Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nenehna utrujenost in potenje odkar imam sladkorno

nenehna utrujenost in potenje odkar imam sladkorno

Odkar so mi postavili diagnozo tipa 2 lani septembra sem nenehno utrujena, grozno se potim. Že zjutraj se zbudim utrujena, to se vleče čez cel dan tako, da ne morem normalno funkcionirati.. Jemljem zdravila. Grozno se potim že ob najmanjšem naporu stara pa sem 43 let. Potim se tako, da vse teče od mene najbolj v glavo. Kaj naj jemljem za energijo, ker sem popolnoma nesposobn, da bi karkoli naredila. Hvala vam za vse nasvete.

Koliko pa se gibate? Pri sladkorni je izredno pomembno redno gibanje. Poleg pravilne prehrane, seveda.
Jaz bi šla na vašem mestu vsako jutro na sprehod. Poleg tega pa trikrat na teden športno udejstvovanje (aerobno).
Za ostalo vam bodo pa drugi povedali kaj več.

Najprej se umiri.
Začni s telovadbo, sprehodi, hitro hojo.
Pazi na dvig inzulina. To pomeni, da začni študirati, kaj dati v usta. Na netu je polno informacij in receptov. Ko boš uredila prehrano in predvsem odstranila določene jedi, se bo tudi potenje začelo umirjati.
Ene tudi pri teh letih začnejo z menopavzo, si to preverila?
Srečno.

Sladkorno tip 2 pridobijo ljudje, ki ne živijo pravilno. Običajno se ne gibajo in so tudi debeli. Na Sldk. 2 vpliva tudi stres.

Vse to povzroča potenje in tudi povišan sladkor.

Preberi si nekaj nasvetov na MON-forum sladkorna bolezen.

Rekla bi, da sledi že prejšnjim nasvetom. Sama pridodam še, da sem kar dosti naredila proti utrujenosti z opustitvijo glutena in z dodatnim vnosom zdravih živil. Lahko pustiš kontakt, pa te morda spodbudim s kakšnim sporočilom. Bom še danes pogledala.

Lp

Gibanje, usklajeno z delovanjem zdravil in ucinkom hrane, da ne bo pretiranih nihanj sladkorja.
Ce imas prevec kg, po pameti pocasi shujsat, tudi sladkor lahko pade na tak nacin. Niti slucajno pa ne poskusaj s kako drasticno dieto.

Pri sladkorni se najbolj potiš takrat, ko ti nenadoma pade sladkor.
Kako pogosto si ga pa kontroliraš? Ko se potiš, si ga izmeri.

New Report

Close