neodobritev kredita zaradi prekoračitve za 36 eur
Danes sem bila na banki (NLB), ker potrebujem kredit. 15000 eur, doba odplačevanja 7 let, poplačilo starega, poplačilo limita, ker sem vsak mesec do daske v limitu, ki bi se ga rada rešila pa še malo gotovine. Imam zlat račun, stanov. kredit pri njih, komitent sem 10 let, korektno posluje. In me kliče pred nekaj urami iz banke, da morajo vprašat zavarovalnico, če mi lahko odobrijo kredit, ker sem bila prejšnji mesec 36 eur v neg. nedovolj. stanju ( od 1. do 5. v mesecu). Ja, vem, to se ne sme. Ampak 36 eur. Halo? Skoraj me je vrglo na rit. Zaradi teh par fičnikov mi zdaj ne bodo odobrili kredita. Ima kdo podobne izkušnje?
Meni odobrijo brez problema, sem bila 1x na prvega čez dogovorjen limit, ker so mi trgali neg.obresti, samo sem takoj naslednji dan, ko sem opazila poravnala in mi niso nikoli zakomplicirali, ne pri kreditu, ne pri limitu. Drugače zdaj vedno pazim in zadnjega nakažem gor tistih nekaj €, da ne pridem čez, pa je.
Itak da imam podobne izkušnje z NLB. Zaradi kratkotrajne negativne prekoračitve so mi čez noč ukinili izredni limit, kljub temu da sem bila tako dober komitent, da sem imela osebnega bančnika – in to že pred 15 leti, ko je bila to res redkost! Potem te pa drkajo zaradi tega in te jebejo po telefonu.
Sem spokala šila in kopita k SKB, so mi dali limit in sem pokrila na NLB.
Pred kratkim je partner, ki dela za zelo zanesljivega delodajalca, vzel kredit in so mu svinje NLB-jevske za kredit zaračunale zavarovanje! Jaz imam ful negotov poklic, nisem redno zaposlena, pa so mi ga dali na SKB za enako vsoto brez zavarovanja.
Pošlji jih v 3PM in pojdi drugam. Veseli te bodo.
kok sem bla šele jaz jezna, ko mi je NLB lani z izvršbo vzela 17.800 evrov zaradi pet let neodplačanega limita v višini 5.600 evrov… oh, ja, sem mislila, da bom umrla ali šla pobit vso nlb upravo, tako hudo je bilo. dva meseca nisem imela za burek in še tri leta bom obročno odplačevala stare grehe.
ja, postavi se v mojo kožo, mogoče ti bo lažje.
Ja, to bi se lahko marsikdo vprašal. Pač, nisem mogla vrniti, a je razlog pomemben? NLB je z mano zaslužila več kot 17-odstotne negativne zamudne obresti na MESEC, sama pa veš, koliko daje NLB obresti za vezane vloge 😉
Že pred 7 leti sem šla na SKB in na tej banki nimam v vseh teh letih nobenega greha, nobene prekoračitve. In samo SKB mi je tudi pomagal s kreditom, da sem lahko poplačala sodno izvršbo za NLB, ki mi je , mimogrede, vzela še tisočaka preveč – tisočaka, ki ga moram zdaj jaz sodno izterjat nazaj… ali ni to zanimivo?
Lahko šponaš kolikor češ, dejstvo je, da je NLB pohlepna in zahrbtna banka, SKB pa je odlična banka in z njo sem kar zadovoljna. Če ne bi bila pri SKB, bi šla k Unicreditu.
Nekaj mojih prijateljev je prav zaradi moje izkušnje zamenjalo NLB z drugo banko :-))))))) Vidiš, malo zmagoslavja mi je pa le pripadlo.
Bančnica nlb, nisem rekla da mi ga niso odobrili, pač pa, da imajo taka pravila, da morajo vprašat zavarovalnico. Tudi meni je bilo čudno, žal pa danes ni bilo moje osebne svetovalke. Kot, da se delajo norca. Če mi kredita ne bodo odobrili, bom res spokala. Za vogalom me z veseljem sprejmejo. Ful sem razočarana. Nujno pa rabim denar.
V NLB si pustila neodplačan limit in začela “na čistem” v SKB, kjer si “vzoren komitent”.
In zdaj se pritožuješ, ker je NLB po 5-tih letih sodno dosegla izterjavo.
Res ne vem, a ste tolk blont al samo malo pramenaste, da vam ne vklopi, da morate dolgove poravnati čimprej, če naj ne bi prerasli še zmernih okvirjev?
A si mislila, da je NLB socialna ustanova in ti bodo dolg kar odpisali?
Pa a mate vsaj malo pojma o tem, na kakšen način banke delujejo?
Se ti sanja, kaj je limit?
In kaj je tu čudnega? Tisti, ki se delate norci, ste ravni vi kreditojemalci, ki ne razumete zakaj banko zanimajo določene informacije! NLB je čisto prav ravnala, saj mora upoštevati svoja pravila kreditiranja, tvojo kreditno sposobnost, torej sposobnost poplačila kredita, če imaš še stanovanjski kredit, morajo toliko bolj biti pozorni, saj to pomeni, da si preobremenjena s krediti, pogledati morajo tvojo plačo itd. – vsega tega, kar pri odobravanju kredita Simoni Dimic niso upoštevali, pa še pri marsikomu (z VISOKIMI zneski) niso, zato pa ima NLB 200 milijonsko izgubo! In kdo jo bo pokril? MI, DAVKOPLAČEVALCI!!! Sramota!
In prosim, ne izjavljajte več takih neumnosti, saj so neutemeljene.
Pa dajte ne serite!!! Banka sploh ne bi smela dovoliti, da greš v nedovoljen limit! To je čisti lapsus banke. Meni se je zgodilo, ker je bil en znesek valutiran z enomesečno zamudo. Kako naj bi jaz to vedela???
In pametna banka pogleda, s kakšnim komitentom ima opravka n potem ukrepa. Ne pa zaradi enega lapsusa takoj na nož.
Saj to je jasno, da morajo vprašati zavarovalnico, če bo zavarovala tako visok kredit. Saj banka ne posoja denarja “na lepe oči” (no, vsaj nam navadnih državljanom ne) 🙂 Lahko pa imaš poroke, v tem primeru pa zavarovanje odpade.
Ne verjamem pa, da bi prekoračitev za 36 eur imela kakršen koli vpliv na odobritev kredita.
Ampak zakaj se kdo čudi nad slabimi stranmi NLBja?
To je vendar banka, s katero so stranke podpisale pogodbe o varčevanju, ki jih banka ni upoštevala in je samoiniciativno nižala obresti. In se potem dala še tožit. In zgubila…
Da ne omenjam žalostne zgodbe o enem nadobudnem računalničarju, ki je našel luknjo v njihovem varnostnem sistemu, poskušal prodati popravek luknje, pa so ga preganjali na vse načine, popravilo za luknjo dobili njegovo preko policije, dečko je pa naredil samomor s pištolo, ki je ni imel…
Ah no… kako je sploh kdo pri banki, ki direktno krade strankam?
Pred leti, ko smo plačevali še s čeki, sem kupila pohištvo na čeke LB. V trgovini so rekli naj ne vpišem datuma, če bi slučajno padel na dela prost dan. Seveda sem tako storila in ko sem prišla v banko (LB) po nove čeke me je skoraj kap ko so mi povedali, da je trgovina VNOVČILA vse čeke na ISTI dan! Ampak, ker sem do takrat bila vzorna komitentka in so videli kako je bilo, niso delali problemov, predlagali so da zaprosim za izredni limit, ki so ga takoj odobrili in zadevo smo rešili. Moram pa reči, da v LB (vsaj v LJ na Titovi) nimajo ravno rahločutnih uslužbencev. Ob smrti moža mi niso rekli ne bu ne mu, v drugi banki pa so vprašali, če potrebujem kaj akontacije ob smrti… torej ni vse od banke ampak tudi od uslužbencev odvisno… tako pač je. Kar se pa tiče dajanja kreditov… ja eni so bolj enaki kot drugi (RKC-duhovnikom so odobrili kredite 4 revežem brez dohodkov – halo!).