Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neodvisno finančno svetovanje – za zaupat?

Neodvisno finančno svetovanje – za zaupat?

Oj!
Neki sem se zanimala za fondpolico in podobne zadeve, potem se mi javi tip, ki pravi, da trži za različne zavarovalnice, banke, sklade…. Da naredi zastonj NEODVISNO finančno svetovanje. Kaj naj verjamem?
Al je spet kaka bolj prikrita varianta?
Poznate to?

Zastonj neodvisnega finančnega svetovanja ni. Vedno je kaj zadaj, pa če gre za natego ali pa res dobre stvari. Moj dober kolega ima kaj pametnega za povedat, če te seveda zanima. Gre pa vsekakor za neko zadevo. Pa niso vzajemni skladi, niti fondpolica, kar menda sploh ni dobra naložba.

Če te zanima: zivkoposkok@hotmail.com

Mene pa zanima, kje RES dobiti neodvisnega svetovalca, ne glede na plačilo.

Ko sem se odločala za življensko zavarovanje, sem hotela pred sklenitvijo police slišati še strokovno mnenje. Tako sem na netu (mislim, da na tem portalu pod zavarovanje) našla enega svetovalca. Ko sva se dogovarjala za srečanje, je bil kraj kar nekako skrivnosten. No nazadnje je rekel, da ima dogovor z zavarovalnico xy, da lahko uporablja njihove večnamenske prostore. In nazadnje je bil tudi zavarovalniški agent omenjene zavarovalnice…
Moje mnenje je, da ima tak “neodvisni” svetovalec precej odvisne namene.

Pokličite Individo, jaz njim res zaupam, ker tržijo čisto vse, kar je v Sloveniji, torej so po moje objektivni, saj dobijo procente ne glede na to, koga ti svetujejo.

Erna

Jaz mislim, da je resnično neodvisni svetovalec le tisti, ki ti zaračuna za uro pogovora. Vsi ostali so odvisni. Če prodajajo od treh, pa od treh.

Nihče nič ne dela danes zastonj.Izberite pa registrirane svetovalce,ki imajo
registrran sedež-firmo.Izogibajte se seminarskih svetovalcev (E&S….)
Tudi sam sem nasedel takim.Vložil cca 1M ,pa je po 1.letu še ni zaslužka
čeprav je sklad delal cca16{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} donos.Če bi isti znesek vložil v Pušnikov sklad Asia ,bi imel 200.000 plusa.Imel je enak oz celo malo večji donos.
Lep dan
Filip

če ti svetuje zastonj, ti kar naj. Po pogovoru takoj veš kam pes taco moli.

Na koncu se pa itak sama odločiš. Samo ničesar ne podpisovat na prvem “zmenku”. Vso stvar je treba prespati. Sploh če se zelo lepo sliši.

Vse je res, kar si napisal, samo to, da bi imel do danes 200.000 sit plusa pri Medvešek pušniku, pa ne. Bi imel lep donos, tako velikega pa spet ne. Govorim za 1 MIO sit.

Sedaj pa ne napisat, da si mislil cca. 200.000 in da je 60.000 +/- čist vseeno.

Je pa MP-Asia trenutno dobra naložba.

Ja, obstajajo neodvisni svetovalci. Jaz osebno ga imam. Dela v skupini ljudi, kjer se redno dobivajo, predebatirajo nove zadeve, vidijo, kaj je dobro, kaj ni in svetujejo strankam. Je pa to bolj za male ribe in nezahtevne. Svetuje ti, kje zavarovati hišo, kje se nezgodno, življenjsko zavarovat, kje sklenit fondpolico, v kateri sklad vložit … Jaz imam vse od naštetega sklenjenega pri različnih zavarovalnicah in denar v različnih skladih. Še vsako stvar, ki mi jo je svetoval, sem preverila in se je izkazala za dobro. Živijo pa od provizij. Dobi jo v vsakem primeru, ne glede na to, pri komu skleneš zavarovanje.

Aja, pa še to. Ko sem imela škodni primer, se mi ni bilo treba premakniti iz hiše. Pride na dom, pomaga sestaviti dopis, uredi stvar na zavarovalnici. Ti samo poveš številko računa. Zlata vredno.

odgovor,

a lahko poveš kakšne njegove osebne podatke?

Če mi pustiš mail, ti napišem, za katero firmo dela, ker so razdeljeni po področjih.

New Report

Close