neplačani prispevki s.p.
Poslali bodo popomin…
kolikor vem, ker nisem plačeval tako ali tako nisem bil zavarovan. zakaj bi sedaj plačeval za nazaj za nezavarovanost?
druga stvar, ker je minilo že kar nekaj časa brez da bi dali opomin: ali je možno, da pošljejo opomin šele čez npr. eno leto, in takrat dodajo že obresti? ali mora biti opomin brez obresti, ne glede kdaj ga pošljejo?
Plačilo DDV ne zastara nikoli.
Z prispevki pa je druga pesem.
Ko boš, če boš želel vpis delovne dobe, hotel le to imeti vpisano oziroma priznano, boš moral poravnati tudi te obveznosti, v nasprotnem primeru ti delovne dobe ne priznajo.
Tako je bilo še konec lanskega leta.
Res pa je da pri s.p. odgovarjaš z vsem svojim premoženjem, tudi premičninami in nepremičninami.
Predlagam ti, da sam stopiš na svojo enoto DURS-a in izveš koliko in kje si ostal dolžen, Nato pa napišeš vlogo za odpis obveznosti, oziroma obročno odplačevanje.
Slednje je bolj verjetno.
Lahko pa ti pomagam z nasveti ker sem osebno bil pred leti na istem, le da sem se nato odločil s.p. obdržati in postaviti na novo na noge, ter sprotno poravnavati stare in nove obveznosti.
Lep pozdrav.
ddv se trudim poravnavati. prispevkov pa si nisem placeval. za ddv sem kaj kmalu dobil opomin medtem ko ga za prispevke sploh ne.
torej ce prav razumem me za prispevke ne bodo terjali. pac ne bom imel priznane delovne dobe za ta cas neplacevanja. ce si v enem letu pol leta nisem placeval prispevkov imam priznane zgolj 6 mesecev delovne dobe in me terjali za neplacane prispevke za nazaj ne bodo. ce pa bi hotel da se mi steje celo leto delovne dobe pa lahko naknadno te prispevke poravnam.
ali se motim
lp
Za prispevke te bo DURS terjal, ne misli, da te ne bo, ker se ne moreš kar tako odpovedati delovni dobi.
Tudi odpis prispevkov ne moreš predlagat, ker si aktiven s.p..
Od 30.12.2009 velja nov Zakon o davčnem postopku – ZDavP-2, kjer je sprepemba, da tudi prenehani s.p.-ji ne mroejo predlagati odpisa obveznsoti, ki izhajajo iz oporavljanja dejavnosti.
p.s. DDV zastara v 5 letih relativno in v 10 letih absolutno.
lp dacarka
Kot sem že zapisal, pot pod noge in na svojo izpostavo DURS-a po izpis dolžniških terjatev, oziroma kako pač to oni imenujejo. Ne vem zakaj se s tem osedaj obremenjujete.
Če ste bili samozaposleni se da z njimi dogovoriti za obročno odplačilo DDV, temu ne uidete.
Za ostalo pa je stvar pismenega dogovora. Vsekakor pa morate obiskati DURS in ZZZS, da izveste točen dolg na dan zaprtja in pa kaj morate storiti za morebiten celotni izbris terjatev, oziroma delni ali pa samo obresti.
Jaz osebno se ne bi obremenjeval, za nazaj se ne da popravljati napak.
Je pa tu še ena težava ki sem jo prvič spregledal. napisali ste da ste pol leta plačevali nato pa prenehali s plačilom. Ali ste morda dobili pomoč od zavoda za zaposlovanje, oziroma opčine za pomoč pri samozaposlitvi? Oni namreč po ugotovitvi predčasne opustitve dejavnosti tudi zahtevajo denar nazaj. Tako da če ste ta denar dobili, pod pod noge tudi do njih in tudi z njimi bo potrebno skleniti pismeni dogovor o poravnavi.
Torej na kratko.
Brez skrbi, za nazaj se ne da popravljati, pot pod noge in nanovo pisanje prošne.