neplačevanje kredita
Ne morem se v celoti strinjati z mp25.
Po vašem je norih, oziroma zrelih za psihiatra minimalno 70 % ljudi ki jemljejo stanovanjski kredit. Čeprau nam je to edina možnost da rešimo svoj stanovanjski problem in pa posledično tudi otrokovega.
Zakaj osebno razmišljam tako?
Kredit za dvo in pol sobno stanovanje 87 m2 v višini 85.000 € plačujem 339,89 €/mesečno na dobo 30 let. Za to isto stanovanje na tej lokaciji bi plačeval najemnino minimalno 300 €.. Torej plačujem le 10% več a sem lastnik in po tridesetih letih bo stanovanje moje, oziroma od otrok.
Če zbolim se lahko zgodi da kredita ne bom mogel odplačevati, a tudi najemnine ne bi mogel.
Lahko pa bom tega prodal in se recimo vselil v manjše stanovanje, najemnine pa bom le teško spravil pod 250 €.
Torej ali smo res nori mi ki smo vzeli kredit za 30 let ali tisti ki plačujejo najemnino 300 € 60 let.
Hvala staršem ki lahko omogočijo svojim otrokom Hotel MAMA. Vsi ostali pa res je pamet v roke, noben kredit ni zastonj, vsakega je potrebno izplačati, res pa je da takrat ko vzamemo kredit vsepremalo pomislimo kaj pa če se zgodo …
To je moje osebno mnenje.
Za take obstajajo socialni transferji, socialna stanovanja in podobno. Še vedno ni logično, da je lahko kar vsak lastnik nepremičnine. Da sploh ne govorimo o težavah, ki jih povzročajo “revni” lastniki, ki zaradi svojega finančnega stanja ne želijo/morejo primerno vzdrževati hiša/bloka skupaj z ostalimi solastniki.
Pozdravljeni,
tisti, ki ima visok dologoročni hipotekarni kredit ima tudi ustrezno plačo, da ga lahko najame. Tako lastnik nepremičnine ‘ni kar vsak’, ki ima ustrezen kredit.
In če se zgodi, da recimo zboli in ne more odplačevati kredita (izgubi službo), ne mislite, da LAHKO pride sploh do socialnih transferjev.
Nikakor! Premičnina s plombo zaradi kredita se smatra kot premoženje (!).
Tak ne more dobiti ne otroškega dodatka, ne socialne pomoči, ne socialnega stanovanja in ne more uveljavljati znižanega plačila za vrtec…..
Če se poleg vsega nahaja še v takem času, kot je sedaj, da nepremičnine NE more prodati, ker trg dobesedno stoji, je res, dvakrat v globokem zosu….., da ne rečem kaj drugega.
In ja, se strinjam z ‘neuk’. Končno en pameten 🙂
lp,Karmen
Poznam mamco ki ima bajto sredi Ljubljane vredno 500.000 eur prejema pa socialno pomoč ker nima drugega vira dohodka.
Od mojih davkov gre za nekoga ki ima več kot jaz.
Kar se tiče najema ali nakupa so prednosti in slabosti na obeh straneh tako da na vsak način postati lastnik nepremičnine ni vedno najboljša izbira.
V današnjih časih ko cene padajo je bolje biti najemnik.
navedel ta pamten[code]
Za take obstajajo socialni transferji, socialna stanovanja in podobno. Še vedno ni logično, da je lahko kar vsak lastnik nepremičnine. Da sploh ne govorimo o težavah, ki jih povzročajo “revni” lastniki, ki zaradi svojega finančnega stanja ne želijo/morejo primerno vzdrževati hiša/bloka skupaj z ostalimi solastniki.
[/code]
navedel mp25
[code]
Poznam mamco ki ima bajto sredi Ljubljane vredno 500.000 eur prejema pa socialno pomoč ker nima drugega vira dohodka
[/code]
Socialni transferji obstajajo a samo za določene ljudi, se pa zgodi tudi da jih dobijo tisti ki si tega ne zaslužijo. temu smo priče vsaki dan. poznam kar nekaj ljudi ki se vozijo z avti da dol padeš imajo hiše, stanovanja a ne plačujejo vrtcev, šolske malice in kosila, dobivajo zraven pa še dobivajo razne podpore.
Zakaj?
Poznajo sistem in ga znajo dodobra izkoristiti, država pa to dopušča in dovoljuje.
Kot sem zapisal v prejšnem članku ali blogu. Ko vzameš kredit je lahko vse O.K. nihče neve kaj pride, kaj se lahko zgodi. Mnogo je stvari na katere ne moremo vplivati.
Lahko pa vplivamo naprimer na nosečnost.
Kdo je danes še večji problem od kredita.
Bog mi naj oprosti: otroci
In ravno ti ljudje ki imajo več otrok kot jih lahko preživijo v današnjih kriznih časih so večji problem od samih kreditov. Oni so glavni vir socialnih problemov in revščine.
Po mojem neukem mnenju ni nor nekdo ki ima lepo službo, dobro plačo in najame stanovanjski kredit za reševanje svojega problema. Vsak pač lahko to lepo službo zaradi tega in onega zgubi. Vprašati se moramo za mentalno zdravje ljudi ki imajo rečemo dva, tri ali več otrok in so že na robu preživetja, mati pa kjub temu zanosi.
Bievro je zapisal da je imel vse in je vse in še več izgubil. Skoraj vsi so mu obrnili hrbet, a se je pobral in bil pripravljen pomagati z svojimi nasveti tudi drugim, pa smo ga na teh straneh dotolkli da se ne oglaša več. Opažam pa da se godi ravno to nakar je on opozarjal.
No saj ima mp25 tudi svoje dobre pripombe – včasih.
V Sloveniji je % lastnikov nepremičnin najvišji v Evropi. Rekel bi, da tak podatek kaže na neko anomalijo, čeprav je res, da je v veliki meri posledica jazbinškovega zakona.
Saj tudi ni prav, da bi lastnik nepremičnin(e) bil uživalec socialnih transferjev…ti so pač namenjeni ljudem, ki to res potrebujejo.
Res je Slovenija je v samem evropskem vrhu po lasništvu nepremičnin, bančnih kartic, mobilnih telefonov, avtomobilov in njihovi starosti oziroma mladosti. In ravno tu je največja težava.
ljudje in pa tudi naša država še vedno zmotno mislimo da je nepremičnima naša dobrina, mnogi mislijo da je avto, mobilni telefon in pet bančnih kartic prestiž. Žal je temu ravno obratno.
Naša dobrina je to kar nam daje možnost preživetja, možnost življenja na boljši nogi, skratka, dobrina je tisto kar nas oblači hrani in plačuje naše račune, nepremičnina to nikakor ni, vsaj ne v tisti meri dokler mi živimo v tej taisti nepremičnini, ko pa nam daje dohodek potem pa je to dobrina.
Zakaj nas tega ne učijo v šoli. Zakaj nam država tega ne pove naglas in tako da bo razumela večina ljudi?
Neplačane obvezunosti je potrebno plačati, žau in edino pravilno je tako da drugače ostaneš brez določene dobrine.
Prau pa je tudi ravno zaradi zgoraj napisanega da tudi lastniki nepremičnin neglede na to kakšne je ta nepremičnina dobi socialno podporo, in prau bi bilo da bi država v takšnem primeru večkrat uporabila pravno sredstvo ki ga ima na raspolagi in to je da se ob smrti tistega ki je dobival socialno ali kakšno drugo denarno pomoč vsede za svoja sredstva na njegovo prmoženje.
Nič ni zastonj.
Žau in to bi morali vedeti usi, tisti ki jemljejo kredit ali lizing in tisti ki dobijajo takšno ali drugačno državno pomoč.
ne