Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neplačevanje najemnine bo postal novi standard

Neplačevanje najemnine bo postal novi standard

To je ena izmed značilnosti sistema v katerem smo in o katerem nam mediji vsak dan perejo glavo, da je najboljši. Se še spomnjate obljub iz 1991 ali kako so nas nategnili?

Ta gospa je lepo opisala današnjo situacijo (če kdo danes sploh še bere) :

Zasužnjevanje v globalizirani požvinjeni greznici svetosti zasebnega kapitala in dobička

Najemnine v Hrastniku so nizke. Tudi v Brežicah in Zavrču. Ne razumem zakaj imaš ti problem.

In take modele v Audi Q7 in podobnih preseratorskih avtih, vidiš vsak dopoldan po raznih barih. Cel dan se presedajo, nakladajo, kadijo čike, drkajo po telefonu…

Večina so najemodajalci, sledijo preprodajalci drog in ostali kriminalci. Nimajo delovne dobe, ampak cel dan se vozikajo po LJ, zvečer pa od “utrujenosti” še zaspati ne morejo.

Jebat ga, ta brutalen sistem so nam omogočili osamosvojitelji. Vladajo nam kleptokracija in nesposobneži na vseh vodilnih položajih družbene sfere.

Z napovedano obdavčitvijo nepremičnin ne bo nič. ker si banda kleptokratska ne bo pljuvala v latno skledo. Modeli blizu političnih strank imajo tudi po 5 luksuznih stanovanj kupljenih s pokradenim denarjem.

Odgovor na objavo uporabnika
razpihaj se, 27.03.2025 ob 21:22

Anonimna593, 27.03.2025 ob 21:17

ha, 27.03.2025 ob 20:48

Anonimna593, 27.03.2025 ob 19:39

No problems so far, 27.03.2025 ob 19:16

Stanovanje imamo na ” bolj zaželjeni” lokaciji   v Ljubljani  je kompletno obnovljeno, nadstandardno opremljeno nm večje , s privat parkiriščem  in večjo teraso  . Kupljeno – odplačano ! ( z delom)

1 najemnik je bil tujec ( ne čefur)

2 par z 3mi psi ( najboljša najemnika – rusa)

3 najemnika sta  ravno tako tujca   z mačkom in psom

Pred enim tednom sem bil tam.   Ker sem jim pripeljal novo vrtno  garnituro za na teraso    .   Stanovanje je tip-top

Najemnina je za povprečnega slovenca nedosegljiva.  Z najemniki nimam problema niti ga ni bilo problem najti, ko je prejšnji šel ven.   V enem tednu.

Lahko pa povem zgolj to , da tudi jaz najemam v tujini.    Takšne so danes službe.. Quid pro Quo

Ravnam se po istem principu kot je praksa v tujini.    Dokazilo o zmožnosti plačevanja, uradna pogodba izvršljiva , in seveda  varščina

Plačujem davke.  Cesarju cessrjevo!      Nobenih problemov.

Najemnina ni nedosegljiva

Če ima par skupne prihodke 4.000 EUR, kar ni neka managerska plača, komot placata 700-800 EUR najema

Nadstandardno opremljeno s teraso in parkiriščem na zažljeni lokaciji ….. ti pa o 700-800e najemnine? Garaže so po 200+ najemnine v centru/trnovo/rožna…. Za 700-800 še neke kulturne garsonjere ne dobiš. Mogoče kaj v kleti, brez balkona in parkinga. Kulturna (vsaj dvosobno) stanovanja na teh lokacijah, z teraso in parkingom – 1200+, če je novogradnja ali pa kaj boljše prenovljenega – 2k+

Oddajam 2,5 sobno v Ljubljani, veliko 65 m2,  totalno prenovljeno od stropa so tal, komplet vse novo, od talnih oblog naprej, dve spalnici, za 850 EUR. to ceno sem korigirala pred par meseci , z novo pogodbo . Stroški so ugodni, ker je nova fasada na bloku, nova okna.

tele za ta denar te vržem v dravo.. komaj čakam da vam obdavčijo use pol pa jedite govna v teh praznih štalah

Zakaj bi me vrgla v Dravo? Plačujem davke, oddajam preko s.p., nakažejo mi celotno najemnino, prijavljeni so za stalno, najemnina za 65 m2 popolnoma prenovljenega stanovanja je ugodna, kaj tebe briga?  Za to stanovanje smo dali  veliko denarja pred par leti, m2 je bil že takrat nad 3.000 EUR, sedaj bi bil blizu 4500 EUR/m2, nismo ga dobili senkanega. Kaj ste eni fuknjeni, kako polni sovraštva.

“Oddala sem družini z nadpovprečnimi dohodki…”

Ne nakladajte. Družina z nadpovprečnimi dohodki ne gre v najem, ampak ima urejeno bivanje. Ali dve stanovanji v Lj ali pa pa super-duper eko hiša v okolici LJ.

Najemniki so večinoma modeli s socialnega dna, študenti ali tujci.

Anonimna593, 28.03.2025 ob 16:08

Zakaj bi me vrgla v Dravo? Plačujem davke, oddajam preko s.p., nakažejo mi celotno najemnino, prijavljeni so za stalno, najemnina za 65 m2 popolnoma prenovljenega stanovanja je ugodna, kaj tebe briga?  Za to stanovanje smo dali  veliko denarja pred par leti, m2 je bil že takrat nad 3.000 EUR, sedaj bi bil blizu 4500 EUR/m2, nismo ga dobili senkanega. Kaj ste eni fuknjeni, kako polni sovraštva.

Pa še nekaj , naj že speljejo ta davek na nepremičnine , da boste zavistneži srečni. Jaz nimam nič proti njemu, zmeraj sem davke plačevala in zivela posteno. Saj na Hrvaškem se  tudi plačujejo davki in kaj misliš, glih tako ljudje zaslužijo z oddajanjem,  cene turističnega oddajanja grejo gor, pa se davek pokrije. Eni boste počili od zavisti in zlobe. Ne moti vas Janković in podobni lopovi svetovnega formata, ki kradejo državni denar , motijo vas ljudje, ki s prihranki ali na kredit kupijo nepremičnino , jo oddajajo, plačujejo davke (jaz jih) , potem pa to nepremičnino dajo otrokom za njihov lažji začetek. Pa smo predstavljeni kot največji lopovi.

Trebate stan?

ne nakladajte, 28.03.2025 ob 16:15

“Oddala sem družini z nadpovprečnimi dohodki…”

Ne nakladajte. Družina z nadpovprečnimi dohodki ne gre v najem, ampak ima urejeno bivanje. Ali dve stanovanji v Lj ali pa pa super-duper eko hiša v okolici LJ.

Najemniki so večinoma modeli s socialnega dna, študenti ali tujci.

Tu te moram popraviti. Jaz imam velikokrat premožne poslovneže v najemu z družino,  ki se jim prve par let  ne da kupiti stanovanja, niti ne vejo ali bodo ostali v Ljubljani . Čez par let pa res kupijo. imeli smo najemnika ki je šel po enem letu na svoje, kupil si je 3 sobno stanovanje novogradnjo v Ljubljani. En je šel po dveh letih, si je tudi kupil zelo razkošno stanovanje, z veliko teraso, se v TV  ambientih je bil predstavljen, potem veš kakšen luksuz je kupil . Oba sta bila poslovneža, en je bil lastnik  podjetja v fazi ločitve, en je bil zelo pomemben direktor ki je tu spoznal žensko in se odločil ostati (drugače je bil tujec). Eni delajo v Ljubljani, tu najemajo, doma pa oddajajo, ne briga jih tista najemnina. Tako da ni tako enoznačno da so vsi reveži. Jaz nikoli nisem imela socialce, ampak najemnike, ki si  veliko privoščijo, od potovanj, do kulinaričnih užitkov v gostilnah, plačajo pa najemnino se pred rokom zapadlosti. Najemnina jih ne bremeni, to tudi sami pošteno povejo, da ni problem  plačevati.

Najemnina jih ne bremeni, to tudi sami pošteno povejo, da ni problem  plačevati.

Kateri potencialni podnajemniki pa povejo, da jim je problem plačevati najemnino?

ne nakladajte, 28.03.2025 ob 16:36

Najemnina jih ne bremeni, to tudi sami pošteno povejo, da ni problem  plačevati.

Kateri potencialni podnajemniki pa povejo, da jim je problem plačevati najemnino?

Moni. Vedno pravijo da je fer najemnina in da so zadovoljni. Ne misli da so vsi reveži, ravno te zadnje sem vprašala kako ne kupijo, on je član uprave velikega slovenskega podjetja, doma oddaja in najema v Ljubljani. Pa reče, ne da se nama, saj itak doma oddajamo, razen če bi vi prodali, bi vašega kupili.

New Report

Close