Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neplačevanje prispevkov, plač in regresa, kam se obrniti?

Neplačevanje prispevkov, plač in regresa, kam se obrniti?

Spoštovani,

Prosim Vas za pomoč oz. na koga naj se obrnem.
Pri delodajalcu sem zaposlen 15 let, v zadnjih letih nisem prejemal rednih plač, ki mi zaostajajo in sicer: za leto 2013 (avgust, september, oktober, november, december). Enako nisem prejel regresa za leto 2013.

Enako mi ni plačeval prispevkov zadnjih 5 let!!!

Januarja sem pristal na čakanju in sedaj ne vem na koga naj se obrnem, s kakšnim postopkom bi bilo najboljše začeti reševati, namreč podjetje ki je s.p. bo najverjetneje šlo v stečaj, ampak ta postopek bo še trajal nekaj časa, jaz pa potrebujem denar, ali mi pripada takojšna pomoč, kot npr.jamstveni sklad in kakršnakoli pravna pomoč, namreč nisem član sindikata.

Hvala Vam za odgovore in pomoč.

Spoštovani,

vljudno predlagamo, da na delovnem sodišču sprožite postopek zaradi neizplačanih plač in regresa.

Pravico do izplačila iz jamstvenega sklada imajo le delavci, ki jim je prenehalo delovno razmerje zaradi insolventnosti delodajalca ali so izgubili delo zaradi izbrisa iz sodnega registra brez likvidacije po zakonu o finančnem poslovanju, postopkih insolventnosti in prisilnem prenehanju.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close