NEPLAČILO LEASINGA za osebno vozilo
Če veste kje je avto ga enostavno odpeljite in zaklenite v garažo, ker ima on tudi ključe. Potem pa zadevo čimprej uredite z lizing hišo. Lahko prijavi krajo, zato mu pusti v nabiralniku sporočilo, da ste avto odpeljali nazaj na Lizing hišo. Zadeva bi se lahko zakomplicirala, ker imate z njem nek pisni dogovor, vendar ne verjamem da bo kakroli ukrenil.
Za prodajo potrebujete kupca in ne cenitve.
Za vrnitev avtomobila leasing hiša ne bo zainteresirana, saj je avto tako ali tako njihov. Vam so posodili denar in od vas pričakujejo, da jim ga vrnete.
Cenitev ne pomaga nič, najbolje bo, da avto poskušate čimbolje prodati, razliko ki vam bo zmanjkala za vrniti leasing hiši pa boste dodali iz lastnih rezerv.
Tudi vi imate lahko mnenje, da boste avto lahko vrnili, žal pa vas moram razočarati, da ga leasing hiša najverjetneje ne bo vzela, razen če bo cenitev precej pod iztržljivo vrednostjo.
Še enkrat vam svetujem, da avto raje sami prodate, kot pa da ga vrnete v upravljanje leasing hiši. Nemalo primerov je, ko je leasing hiša prodala za polvoico normalne vrednosti in razliko terjala od leasingojemalca.
Seveda pa so to vaše zadeve in vam ni treba poslušati mojega mnenja in predloga.
Seveda se strinjam z vami… Iščem samo opcije. In seveda to je še prekleto res kar ste povedali. Na koncu bi avto lizing hisa prodala zelo pod ceno in ravno tako bi morala placat veliko razliko. Smo se že sicer z lizing hiso pogovarjali in bi ga vzeli nazaj samo pod pogoji da se potem placa razlika cene in da placamo cenitev sami.
Naj dodam še to, da leasing hiša ne bo isakala rešitve, ki bo primerna za vas , temveč predvsem tako, ki bo ugodna za njih. Če pa lahko še kaj zaslužijo na vaš račun, toliko bolje.
Če ste enkrat naredili napako ter se zakalkulirali, vsaj sedaj izberite varrno pot, da vas ne bo kasneje še bolj bolela glava.
Pozdravljeni !
mene pa zanima kako lahko zaračunavajo dodatne stroške če jih sploh ni bilo,,, konkretno : po dogovoru z leasing hišo sem na lastne stroške odpeljal vozilo v njihovo skladišče, tam ga je uslužbenec pregledal , naredil zapisnik in vozilo prevzel.. ok ,, na leasing hiši so mi sporočili { CITIRAM USLUŽBENCA LEASING HIŠE } da je nekje dolga za približno 15.900.00€,,, vozilo so po dobrem mesecu prodali,,, razvideno po spletnem prodajnem mestu AVTO-NET,, pokličem tega istega uslužbenca po telefonu in mi pove da je vozilo res prodano, in sicer za 16.100.00€ ter da se od te razlike katera je ostala moralo pokriti nekašne stroške katere so imeli z vozilo,,, POZOR!! po telefonu mi je povedal samo strošek odjave vozila cca 11.00€,, ok se strinjam,,, po nekaj časa dobim račun od avto hiše preko katere je vozilo bilo prodano da so MORALI narediti servis na vozilu,,, zakaj nevem,,, in te stroške nabili meni,,, tu se pa zadeva kao zaključuje,, ( če nisem naročil servisa na vozilu zakaj bi ga moral plačati ) – čudno ??? po enem času pa dobim priporočeno pošto z sodišča da so me dali v rubeža za 3.600.00€,,, na leasing hiši mi niso znali pojasniti zakaj so nastali tako veliki stroški, ter njim je bilo čudno da sploh nisem dobil ustrezne dokumentacije o prodaji vozila, še bolj zanimivi podatek je to da mi je prijazni uslužbenec sprintal izračun dolga na vozilo kateri je po magiji narasel na 18.030.00€,,, kako neve nihče,,, se pravi da je prodaja vozila potekala nekomu v prid,,, oni pa navalili z rubežem… kaj naj naredim,,,, se sploh da kaj rešit z leasing hišo za plačilo na obroke ali pa se moram to pomeniti z rubežem ??? in kako je mogoče da so se cifre spremenile ???
Vozim se z avtom, ki ga je sin vzel na lizing. Moti me da plačam veliko za kasko avto, ko da je nov, prek 1100e, je pa le še minimalno vreden.
pred novo registracijo bom odplačal celoten dolg.
in, lizing never more.
vsak naj živi po svojih možnostih. Zarad velicga avta nis nič lepši.
Zgolj da se ne pokvar, da mal nuca in da je relativno varen. tak je lohka tud star car.
kdaj bomo začel nucat pamet, ki jo menda mamo vrojeno, zaprašeno.
lp
pasat dizel 2005 DSG.
sicer na obroke, a moja kartica tko pravi
ku-ja pa nočem. ne bom nič lepši če bga mel. sam stroški, pa še ukradli bi mi ga lohka. še da mi šenkajo ferarija ga nočem, sama sitnost skrb in stroški.
V kontradikciji pa je tu in zdaj večina reči.
Ostali pa zarad mene mejte vsi ferarije na lizing. a pol ne jamrat.
lp