Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neplačilo položnice, stroški opomina, oz. izterjave oz, odvetnika

Neplačilo položnice, stroški opomina, oz. izterjave oz, odvetnika

Imam vprašanje, ker ne želim plačati določene položnice,ker menim, da so mi bile kršene pravice in mi ni bilo razloženo zakaj moram zdravstvene storitve pri koncesionarju doplačati, me zanima, če položnice ne plačam, ali mi je koncesionar dolžan poslati opomin oz. kdaj gre lahko v izvržbo ali kaj že.Skratka, če ne plačam, kakšni dodatni stroški zame lahko nastanejo in posledice.hvala

Spoštovani!

Zakon o izvršbi in zavarovanju ne določa, da vam mora upnik poslati opomin za plačilo vaših neporavnanih obveznosti ampak lahko takoj naslednji dan po preteku roka za plačilo računa vloži predlog za izvršbo. Stroške, ki nastanejo z vložitvijo izvršbe najprej nosi upnik, ta pa jih lahko kasneje terja od dolžnika. Višina stroškov izvršbe je sestavljena iz sodnih stroškov (44 EUR) in odvetniške storitve, ki so odvisne od višine terjatev.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close