Nepravična kazen?
Lep pozdrav. Imam vprašanje, ki me žre že 2 dni od kar sem dobila po mojem mnenju nepravično kazen. Kratek opis okoliščin:
Imam parkiran avto na parkirišču. Do parkirišča pelje cesta, ki gre še višje od parkirišča, vendar je za parkiriščem znak za nedovoljeno vožnjo, torej se po cesti da pelati samo do parkirišča in nič višje. Pod parkiriščem pa je par blokov in še eno parkirišče nato pa križišče za priključitev na glavno cesto. Se vsedem v avto in odpeljem iz zgornjega parkirišča (ki je čisto blizu znaka za prepoved vožnje) proti tej glavni cesti nakar priskoči policist in me usmeri hkraj. Začne mi razlagati kako sem storila prekršek, kot da bi se priperjala iz višje kot je parkirišče (kjer se ne sme voziti), vendar je stal pod bloki in meril vozila ki so vozila po glavni cesti in me ni moral videti. Mu povem da sem imela avto parkiran na parkirišču tik ob znaku, on pa mi zatrjuje da sem verjetno sekala cesto in se pripeljala čisto od zgoraj.
Policist je stal čisto ob glavni cesti, ker je kot že rečeno meril vozila, ki so se vozila po glavni cesti in ni možnosti da bi sploh videl iz kje sem prišla in mi avtomatsko napisal kazen.
Mi lahko kdo povej kaj je najbolje storiti v tem primeru? Slišala sem, da če uložim ugovor in če je zavrnjen nimam možnosti plačati polovične kazni, česar me je res strah. Vem pa da nisem storila nobenega prekrška in se mi to zdi zelo ne pošteno in ne potrebno.
Ker ne vem kako te stvari obravavajo naprej, komu bolj verjamejo, itd.. me je zelo strah oddati ugovor, ker potem nimam niti možnosti več plačati polovičke.
Hvala in lep dan, Tina
Pozdravljeni, nič drugega ne morete kot, da ugovarjate na kazen s pametno obrazložitvijo in kakšnimi dokazili. Nato je vse odvisno od policije. In ja prav so vam razložili, če ne boste uspeli z ugovorom boste plačali polno kazen. Lp
Pozdravljeni, če ne bi podpisali plačilnega naloga se ne bi zgodilo nič posebnega. Policist bi pod opombe napisal, da ne želite podpisati nič drugega. Še vedno bi morali plačati globo ali nanjo ugovarjati. Lp