Najdi forum

nepravilna zaustavitev

Ker sem totalni začetnik na računalniku bi prosil za naslednji odgovor:
Zanima me kaj se lahko zgodi če pride do nepravilne zaustavitve naprimer pri izpadu el. energije ali pa pri direktnem izklopu računalnika. Kajti pri ponovnem zagonu se mi izpiše zaradi nepraviolne zaustavitve lahko pride do napake. Zanima me ali to kaj škoduje in ali lahko pride do večje napake.
V naprej hvala vsem za odgovore.
Ne vešč

po nepravilni zaustavitvi (prekinitev električnega napajanja, PC ti “zmrzne”in ga moraš resetirat,…) računalnik običajno požene ScanDisk, s katerim preveri če so vse datoteke OK, ponuditi da shraniš datoteko (zato, da bodo serviserji vedeli – če sploh bojo 🙂 – kaj špopravljat )in ponudi ti da pregleda še disketno enoto A: (tu daš preskoči)

Tudi ko v WIN ne delaš nič (nobene igre, programa,..) v ozadju tečejo določene sistemske datoteke (WIN ustvarjajo nove in stare prepisujejo in brišejo) in če maš res peh in se ti nepravilna zaustavitev dogaja pogostokrat…ti lahko poškoduje WIN, da jih moraš namestit ponovno –
( z redno računalniško higieno se da temu izognnit).
Najhujše, kar se ti lahko zgodi pa je (po mojih iskušnjah) da se ti to zgodi sredi pisanja pomembnega dokumenta v Wordu…. ob nepravilnem zagonu boš (če boš imel srečo) rešil le del te datoteke.

skratka, ni pretiranega straha

ps: PC higiena- sprazni koš 1x tendsko, odstrani nepotrebne porgrame 1x mesečno, defragmentiraj 1x mesečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close