Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu nepravilno parkiranje?

nepravilno parkiranje?

Zdravo, danes sem na glavni avtobusni postaji v Lj. skocil v mcdonalds, avto sem pustil ob strani ceste za dvema taksi avtomobiloma. Vse skupaj je trajalo 2 min, da sm prisel ven. Nakar do mene pristopi možakar z odsevnim jopičom na katerem piše Ljubljanska avtobusna postaja, in mi reče da lahko v naslednih tednih pričakujem na dom položnico za nepravilno parkiranje. Mcdonalds nima parkirnih prostorov, avto sem parkiral ob skrajnem desnem robu ulice prižgal vse 4 utripalke, menda pa mi je še povedal gospod ŠERIF da je dobrih 100 m nazaj na križišču ki je zelo nepregleden, ko zapelješ na avtobusno postajo znak prepovedano ustavljanje.

Zanima me če ima gospod za kaj takšnega pooblastila, tudi če je avto uspel fotografirati, fotografija verodostojna?

Sploh pa nisem prijel nobenega obvestila takšnega ali drugačnega.

Je še komu situacija smešna ? 😀

Hvala za pomoč! LP.

Pozdravljeni, prvič slišim, da bi imelo Lpp podjetje kakršnekoli “šerife”. Lahko pa je omenjeni poklical mestno redarstvo ali policijo, ki Vam je avto poslikakla itd. vendar bi vam morali na steklu pustiti obvestilo. Glede na navedeno smatram, da vas je želele malce prestrašiti. Je pa res, da pred večino bus postaj stoji znak za prepovedano ustavljanje in parkiranje. Če bo kazen res prišla napišite ugovr, da vam je vozilo ugasnilo, zato ste prižgali vse 4 utripalke in odšli v bližnji lokal (McD) po pomoč, da bi zadevo uredili. Namreč pred leti se mi je zgodilo podobno le, da so mi redarji pustili obvestilo o kazni in sem uspel z takim ugovorm. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pri parkiranju v enosmerni ulici je na desni strani postavljen moder znak plačljivo parkiranje s parkirnim listkom, na levem delu ceste ni nobenega znaka za plačljivo parkiranje, isto so parkirna mesta. Na strani kjer je znak so parkirna mesta lepo označena z belo črto, cestišče je urejeno, na levi nasprotni strani teh parkirnih mest je tudi nekaj parkirnih mest vendar je vozišče asfalta zelo poškodovano, udarne jame in ni vidnih nobenih belih črt in ni na znaka na začetku ulice, kot je ponavadi na vse takih parkiriščih z listkom. Zanima me ali potem velja isto če se parkira ne levi strani, da se plača parkirnina, čeprav ni znaka, vozišče pa kot sem opisala neurejeno, brez vidnih označb. Parkirišče je v mestu Ljubljana.

Mina

Pozdravljeni, kakor razumem vprašanje je/so v ulici na eni strani parkirišča označena na drugi pa ne. Če je tako potem lahko parkirate le na označenih prakirnih mestih in ne na nasprotni strani. Parkirna mesta so z namenom označena z znakom in parkomatom. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni,

Še eno vprašanje v zvezi z plačljivim parkirajem. Gre za enosmerno ulico, kjer so parkirna mesta označena (zarisana) na obeh straneh ulice, vendar je znak za plačljivo parkiranje postavljen le na desni strani te ulice. Ali je potrebno v tem primeru plačevati parkirnino na obeh straneh ali le na desni, kjer je to označeno?

V naprej hvala za odgovor

Pozdravljeni, tudi na levi strani je potrebno plačati parkirnino. Lp

New Report

Close