Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute nepremičnina brez hipoteke- pogoj za nov stanovanjski kredit (zavarovalnica)?

nepremičnina brez hipoteke- pogoj za nov stanovanjski kredit (zavarovalnica)?

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je pri vseh bankah pogoj za pridobitev stanovanjskega kredita zavarovanega z zavarovalnico lastništvo nepremičnine, ki nima hipoteke?

Danes sem obiskala svojo banko, kjer kljub zadostni plačilni sposobnosti, pravijo, da ne morem vzeti stanovanjskega kredita zavarovanega z zavarovalnico, saj je na nepremičnini že hipoteka.

Lani smo kupili nepremičnino (partner -hipotekarni kredit; jaz-manjši stanovanjski za pokritje zneska do polne vrednosti nepremičnine).
Sedaj bi nepremičnino prenovili, zamenjali okna, dodali strešna okna, izolacija, fasada, prenova prostorov in pohištvo, za kar bi potrebovali 40.000 eur (na 15 let).
Hipoteka in poroki ne pridejo v poštev. Sama že odplačujem kredit 250 eur (stanovanjski) na 10 let, od plače mi ostane 1300 eur.

Ali vse banke zahtevajo pri kreditu, ki bi bil porabljen za obnovo nepremičnine, da je nepremičnina brez hipoteke? Tega namreč do danes nisem vedela in sem mislila, da ne bo problem s kreditom…

Ali obstajajo še kakšne druge variante kreditov, ki bi bile možne v tem primeru?
Nameravam še it do drugih bank, ampak kakšna informacija ne bo škodila… vsaj da vem, a je temu res tako, pa pač nikjer ne piše?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

odvisno od vrednosti nepremičnine in hipoteke.

Načeloma je tako kot pišete – v kolikor je nepremičnina obremenjena s hipoteko, zavarovalnica kredita ne odobri.

Možnost bi bila, če bi se odločili za refinanciranje obeh kreditov, v kolikor seveda ustrezate pogojem – na daljšo dobo, zavarovanje hipoteka. Da bi vam tukaj svetoval, bi potreboval sledeče podatke:
– vaša neto plača in plača partnerja
– zaposlitev – malo podjetje, veliko podjetje, javna uprava…?
– vrsta, velikost in lokacija nepremičinine
– na kateri banki imate omenjena kredita

Ob tem vas moram seznaniti še z dejstvom, da na veliki večini bank pohištvo ne more biti predmet financiranja s stanovanjskim kreditom.

New Report

Close