Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nepremičnina Elerji /Jelarji – pozor papirji niso urejeni

Nepremičnina Elerji /Jelarji – pozor papirji niso urejeni

Pozdravljeni,

sem v procesu nakupa nepremičnine na obali in skoraj bi prišlo do nakupa, saj izgleda, da ima vse papirje urejene, vendar žal ni tako. Stanovanjski blok se nahaja v Elerjih, kjer je 6 enot. Stanovanja izgledajo solidna, pripada pa jim še atrij oz. vrt s kaminom in uto.
Prostorski akt na tistem naslovu dovoljuje 2 objekta. Vendar je lastnik iz 2 enot, naredil 6 stanovanj. Na upravi so me opozorili, da bo problem pri vpisu v zemljiško knjigo, saj mi najverjetneje ne bodo dovolili vpisa. Potem so se priključki, ki so skupni in posledično bo problem tudi pri teh, saj najbrž ne bo mogoče ločiti oz pridobiti lastne števce.
Uporabnega dovoljenja za vsako enoto posebej ne bo mogoče dobiti.

Lastnik je seveda vse zamolčal, tako da upam, da zgornja info pride še komu prav. Namen pa je bil, da če ima kdorkoli kakšno koristno informacijo / idejo, kaj bi se dalo storiti, bi vam bili zelo hvaležni.

Najlepša hvala in lep dan želim.

Pozdravljeni,

poznam objekt, sem bil tudi na ogledu. Objekt ima GD za dvojček… Potem so pa še pred novim gradbenim zakonom zadevo razdelili na 6 stanovanj.
Seveda bodo prodajalci težko dobili uporabno dovoljenje… Trenutno skoraj nemogoče…
Edina rešitev je vrnitev v prvotno stanje oz. prodaja vsake enote dvojčka posebej enemu kupcu…kot je predvideno z GD.

Lp,

Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec, licenca MOP 567 Naj bo prodaja ali nakup nepremičnine brez stresa, nepotrebnih zapletov in stroškov. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tanal nepremičnine Tanal d.o.o. www.tanal.si, [email protected] Posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin, svetovanje na področju nepremičnin

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close