nepremičnine
V kolikšni meri lahko napoveste za koliko bodo rastle nepremičnine v Ljubljani? Imam dvosobno stanovje in razmišljam o prodaji ter vložitvi denarja v različne sklade.
jaz mislim da po ene 25% na leto.
Do 10% max
vedno manj
1.odvisno od lokacije in stanja nepremicnine
2.odvisno od EU glede zvisanja DDV pri novogradnjah v SLO
narobe vsi.
Dokler bo gospodarska rast, ko bo kriza se bo ubrnilo navzdolo, čista logika.
wow, neverjetna logika…žal sicer brez podlage…
Kakšno podlago ima tvoja logika?
Glede na to, da si napisal “jaz mislm, da po ene 25% na leto”
dragi antonio,
potrebno je brati kar kdo napiše in sicer :
-> moje predvidevanje nima nikakršne logike (je približno tako neumen odogovor kot je neumno osnovno vprašanje)
-> g. €€€€ pa piše da je v njegovem stavku čista logika
Mislim, da bi več prinesle naložbe (kar je seveda odvisno od izbranih skladov, predvidevam, da bi zadevo prepustili strokovnjakom), problem je le, da je to dolgoročna naložba, medtem ko stanovanje lahko prodaš kadarkoli in to trenutno z vse večjim dobičkom.
Finančni strokovnjaki poleg tega svetujejo razpršitev tveganja, se pravi, da vam ne bi svetovali, da v sklade vložite celotno kupnino.
Pozdravljeni!
Cene stanovanj v Sloveniji vsekakor še niso dosegle maksimalne ravni. Opazen je trend, da nepremičnine na boljših lokacijah dosegajo višje rasti cen kot pa na slabih lokacijah. Težko pa je napovedovati kje in kdaj se bodo začele umirjati, kaj šele zniževati.
Glede na to, da je vprašanje širše je potrebno oceniti kaj se v dani situaciji in pri konkretni nepremičnini bolj izplača.
Vabljeni v našo pisarno
Lep pozdrav!
Bojan
Forum je zaprt za komentiranje.