Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nepremičninska agencija – najem

nepremičninska agencija – najem

Pozdravljeni!

Napisali ste že kar nekaj nasvetov glede najema stanovanja, vendar imam še nekaj vprašanj.

Kako sploh poteka delo agencije pri najemu stanovanja?
Je potrebno kaj podpisati z agencijo, katero najamem že na samam začetku, ko pridem z njimi v stik ali komaj takrat, ko mi ta najde stanovanje? Obrnila bi se na več agencij, zato ne vem, kako bi naj stvari potekale, da ne bi na koncu plačevala vsem. Če prav razumem, plačam samo tisti, katera mi najde ustrezno stanovanje?

Kako pa je s tem, če mi agencija najde ustrezno stanovanje (po lokaciji, kvadraturi…), vendar mi samo stanovanje ni všeč. Ali sem v tem primeru dolžna vzeti to stanovanje ali agent razume, da mi preprosto sama notranjost stanovanja ni všeč in nadaljuje z iskanjem?

Kaj pa v primeru če mi ena agencija najde stanovanje, katerega najamem, nato mi pa druga agencija prav tako najde ustrezno stanovanje. A moram drugi agenciji vseeno kaj plačati za trud ali je dovolj, če obvestim agencijo, da sem našla stanovanje in da usluge agencije več ne potrebujem? Prav zato me zanima, če moram kaj prej podpisat, ko najamem agencijo ali komaj takrat, ko mi le-ta najde stanovanje.

Kaj vse sploh moram plačati, če najamem agencijo, da mi poišče stanovanje? Prebrala sem, da je nekje realno, če agencija dobi plačano eno vrednost najemnine. Še je zraven tega potrebno kaj plačati?

Za kaj vse bo poskrbela agencija (npr. pogodba…)?

Vem, da je veliko vprašanj, vendar po pravici povedano nimam pojma, kako te stvari potekajo, zato ne bi rada, da bi me vsi po vrsti prinašali okrog.

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep dan!

Ko najamete agencijo z njo sklenete posredniško pogodbo v kateri se zavežete, da boste plačala provizijo v primeru DA PREKO NJIH NAJAMETE STANOVANJE. Vsi pa ste tista, ki postavlja pogoje najema. Najemodajalec ima svoje pogoje ( mlad par, študentje, družine, ipd…) naloga posrednika je , da vas združi. Za vas dela lahko veliko agencij tista, pi bo najuspešnješa dobi plačilo ostale žal ne.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close