nepremičninska agencija
Pozdravljeni!
Redno (no, še kar redno:)) vas berem in ste zelo prijazni z vašimi odgovori.
Sama sem pred nakupom nepremičnine v Ljubljani(stanovanja).
Prodaja ga “podjetje” Panoramix za katerega nisem še nikoli slišala in tudi ljudje s katerimi sem govorila ne.
Moj problem je sledeč:
-kupujem 1. in sem kar malo prestrašena, da ne bo šlo vse kot je treba
-denar imam vezan do aprila, ampak sem vseeno začela gledat stanovanja in zdaj sem ga našla. Z “posrednikom” sva se dogovorila naj plačam aro (10%) ostalo pa potem aprila. Da me bojo počakali.
-na kaj naj bom pozorna? pravi, da je nepremičnina prosta bremen, ampak kje to preverim?
Priznam, da na tem področju ne blestim zato bi vam bila zelo hvaležna, če bi me malo usmerili v pravo smeer.
Najlepša hvala
Tati,
kdo se je s kom dogovoril in komu naj bi izročila denar?
Če je Panoramix s.p. s Topniške v Ljubljani, ta v svoji bilancah 2004 in 2005 izkazuje mizerno poslovanje in nima prikazanih plačil zavarovanja odgovornosti, zato ti svetujem, da najprej preveriš posrednika, če sploh ima licenco za promet z nepremičninami in če ima ustrezno zavarovano odgovornost.
Kar se tiče nepremičnine, bi ti pa itak morali pokazati listine o dokazilu lastništva in morebitni obremenjenosti, ki pa sploh ni pomembna, sploh če je obremenjena z bančnim kreditom, saj se le ta praviloma poplača iz tvoje kupnine.
Lastništvo se izkazuje ali z zemljiškoknjižnim izpiskom, ali pa obstaja veriga overjenih kupoprodajnih pogodb, obremenitev pa izključno v ZK izpisku.