Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nepremičninske agencije

nepremičninske agencije

Na prvem srečanju poveš, kaj iščeš in za okvirno ceno. Agent aktivno išče primerno nepremičnino, tudi pri drugih agencijah oziroma agentih, ker pač vsak zastopa samo svojo stranko, ne obeh, in provizijo pobere od svoje stranke, ne od obeh. Torej, prodajalec plača svojega agenta, kupec pa svojega.
Agent o nepremičnini ve veliko. Ne bom rekla vse, ampak jo pozna, si jo prej ogleda, preden tebe zvleče tja, zna kaj povedat o njej, tudi pove, kako bi se dalo kaj porihtat in podobno. Pove za pomanjkljivosti. Pozna tudi sosesko – če ti recimo poveš, v katerih soseskah bi, on te pelje v eno tretjo, ve, zakaj te je peljal tudi tja in zna to argumentirat. Tudi recimo pri odstopanjih od tvoje okvirne cene pove, zakaj je v izbor vključil tudi nepremičnino, ki načeloma presega tvoj budžet.
Ko se odločiš za nakup, daš kupcu ponudbo – posreduje jo agent. Ko se kupec odzove, agent pripravi vse dokumente, tudi posojilne pole za morebitno posojilo. Tako da ko kupec dahne da, greš ti samo še v agencijo podpisat vso mogočo dokumentacijo, če ne pride celo agent k tebi domov. On potem odnese pogodbe v tvojo banko.

Na prvem srečanju poveš, kaj iščeš in za okvirno ceno. Agent aktivno išče primerno nepremičnino, tudi pri drugih agencijah oziroma agentih, ker pač vsak zastopa samo svojo stranko, ne obeh, in provizijo pobere od svoje stranke, ne od obeh. Torej, prodajalec plača svojega agenta, kupec pa svojega.
Agent o nepremičnini ve veliko. Ne bom rekla vse, ampak jo pozna, si jo prej ogleda, preden tebe zvleče tja, zna kaj povedat o njej, tudi pove, kako bi se dalo kaj porihtat in podobno. Pove za pomanjkljivosti. Pozna tudi sosesko – če ti recimo poveš, v katerih soseskah bi, on te pelje v eno tretjo, ve, zakaj te je peljal tudi tja in zna to argumentirat. Tudi recimo pri odstopanjih od tvoje okvirne cene pove, zakaj je v izbor vključil tudi nepremičnino, ki načeloma presega tvoj budžet.
Ko se odločiš za nakup, daš kupcu ponudbo – posreduje jo agent. Ko se kupec odzove, agent pripravi vse dokumente, tudi posojilne pole za morebitno posojilo. Tako da ko kupec dahne da, greš ti samo še v agencijo podpisat vso mogočo dokumentacijo, če ne pride celo agent k tebi domov. On potem odnese pogodbe v tvojo banko.[/quote]

Meni je najbolj smesno, ko iz agencije poklicejo in rečejo da imajo kupca za tvojo nepremicnino. ko pa zavrnes, da bi plačal provizijo, kar odložijo.

V poplavi kritik na delovanje nepremičninskih agencij bo gotovo dobrodošlo tudi kakšno pozitivno mnenje. Pred kratkim sva z možem prodala svoje stanovanje s pomočjo agencije DFI iz Domžal. Nad njihovim pristopom in strokovnostjo sva bila navdušena. G. Dušan Prašnikar, direktor agencije, nama je posvetil obilo časa že na uvodnem razgovoru, pri katerem nama je natančno razložil njihov način poslovanja, potek dela pri prodaji in tudi realno opozoril na možne zaplete v samem postopku prodaje. Ničesar nama ni vsiljeval, nasprotno, pokazal je veliko razumevanja za najine želje glede načina dela in tudi njihovega iskanja nove nepremičnine za naju. Ko sva se odločila, da prodajo zaupava agenciji DFI, sta naju obiskala agenta, g. Stane in g. Igor, ki sta prav tako na naju naredila dober vtis s korektnim in strokovnim nastopom. Vse zainteresirane stranke, ki sta jih pripeljala na ogled stanovanja, so bile vljudne in dobro informirane z njune strani. V samo dobrih dveh tednih pa smo že realizirali prodajo. Za strokovno, ažurno in prijazno sodelovanje se agenciji DFI iskreno zahvaljujeva in jo priporočava tudi drugim prodajalcem stanovanj, ki nimajo časa, energije in/ali tudi znanja, da bi se sami ukvarjali z zamudno papirologijo, ki spremlja promet z nepremičninami. Zadovoljna Kamničana.

LOL. Kdo pa je kupil, Sneguljčica in sedem palčkov?

Prašnikar je poosebljeni poštenjak, kajne?

Saj lahko uporabiš kar drugo osebno ednine … ga imaš na vezi.

Upam, da je z zgoraj opevano strokovnostjo nastopal tudi pri prodaji Jesenskih dvorov v Kamniku. Oz., upam, da si z zgoraj opevano strokovnostjo nastopal tudi pri prodaji Jesenskih dvorov, Dušan.

Saj lahko uporabiš kar drugo osebno ednine … ga imaš na vezi.

Upam, da je z zgoraj opevano strokovnostjo nastopal tudi pri prodaji Jesenskih dvorov v Kamniku. Oz., upam, da si z zgoraj opevano strokovnostjo nastopal tudi pri prodaji Jesenskih dvorov, Dušan.[/quote]

Pa ni Dušan tak, on je pa res ena sama dobrota?

Pozdravljeni,

Strinjam se,da je ve Sloveniji veliko neizkušenih in predvsem malomarnih agentov. Meni osebno tak pristop nikoli ni bil razumljiv. Že dolga leta vodim svoj računovodski servis in tudi moje stranke so se pritoževale nad neresnostjo agentov in me spraševale za mnenje o možnosti investiranja v nepremičnine. Ko se je v Ljubljano preselil tudi moj mož, ki je 10 let bil nepremičninski agent na Hrvaškem, sva sklenila ,da tudi jaz naredim licenco in tako svojim strankam ponujava tudi kvalitetne in zanesljive nepremičninske informacije oz posredujeva pri prodaji in nakupu tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Najin moto je strokoven pristop in kakovostne svetovalske storitve, tako v računovodstvu kot pri posredovanju- tako da v kolikor vas zanima si lahko ogledate več o nama na http://www.eurogeld.si ali pa nama pišete na [email protected]

Hvala sama, se pod mizo vala.
Ste ze kdaj slisali za ta izrek?
Najprej izdelajte spletno stran, ki bo vsaj na minimalnem nivoju.

Nepremičninske agencije, kot so DFI, ABAX, Sonce, Alfa-int, Mesto nepremičnin, priporočam da se jim na daleč izogibate sploh prodajalci, kajti interesa za prodajo nimajo!

Sam imam zelo slabo izkušnjo z Re Svet nepremičnin ! Ko sem preko njih oddajal stanovanje so mi našli najemnico brez da so sploh preverili kdo in kaj je! Ta ženska,g.Laureta Šopinger je popolnoma uničila stanovanje,naredila za 1500 eurov stroškov se svojim partnerjem pretepala in demolirala stanovanje in ukradla Tv in kolo ! Zadeva je sedaj na sodišču,vsega tega pa ne bi bilo če bi agencija delala profesionalno in preverila stranko ne pa da pobira ljudi s ceste…in podpiše pogodbo na hitro pa zadeva rešena ! Re Svet Nepremičnin-KAtastrofa!

S partnerko že dalj časa iščeva nepremičnino, saj se nama ne mudi in želiva najti primerno za sprejemljiv znesek. V tem času sva naletela na veliko nepremišninskih agencij, ki so večinoma imele zelo korekten odnos. Na žalost pa to nikakor ne drži za Mesto nepremičnin d. o. o. Z agencijo sva se srečala 3x in vsi kontakti so bili izjemno nenavadni. Nazadnje, se je direktor (ki hkrati opravlja delo posrednika) do mene vedel zelo pokroviteljsko in arogantno. Kar zagotavljajo na spletnem portalu LinkedIn: „Vedno se trudimo zagotoviti popolno storitev po meri stranke. V Mestu nepremičnin si lahko sami izberete svojega nepremičninskega posrednika, ki vas bo dobro spoznal, se vam prilagodil in skupaj z vami najboljše rešitve ter vam skrbno pomagal pri urejanju potrebne dokumentacije. Naša vodila pri doseganju vaših ciljev so odprta komunikacija z namenom popolnega razumevanja naročnika, visoka strokovnost, aktivno in dinamično pristopanje k prodaji/iskanju nepremičnine, odlično poznavanje in vpogled v nepremičninski trg, etičnost in zanesljivost.“, preprosto ne izpolnjujejo. Če nekdo, ki dnevno sodeluje z ljudmi in se javno zavezuje k zgornjemu zapisu, nato pa označi moje razmišljanje kot popolnoma nesmiselno in mi poskuša dopovedati, da v kapitalizmu ni mogoče, da ima enaka stvar ali storitev precej različno ceno, potem se resnično sprašujem, kako je lahko takšna oseba na vodilnem in pomembnem položaju. Seveda je odvisno od situacije, pričakovanj, trženja, prodaje, itd, kakšno vrednost izdelek/storitev doseže. Zanj je torej moje razmišljanje in mnenje vseh ostalih agentov nič vredno in neumno. Ko sem ga opozoril, da je njegov način neprimeren (govorila sva prvič), me je obsodil, da sem užaljen. Prvič, direktor naj bi bil zgled ostali ekipi, vendar s takšnim načinom ekipi ne sporoča nič dobrega. Drugič, gospod se do potencialnih strank, ki plačujejo provizijo in je del njihovega dohodka, vede nespoštljivo in predrzno. Druga izkušnja je bila z agentom iz podjetj Mesto nepremičnin d. o. o., ki nama je na vsak način želel prodati nepremičnino, ki NIMA UPORABNEGA DOVOLJENJA, kar je kršitev (Nepremičnina ni izpred leta 1967. Na spletu je dovolj člankov, ki jasno navajajo zahteve in globe brez ustrezne dokumentacije.). Čeprav sva povedala, da potrebujeva kredit in da banke zahtevajo uporabno dovoljenje za odobritev kredita, saj je del obvezne dokumentacije, nama je predlagal več bank, kjer nja poskusiva iztržiti kredit bret tega dovoljenja. Tudi to je resna kršitev ter zavajanje in nikakor ne predstavlja zgoraj navedenih vrednot v poševni pisavi, ki jih javno objavljajo. Imen oseb ne želim navesti; na spletni strani je vidno, kdo je direktor in kdo so posredniki. Mesto nepremičin vsekakor ni zaupanja vredno podjetje, njihov odnos je nekorekten in delujejo protizalkonito.

Kaj pa tole, ste preverili? https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/nepremicnine/nepremicnine-cena-posredovanja-nepremicninske-agencije-preverjeni-nepremicninski-posredniki-agenti-za-nakup-prodajo-najem-in-oddajo-nepremicnine/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close