Nepremičninski agent-kaksno je to delo?
Je kdo od vas nepremičninski agent? Kakšno je delo? Ena znanka ki je pred mnogo leti to delala, mi je rekla da si vsi predstavljajo to delo drugačno kot je v resnici, da je težko dobiti nepremičnino v prodajo in se poslužujejo različnih metod, mreženje , oglaševanje, prisiljevanje, klicarjenje teh ki so dali oglas za prodajo.
V moji , no, recimo naivnosti, sem si to delo predstavljala kot:
-iskanje prodajalcev
-iskanje kupcev
-urejanje vseh pravnih postopkov ob prodaji/nakupu
-Poučitev morebitnih kupcev o vseh lastnostih,značilnostih…ipd nepremičnine
-Poskusiti prodati nepremičnino po ceni najbolj všečni prodajalcu…
ampak, ko sem se zbudila, sem videla, da to delajo diletanti, neumneži, pokvarjenci, ki blefirajo pred kupci in prodajalci, ki nimajo pojma o nepremičnini,ki jo prodajajo, ki nimajo pojma o pravnem postopku pri prodaji/nakupu …itd itd.
To je kategorija (pod)ljudi, ki pašejo v razred skupaj z zavarovalničarji in prodajalci avtomobilov.
V zadnjo klaso ljudi, pokvarjenih gnojev, ki stranke poskušajo smo ogoljufati in jih zanima samo lasten zaslužek, popolnoma nezaslužen, seveda.
Vse te agencije tebi dajo drobtinice od zaslužka. S tem da vse sama narediš. Oni ti posodijo ime. Delo je agresivno, poniževalno, pričakujejo da boš lovila stranke skoraj po ulici. Moraš imeti res debelo kožo. Nekateri imajo način da pridejo na ogled kot kupci, čeprav so agentje in poskušajo vsiliti pogodbo o nepremičninskem posredovanju. Nič prijetno delo ni.