Nepremičninski posrednik
Že nekaj časa razmišljam o tem, da postanem nepremičninski posrednik. Imam višješolsko izobrazbo in to delo se mi zdi zanimivo. Ker pa se mi niti ne sanja kako je s tem poklicom, bi vprašal kar tukaj če bi kdo kaj vedel. Vem da je treba opraviti strokovni izpit in da je to kar finančni zalogaj. Ne vem pa, kako je potem ko imaš opravljen ta izpit in začneš iskati službo. Ali je težko najti službo, še posebej če si brez izkušenj? Koliko v resnici potrebujejo posrednikov in ali je tudi tukaj cela gora tistih ki iščejo službo (velika konkurenca)? Ali je možno že brez tega izpita kje pridobivati izkušnje? Kakšne so pa plače za začetnike?
Službe ni težko najti. Je pa res, da imajo vsi rajši s.p. in za agencije delaš preko s.p.-ja. Plačan si od posla. Ponavadi je to pri oddaji stanovanja 2 najemnini, od tega ti na začetku pobere agencija pri kateri delaš več kot polovico (če delaš preko s.p.). Posrednikov je malo morje (poglej si register posrednikov) vendar vsi ne posredujejo. Verjetno pa službe ni težko dobit, saj če delaš preko s.p.-ja itak “nimas službe”.
Pozanimaj se pri agencijah, tudi če še nimaš izpita.
Toliko vem jaz po pričevanju nekoga, ki se je pred kratkim tudi zanimal za to delo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.