Nepremičninski posrednik?
Pozdravljeni!
Končal sem enega od najbolj iskanih faksov, sem diplomirani inženir računalništva in informatike – skratka brez večjih težav bi dobil dobro plačano službo, tudi kot začetnik. Razmišljam pa o menjavi kariere, ne zato, ker sem slab računalničar (sem bil med najboljšimi študenti, imam ogromno znanja, ki ga lahko tudi v praksi uporabim…), ampak zato ker sem naveličan in iščem nove izzive. Do zdaj sem delal s stroji, zdaj bi pa rad še malo z ljudmi.
Zanima me delo nepremičninskega posrednika, bi pa imel par vprašanj, ki so bistvenega pomena;
– vem da je stanje na trgu slabo, vendar se tudi v krizah najdejo priložnosti, me pa zanima kakšne so zaposlitvene možnosti novih posrednikov brez izkušenj
– kakšne so povprečne plače, vem da so zaradi provizij zelo različne, ampak povprečje tudi nekaj pove – v kakšen rang pade največ agentov
– ali grem po vašem mnenju iz sonca pod kap?
Hvala za odgovore in lp
Pokliči, pa se kaj več pogovoriva..
LP; Romana
041-511-957
Tudi jaz se zanimam za tovrstno delo. Po izobrazbi sem pa diplomirani inženir gradbeništva.
Lep pozdrav!
LP
1. najprej potrebujete gradivo za opravljanje licence za NEPR posrednika,
2. potem potrebujete 6 mescev za naštudirati 14 različnih poglavij iz prava, gradbeništva, NEPR posredovanja, psihologije pogajanj, marketinga in oglaševanja – AIDA itd.
3. izpit in pridobitev licence,
4. poslovni prostor kot SP ali d.o.o. ali zaposlitev v NEPR agenciji s poslovnim prostorom in dogovor o os. dohodku, ki je pogojen z zaključenimi posli in prihodku provizij, od katerega se odštejejo plačila stroškov in prispevkov za zaposlenega agenta, kajti v tem poslu ni nihče samoumevno plačan po pogodbi, če ne zaključi posameznega posla in tudi če ne pride do plačila provizije,
5. potem pa pridobitev investitorjev, fizičnih oseb.-prodajalcev in najdba kupcev, ki se odločijo za nakup in zaključek posameznega posla-plačila provizije s strani kupca ali prodajalca-investitorja
6 mesecev učenja? Morda res za nekoga, ki ima končano izobrazbo iz povsem drugih smeri. Vam povem iz lastnih izkušenj, sem mag. prava in sem v 10 dneh vse ponovila, saj skoraj vse zakone že poznam iz študija in delovnega področja in naredila brez težav in nobenega tečaja.
Forum je zaprt za komentiranje.