Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nepremičninski posrednik?

Nepremičninski posrednik?

Pozdravljeni!

Končal sem enega od najbolj iskanih faksov, sem diplomirani inženir računalništva in informatike – skratka brez večjih težav bi dobil dobro plačano službo, tudi kot začetnik. Razmišljam pa o menjavi kariere, ne zato, ker sem slab računalničar (sem bil med najboljšimi študenti, imam ogromno znanja, ki ga lahko tudi v praksi uporabim…), ampak zato ker sem naveličan in iščem nove izzive. Do zdaj sem delal s stroji, zdaj bi pa rad še malo z ljudmi.

Zanima me delo nepremičninskega posrednika, bi pa imel par vprašanj, ki so bistvenega pomena;
– vem da je stanje na trgu slabo, vendar se tudi v krizah najdejo priložnosti, me pa zanima kakšne so zaposlitvene možnosti novih posrednikov brez izkušenj
– kakšne so povprečne plače, vem da so zaradi provizij zelo različne, ampak povprečje tudi nekaj pove – v kakšen rang pade največ agentov
– ali grem po vašem mnenju iz sonca pod kap?

Hvala za odgovore in lp

Bolje bo zate, da ostaneš programer. 😉

Pokliči, pa se kaj več pogovoriva..
LP; Romana
041-511-957

Tudi mene zanima enako…

Tudi jaz se zanimam za tovrstno delo. Po izobrazbi sem pa diplomirani inženir gradbeništva.

[email protected]

Lep pozdrav!

LP
1. najprej potrebujete gradivo za opravljanje licence za NEPR posrednika,
2. potem potrebujete 6 mescev za naštudirati 14 različnih poglavij iz prava, gradbeništva, NEPR posredovanja, psihologije pogajanj, marketinga in oglaševanja – AIDA itd.
3. izpit in pridobitev licence,
4. poslovni prostor kot SP ali d.o.o. ali zaposlitev v NEPR agenciji s poslovnim prostorom in dogovor o os. dohodku, ki je pogojen z zaključenimi posli in prihodku provizij, od katerega se odštejejo plačila stroškov in prispevkov za zaposlenega agenta, kajti v tem poslu ni nihče samoumevno plačan po pogodbi, če ne zaključi posameznega posla in tudi če ne pride do plačila provizije,
5. potem pa pridobitev investitorjev, fizičnih oseb.-prodajalcev in najdba kupcev, ki se odločijo za nakup in zaključek posameznega posla-plačila provizije s strani kupca ali prodajalca-investitorja

6 mesecev učenja? Morda res za nekoga, ki ima končano izobrazbo iz povsem drugih smeri. Vam povem iz lastnih izkušenj, sem mag. prava in sem v 10 dneh vse ponovila, saj skoraj vse zakone že poznam iz študija in delovnega področja in naredila brez težav in nobenega tečaja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close