neprijeten vonj v avtomobilu
Glede na to, da obstajajo razne palicice, skatlice s cvetovi z razlicnimi vonji iz narave (Müller – Copova v ljubljani v kletnih prostorih, morda kaksen Nature shop) z vonjem sivke, pomarance, vrtnic,… in glede na to, da se mnogo ljudi posluzuje tudi aromaterapije, vam gotovo ne bo problem najti kaj bolj naravnega.
Tudi jaz sem imela v otrostvu tezave z glavoboli med voznjo, ki pa so z leti izginili. Pojavili so se zaradi vrocine in vlage, vonja po razgreti plastiki ali pa smrecic s sladkim vonjem pa tudi zaradi vonja po cigaretih. Moje glavobole je spremljala se rahla slabost. Mogoce bi bil boljsi svez vonj – meta ali kaj podobnega brez sladkobnega vonja? Mogoce pa ima tezave le s suhim zrakom zaradi klime v avtomobilu?
Jaz bom dodal svoje mnenje. Sprašujem se zakaj je sploh potrebno imeti v avtu dišave? Prostor je majhen, ponavadi zaprt in se mi ne zdi primerno uporeabljati osvežilce.
Če se ti je kaj polilo po sedežih umazanijo enostavno očisti s čistili, ki jih uporabljaš za čisščenje foteljev in sedežnih garnitur. Nimajo močnega vonja. Ko očistiš, avto prezračiš pa bo.
Če te moti vonj plastike in oblazinjenja v avtu pa vedi da ga z dodatnimi osvežilci zraka ne boš odpravila, kvečjemu zmešale se bodo vonjave in na koncu bo še slabše kot je bilo.
LP
Tudi jaz ne uporabljam osvežilcev v avtomobilu- saj me njihov vonj preprosto draži in moti….V glavnem mi v notranjosti avtomobila ne “smrdi”- pravzaprav ni nekega vonja- razen kadar recimo odložim moker dežnik na predpražnik ( ta je iz tekstila)…sicer avtomobil redno čistim ( sesam, brišem prah in šipe..)…
Če otroka draži- potem ga ne uporabljaj- preprosto.
LP
Če je slab, zatohel vonj v avtomobilu, je tudi pametno, da se zamenja vse zračne filtre, filtre pri klimi in to in morda celo dezinficira klima napravo. Iz lastnih izkušenj povem, da je zdaj zrak v avtu čisto ok, prej je bil pa obupen.
Osvežilcem se je pa res bolj izogniti, sploh v tako majhnem, zaprtem prostoru.
lp,
Lenka