Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style neprijeten vonj v avtomobilu

neprijeten vonj v avtomobilu

Pozdravlljeni! Otroka boli glava, če imam v avtu nameščeno dišavo za avtomobile.Zaradi tega iščem način, kako naj avto napolnim s prijetnim, diskretnm vonjem, ki pa bo naravnejšega izvora, tako da otrok ne bo imel glavobolov.Hvala za nasvete!
Pozdrav!

Glede na to, da obstajajo razne palicice, skatlice s cvetovi z razlicnimi vonji iz narave (Müller – Copova v ljubljani v kletnih prostorih, morda kaksen Nature shop) z vonjem sivke, pomarance, vrtnic,… in glede na to, da se mnogo ljudi posluzuje tudi aromaterapije, vam gotovo ne bo problem najti kaj bolj naravnega.

Tudi jaz sem imela v otrostvu tezave z glavoboli med voznjo, ki pa so z leti izginili. Pojavili so se zaradi vrocine in vlage, vonja po razgreti plastiki ali pa smrecic s sladkim vonjem pa tudi zaradi vonja po cigaretih. Moje glavobole je spremljala se rahla slabost. Mogoce bi bil boljsi svez vonj – meta ali kaj podobnega brez sladkobnega vonja? Mogoce pa ima tezave le s suhim zrakom zaradi klime v avtomobilu?

Poskusite čistiti avo-sedeže z JASA čistilom, ki ga samo našpricate in vse neprijetne vonje globinsko potegne ven. Dobite ga kjerkoli, je pa v taki steklenici, ki ima že gor tulec za šprricanje. Lahko pa to čistilo uporabite tudi doma na kavčih!
Lp

Jaz bom dodal svoje mnenje. Sprašujem se zakaj je sploh potrebno imeti v avtu dišave? Prostor je majhen, ponavadi zaprt in se mi ne zdi primerno uporeabljati osvežilce.
Če se ti je kaj polilo po sedežih umazanijo enostavno očisti s čistili, ki jih uporabljaš za čisščenje foteljev in sedežnih garnitur. Nimajo močnega vonja. Ko očistiš, avto prezračiš pa bo.
Če te moti vonj plastike in oblazinjenja v avtu pa vedi da ga z dodatnimi osvežilci zraka ne boš odpravila, kvečjemu zmešale se bodo vonjave in na koncu bo še slabše kot je bilo.

LP

Ali ti v rvojem avtu ne uporabljaš osvežilca, pa je v njem kljub temu prijeten vonj?Sama sem sedeže že večkrat čistila s peno za tekstil, pa je bil potem vonj še hujši!

Tudi jaz ne uporabljam osvežilcev v avtomobilu- saj me njihov vonj preprosto draži in moti….V glavnem mi v notranjosti avtomobila ne “smrdi”- pravzaprav ni nekega vonja- razen kadar recimo odložim moker dežnik na predpražnik ( ta je iz tekstila)…sicer avtomobil redno čistim ( sesam, brišem prah in šipe..)…
Če otroka draži- potem ga ne uporabljaj- preprosto.

LP

NE, ne uporabljam, osvežilcev. Redno ga čistim in sesam, to je pa tudi vse.

Če je slab, zatohel vonj v avtomobilu, je tudi pametno, da se zamenja vse zračne filtre, filtre pri klimi in to in morda celo dezinficira klima napravo. Iz lastnih izkušenj povem, da je zdaj zrak v avtu čisto ok, prej je bil pa obupen.

Osvežilcem se je pa res bolj izogniti, sploh v tako majhnem, zaprtem prostoru.

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

New Report

Close