neprimerna tema poroke?
Imam manjši problem…vedno sem sanjala o poroki nekje na primorskem,čeprav sva s partnerjem oba iz gorenske. No in zdaj ko sem končno zaročena sva bila oba takoj odločena, da iščeva lokacije ob morju…jaz sem bila itak že naslednji dan zaroke v planiranju in sem še isti teden nakupila razne malenkosti v morskem stilu 😀
Sedaj pa se je pojavila težava,ki je nisva pričakovala…ko sva povedala o tam doma so takoj začele padati pritižbe na dolgo vožnjo, ki bi nas čakala v tem primeru. Moja mama je celo komentirala,da se zna zgoditi,da številni sploh ne bodo prišli, saj se jim ponoči ne bo dalo vozit nazaj. Potem sva razmišljala tudi o najemu avtobusa ali kombijev,vendar je to kar zajeten strošek:(
Danes sva si zato ogledala lokacijo na gorenskem, ki ponuja vso zasebnost za majhno zunanjo poroko,kakršno si želiva…zdaj pa se jaz sprašujem ali se vam zdi primerno,da ohraniva morsko temo poroke,kljub gorenjski lokaciji – torej dekoracija s školjkami in podobnim, tema bi se pa odražala tudi z morsko hrano (kdor bi seveda želel) in primorskimi vini?
Kaj pravite na to? Hvala za vsak komentar,
Brina
živjo, jst ti bom tko rekla. lubica a je to tvoja ali njihova poroka? tvoja ja in naj te čisto nič ne zanima če zaradi tega marsikdo nebo prišel do primorske zaradi tega. pa kaj glavno da bosta vidva imela poroko takšno kot si jo le vidva želita, če komu pač ni všeč njegov problem, naj pa doma ostane. midva sva z dolenjske in bo poroka tudi na primorskem in če kdo zaradi tega nebo prišel njegov problem, bodo vsaj manjši stroški, hec ampak resnično. v takem primeru če pa bi svatje res imeli željo priti nekam tako “zelo daleč” se pa najame kake poceni oz cenejše sobe, apartmaje, ki jih pou leta prej rezerviraš, plačaš pa itak potem po poroki. kolegica z primorske se je lani poročila na bledu, pa kaj. marsikdo je kompliciral da je predaleč in da jih nebo, tetam je še danes žal da niso bile tam. kakor kdo pač. jaz nebi poslušala nikogar. organizirajta si morsko poroko kakor si želita, ko bosta nesla ali poslala vabila bosta videla reakcije ali bodo prišli ali ne. če jih nebo pa toliko bolj za vaju se bosta vsaj izognila kakšnim zlobnim pripombam ter še kaj prihranila. veliko sreče
Poroka je vajina in prav je da vidva izbereta kraj, potek poroke… Po mojem mnenju je zelo neprimerno od staršev, da posegajo v vajin izbor vajinega sanjskega dne. Starši bi naredili prav, če bi z vama poiskali rešitev, ne pa da nergajo in negodujejo.
Poskusi v željenem obmorskem mestu najti kake domačine, ki oddajajo apartmaje. Predvidevam, da poroka ne bo v naj poletni sezoni, zato bodo cene nižje. Ko bosta oddala vabila, pa naj vsak povabljeni pove, ali bo prenočil ali ne, morda jim namigneš, da lahko prenočijo v tem in tem apartmaju, pa se bodo ponudili, da sami plačajo. Če bi se poročila moja prijateljica, bi jaz zagotovo plačala sama ali pa se peljala domov, med vožnjo pa z možem pokomentirala lepo nevestino obleko, nasmešek na ženinovem obrazu, ko jo je videl prihajati k njemu – evo pa sva že doma.) Nekateri se bodo verjetno pripeljali skupaj. Ne glede na to, kje je poroka, morajo biti vozniki trezni – ali se peljejo eno uro ali dve uri do doma pa tudi ni taka razlika.
Poroči se tam, kamor želita vajini srci in ne oziraj se na pripombe. Moraš vedeti,da bodo ljudje imeli pripombe ne glede na to, kje bo poroka. Ali bo predaleč, muzika preglasna, torta presuha, preveč morske hrane, ja kje pa je dunajski pa pomfri, tisti, ki iščejo vedno nekaj najdejo.
Želim vama prelep poročni dan
Če se poročita na gorenjskem pa lahko obdržita morsko temo. Pazita le, da prostor ni preveč gorenjski s kakimi nagačenimi živalmi. Dekoracija prostora zna kar nanesti. Upam da je lastnik prostora prilagodljiv in vama bo pomagal.
Točno tako… poroka je vajina in ne oziraj se na to.
Tudi moje svate čaka min ura in 45min vožnje, pa če kdo noče priti ne bo prišel. Pa so zaenkrat vsi potrdili. Je pa res, da so si, rezen redkih izjem, uredili prenočišče.
Jaz sem zagato rešila tako, da sem jim ponudila dve možnosti prenočitve, seveda sem dobila ugodne cene glede na štavilo ljudi, ampak prenočisšče si plačajo sami. Če koga to moti. Naj pa ostane doma. Poročim se tam kje se želim in v takem stilu kot si želim…
Midva sva imela tud letos manjšo poroko, večina je imela cca 1,5 – 2 ure vožnje do tja (torej čez skoraj celo državo) pa ni nihče tud pisknil da mu kaj ni všeč. So to vzeli kot vikend izlet. Smo pa tam prespali, malo bi bila dolga se ob treh vozit domov. In bilo je noro lepo, sploh ne morejo pozabit ;)))
To je vajin dan ne njihov, biti povabljen na poroko je velika čast, ne obveza. Tko da če jim kaj ne paše jim povej naj ostanejo doma (verjemi da nihče ne bo manjkal) Žalostno a tko je ;))
seveda se norčujejo z naše oz njihove razdalje. pri nas se skoraj nihče v sloveniji do službe ne vozi več kot 2 uri pa še to za tja in nazaj skupaj. v tujini se nekje vozijo tudi po 5 ur ali več v eno smer pa se nihče ne pritožuje ker je to nekaj normalnega. kar je za tujce normalno za slovence nebo nikoli.
Ha ha, točno to sem nameravala napisati: živim v tujini, kjer imamo malce drugačne predstave o razdaljah. V Sloveniji pa je itak vsakemu problem se pol ure peljati z avtom, pa čeprav si vsi kupujejo nove avtomobile! :)))
Torej, draga bodoča nevestica,
naredita tako, kot sta vedno sanjala! Resno, drugace vama bo žal. Jaz bi celo z veseljem prilaufala na morje! Vcasih znajo kompromisi izpasti hecno – školje ob gorenjskih nagljih? 🙂 Dajta no, to je vajin dan in naj bo takšen, kot si ga želita!
Kot so ti nekateri predlagali: poskusaj nekje dobiti sobe po ugodni ceni. In kot so nekateri tudi že omenili: ne oziraj se na nerganje in pripombe. Ne vem, kako lahko ob tako veselem dogodku sploh kdorkoli nerga!
pri kolegici so tudi vsi nergali glede kraja poroke. razlog zakaj? za večino slovencev ni vabilo na poroko čast ampak nekaj samoumevnega in je logično da jih povabiš. če ne so užaljeni saj je to tradicija že 100 let. potem so nekateri starši zelo zagreti glede na lokacijo poroke da mora biti poroka le in samo v kraju s kjer je nevesta doma oz kjer živita/bosta živela, če ni tako je spet vse narobe. marsikomu ni všeč nevestina obleka saj na svetu obstaja le ena obleka in to je čisto čisto bela. če nimaš takšne obleke jim delaš sramoto. spet ena stvar za nerganje. in še kaj bi se našlo. ljudje nebodo na poroko nikoli gledali kot na lep in srečen dogodek ker v bistvu sploh ni nič posebnega. življenje po tem se nič ne spremeni. marsikdo se loči že po nekaj mesecih ali letih. zato se jim nemuno zdi vozit na poroko tko daleč, saj itak nebosta dolgo skupaj. tako pač folk misli.
mistique: kakor vzameš… midva sva naprej že potestirala pri babici z dejstvom, da obleka ni in nikoli ne bo bela. Tašča je itak sama rekla: naša pa v belem ne bo. Ker imam rada barve, močne, iztopajoče. Nekateri strici in tete niso povabljeni. Pa ni bilo nerganja, vsaj ne da bi kdorkoli to vedel. Itak se ne družimo. Sem prepričana da komu kaj ni všeč pri najini poroki. Ampak taka je in pika. Največ mislim da bo za povedati čez prostor (piknik) in celodnevno dogajanje… ampak res CELODNEVNO… tako da….