Neprofitna stanovanja
Se morda kdo spozna na te zadeve in mi zna odgovoriti na to vprašanje…
Razumem, da mlada družina z 3 otroki dobi neprofitno stanovanje. Verjetno mati uveljavljala kot samohranilka.. otroci odrastejo, ne živijo več doma, pred blokom dober avtomobil, ne ravno poceni.. 30.000€+. Zaposlena oba starša. Zakaj so oni še vedno v neprofitnem stanovanju, medtem ko je na listi 1000 npr.??
Anamarija1, 12.05.2022 ob 20:29
Se morda kdo spozna na te zadeve in mi zna odgovoriti na to vprašanje…
Razumem, da mlada družina z 3 otroki dobi neprofitno stanovanje. Verjetno mati uveljavljala kot samohranilka.. otroci odrastejo, ne živijo več doma, pred blokom dober avtomobil, ne ravno poceni.. 30.000€+. Zaposlena oba starša. Zakaj so oni še vedno v neprofitnem stanovanju, medtem ko je na listi 1000 npr.??
kaj tebe brigajo drugi????? Brigaj se zase!!!!
bodi vesela, da so v neprofitnem taki, kjer oba delata in vsaj plačujeta stroške in najemnino. V Ljubljani je v neprofitnih stanovanjih več kot polovica folka, ki ima subvencionirano še tisto neprofitno najemnino, torej plačujejo po 10 ali 20 evrov najemnine, eni pa še to, pa jih vseeno ne zabrišejo ven. Za avte se pa s kriminalom ukvarjajo.
No samo malo tako se mi zdi, ker stanovanj res ni. Niti privat niti neprofitnih. Pač zanimalo me je samo, kako to da se nič ne preverjajo razmere? Ne verjamem, da se ne bi našla kakšna mlada družina do 30.leta, ki bi prav tako normalno odplačevala. Celoten sistem ne deluje za moje pojme. V ta stanovanja se določeni zabubijo in živijo že 20 let v istem stanovanju, čeprav bi komot plačevali polno najemnino privat.
Anamarija1, 12.05.2022 ob 20:58
No samo malo tako se mi zdi, ker stanovanj res ni. Niti privat niti neprofitnih. Pač zanimalo me je samo, kako to da se nič ne preverjajo razmere? Ne verjamem, da se ne bi našla kakšna mlada družina do 30.leta, ki bi prav tako normalno odplačevala. Celoten sistem ne deluje za moje pojme. V ta stanovanja se določeni zabubijo in živijo že 20 let v istem stanovanju, čeprav bi komot plačevali polno najemnino privat.
to ni tvoja stvar, njihov denarnice so NJIHOVE. Itak pa jim v faco tega ne poveš, ne? Zdaj pa pojdi kaj počet.
Imaš prav, ni moja stvar pač vprašam pa vseeno lahko ane. Ne vem sem mislila, da je kaka fora v tem, da dobijo pogodbo za nedoločen čas. Vprašanje je bilo resno, pač zanima me, ker je to malo čudno. Ne poznam pa toliko tega področja. Se opravičujem, če je koga vznemirila ta tema, očitno se je marsikdo našel v tem. Zaključujem debato, nima smisla.
Anamarija1, 12.05.2022 ob 21:05
Imaš prav, ni moja stvar pač vprašam pa vseeno lahko ane. Ne vem sem mislila, da je kaka fora v tem, da dobijo pogodbo za nedoločen čas. Vprašanje je bilo resno, pač zanima me, ker je to malo čudno. Ne poznam pa toliko tega področja. Se opravičujem, če je koga vznemirila ta tema, očitno se je marsikdo našel v tem. Zaključujem debato, nima smisla.
Če bi bilo NE PROFITNO bi bili že na cesti.
Ni važno, ali ti daješ iz žepa ali pa kdo drug.
A nisi gledala Tarče prejšnji teden, s kakšnimi goljufijami eni pridejo do teh stanovanj. Sodelujejo pa strokovnjaki s svojimi “strokovnimi mnenji”, ki jih ti ljudje tudi mastno plačajo. Enih 12 jurjev naj bi se zahtevalo za potrdilo o astmi, potrdilo, da je v stanovanju, v katerem trenutno bivajo, vlaga (jo narišejo s svinčnikom in potem slikajo) itd. In tu se nabere veliko točk. Glede plače je cenzus, ne smeš več kot toliko imeti. Čeprav če si v skupini B, imaš lahko tudi 200% povprečne plače, pač dajo stanovanja tudi takim, ki imajo dobre plače, hvala bogu, zakaj pa ne.
Problem so ta fake potrdila, ki prinesejo ogromno točk, enim celo to svetujejo, npr. naj prijavijo nasilje v družini, čeprav ga ni. Da baje itak lahko napišejo, da se dogaja kreg, verbalno nasilje, ker so baje v premajhnem prostoru vsi skupaj.
Baje da čez leta tudi preverjajo, kakšno je stanje. Ampak če so v B katergoriji, kot rečeno, ni nujno, da so socialci. Dajte si ljudje razčistiti, da neprofitna stanovanja naj ne bi bila samo za socialce. V razvitih državah so za vse, ker jih je toliko. Ker razvite države gradijo stanovanja za svoje prebivalce, ne kot v Sloveniji.
Bilo je govora, da bi finančno stanje preverjali na nekaj let… ne vem pa ali je bilo sprejeto.
Ja, jih je kar nekaj, ki so dobili neprofitna stanovanja, pa po nekaj letih ne ustrezajo pogojem, otroci odidejo na svoje, dobijo neko dobro placano službo…
Pa so se leta in leta v prevelikem stanovanju, seveda z mizerno najemnino, medtem pa mlade družine čakajo…
Po stanovanjskem zakonu iz leta 2003 namreč lahko sklad preverja morebitne spremembe premoženjskega stanja in s tem (ne)upravičenost najemnika do neprofitnega stanovanja samo za pogodbe, sklenjene po uveljavitvi omenjenega zakona. »Pristojno ministrstvo smo večkrat opozorili, da je takšna ureditev neustrezna, saj nekatera neprofitna najemna razmerja nikoli ne bodo predmet preverjanja samo zato, ker je bila najemna pogodba sklenjena pred uveljavitvijo zakona – ne glede na to, kakšno je dohodkovno stanje najemnikovega gospodinjstva,« znova in znova opozarja Rink. Ministri – od Janeza Kopača leta 2003 se jih je zvrstilo še pet (Janez Podobnik, Karl Erjavec, Roko Žarnić, Zvonko Černač in Samo Omerzel) – so bili za vsa opozorila gluhi.