Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neprofitna stanovanja v Kopru

Neprofitna stanovanja v Kopru

Pozdravljeni,

v mesecu novembru bo menda v Kopru objavljen razpis za neprofitna stanovanja.
Zanima me, (tisti, ki ste že najemniki neprofitnih stanovanj) kako je s temi stanovanji. Slišala sem namreč, da niso vsa ravno tako ugodna, kot morda pričakujemo.
Obstajajo dve listi, A in B, pri B moraš imet kar nekaj denarja prišparanega.
Kako pa je z listo A? A kdo ve kakšni so kriteriji?
Saj vem, da bodo pogoji objavljeni v razpisu, mene bolj praksa zanima.
Ali lahko samska oseba, ki ni več rosno mlada, dobi neprofitno stanovanje? Koliko veliko stanovanje pa lahko dobi in koliko se za to mesečno plačuje?

Hvala vsem za resne odgovore.
Dobrodošle so tudi informacije, za katere morda sploh ne vem in seveda nisem vprašala.
Hvala.

Mi živimo že 12 let v neprofitnem stanovanju. Cenovno je kr ugodno. ob vselitvi smo mogli (tisti ki smo želeli) dat 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti stanovanja pred vselitvijo. S tem si si tudi točke nabral in prišel višje na prednostno listo. Morda je to v tem primeru skupina A in B.
Če nimaš kam drugam, te nič ne stane dat not vlogo.

Pred tolikimi leti, je občina Izola točkovala po njihovem kriteriju, torej, na število toč je takrat vplivalo:
– če si bil zaposlen v občini Izola (obvezno sploh moraš bit zaposlen),
– kakšno izobrazbo imaš
– mlada družina, starost vlagatelja do 35 let,
– koliko članov šteje ta družina…

Je pa v našem bloku ene par samskih, sam ne vem, če morda oni nimajo to kot službeno stanovanje.
Glej poskusi 🙂

Zdaj pa ne vem, kaki so zdaj pogoji.,..takrat so gledali, da so reševali mlade družine ki nimajo rešenega stanovanjskega problema, vendar da imajo dobro službo in izobrazbo

zdaj kolkr vem so vrgli neprofitna in socialna vse v en koš…

Mi je pa prišlo v uho, da je v našem sosednjem bloku ena družina dobila socialno stanovanje, enake velikostio kot naše, pa plačiuje pol naše neprofitne cene…tako, da ne vem kaj se je spremenilo na tem področju…

Ja, tudi jaz sem slišala, da ni več socialnih, tako da si ne znam najbolje razlagat. Vsekakor bom poskusila.

Hvala ti za informacije.

Živijo, priosim za malo pomoči:
-kje vložim vlogo za neprofitno stanovanje?
-ali jo lahko kadarkoli ali sele, ko je objavljen razpis?
-zanima me za občino Koper
-se to ureja na občino ali kje…..?

Lp hvala

Vlogo pošlji direktno na Občino:
Mestna občina Koper
Verdijeva ulica 10
6000 Koper – SI

Not pa napiši, da ste (če ste) mlada družina, ki nima rešenega stanovanjskega problema. Da pač naprošaš, da če bo v kratkem razpis za oddajo nepofitnih stanovanj v najem, da ti pošljejo podatek, kdaj bo to objavljeno.

Zavedat se je treba, da pridejo v poštev samo družine, katere nimajo v lasti nobene nepremičnine…!

Srečno

Ravno sedaj je odprt razpis za neprofitna stanovanje v Kopru, obljavljen je bil 15.11.2012.

Vlogo dobiš na občini, rok je do 31.01.2013.

Mene samo moti, da za vsa stanovanja neprofitna imajo vedno prednosti mladi do 35 let,
in kaj če imaš več let in še vedno nimaš stanovanja, potem ga nikoli več ne dobiš al kaj???

Sedaj bo seveda tudi nekaj stanovanj za samske, ampak najbrž za tiste do 35 let…….une druge pa je treba vržt na cesto al kako?

kdaj bo spet razpis v kopru? a se lahlo prej prijavis al pa moras cakat objavo?

Socialna stanovanja ne obstajajo!!! Kdaj pa je CSD gradil stanovanja!? Obstaja pa subvencija katero dodeli CSD kot ostalim podnajemnikom kateri živijo privat pa ne pomeni, da je vasa nepremičnina last CSD.

Tema je stara 9 let…..

Odgovor na objavo uporabnika
ef, 04.06.2024 ob 14:13

Tema je stara 9 let…..

letos so dokončali še dva bloka v Dolini in je zunaj razpis za veliko neprofitnih stanovanj.

Upam, da do njih pridejo Slocenci. V Ljubljani žal ni tako. Ko  pogledaš listo dobitnikov teh stanovanj te dobesedno srat prime.

Slovenci plačujemo davke in s tem financiramo socialo čefurjem. In seveda tudi njihova neprofitna stanovanja, ki jih v veliki večini dobijo ravno oni.

In več kot bi teh neprofitnih stanovanj zgradili naši levaki, več novih čefurjev bo prišlo v Slovenijo in se v njih vselilo ter se hkrati priklopilo tudi na slovensko socialo, pa na zastonj zdravstvo in šolstvo.

Slovenci ne bomo imeli od tega nič. Samo še višje davke, da bomo z njimi preživljali njih in njihov številčni naraščaj – nove Alahove vojščake v demografski invaziji na Evropo.

Odgovor na objavo uporabnika
ke si mona, 04.06.2024 ob 14:15

letos so dokončali še dva bloka v Dolini in je zunaj razpis za veliko neprofitnih stanovanj.

Ta “neprofitna stanovanja” so kr neki. Skoraj zastojn jih imajo brezposelni ali pa te družine priseljencev, kjer je samo en delavec na minimalcu, prejemajo pa cel kup doklad.

Za zaposlene ljudi so pa draga. Sodelavka, samska, je dobila 40 kv neprofitnega stanovanja, plačo ima neto cca 1500, plačuje pa 550 € najemnine + stroške cca 150 €. Za primerjavo, prijateljica v Grazu, ki ima tudi 40 kv neprofitnega stanovanja, plača 2500, stanovanje pa 350 € SKUPAJ S STROŠKI, vsemi, tudi internetom.

Pri nas so ta stanovanja za zaposlene (če prideš do njega) kar draga.

V Primorju je večja koncentracija ozona, ki je nevaren za zdravje zato ne riniti v takšno okolje.

New Report

Close