Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Neprofitno stanovanje v MOL, če že imaš nepremičnino?

Neprofitno stanovanje v MOL, če že imaš nepremičnino?

Sem na hitro prebrala lanski razpis pa mi par reči ni jasnih:

– če si (so)lastnik nekega stanovanja v MOL se lahko prijaviš na listo B (soudeležba+najemnina)?
– imeti moraš stalno prebivališče v MOL?

Zakaj sprašujem? Sem Ljubljančanka (po rodu), enostarševka.
Ker so cene v LJ enormne, sem pred nekaj leti kupila stanovanje v Kamniku. Imam še 15 let posojila, obrok zelo visok 🙁 (vezan na CHF). Tam živim z otrokom, tam imam stalno prebivališče.

Ker bi morala zamenjati avto (ta razpada), razmišljam, da bi se izognila nakupu novega(drugega), stroškom, vožnji ipd. in svoj flat oddala, v LJ pa najela. V Lj bi prijavila tudi stalno prebivališče.
Vem, da se na razpise za nmeprofitna (A lista) prijavljajo soc. ogroženi, kaj je pa z B listo? A bi se lahko prijavila?

Ne me raztrgat, nočem nič goljufat, samo zanima me.

Tkole je: lahko si solastnik ali lastnik nepremičnine do vrednosti 40% primernega stanovanja, kar pomeni za eno osebo cca.15.000 €. Če je tvoje stanovanje vredno več izpadeš oz nimaš osnovnih pogojev. V tvojem primeru ne moreš sodelovati.

kaj pa če prvo stanovanje prepišeš na otroka?

Vse ti piše v razpisnih pogojih, tudi otrok ne sme imeti nepremičnine.

Ne sme biti član gospodinjstva, ki bo živelo v neprofitnem stanovanju.
Pa prebivališče mora biti v LJ.

Pa novega razpisa po moje ne bo še vsaj dve leti, ker je ravno bil eden…

Nima veze če stanovanje na nekoga prepiše. Če si kadarkoli bil lastnik nepremičnine, nisi upravičen do teh stanovanj.

In tudi prav je tako. ne štekam, zakaj bi dobila ona stanovanje. Pa saj ga ima v Kamniku. naj ga proda in kupi tukaj manjše.

pred leti si moral predložiti dokazilo da nimaš premoženja.

Kako pa je s premoženjem (recimo majhno stanovanje) v tujini (ne v EU!) Se to tudi kje pregleda ali za to ne obstajajo evidence.

Ni evidence! Moji sosedje imajo ogromno bajto v Srbiji pa so tukaj na neprofitni najemnini, drugi imajo dva stanovanja, enega v Mostarju, drugega na Kosovu pa še dedovali so … Tolk o tem, kako so Slovenci prikarjšani, ker res ne smejo imeti nič, da pridejo do neprofitnega stanovanja. Tile se pa pasejo na račun slovenske sociale. Definitivno se dela krivica! Vidim na lastne oči, pa da me ne bo kdo napadal. Jaz sem v lastniškem stanovanju, ampak imam dosti teh izkoriščevalcev!

Evo, končno besede s katerimi se popolnoma strinjam in ti čestitam za te besede, ker če bi to napisala “jaz”, bi me že požrli in še kaj hujšega. Bravo!

A boš ti v Kamniku oddajala po neprofitni najemnini?

Če je otrok polnoleten in se ne šola več, kar pomeni da nisi dolža skrbeti zanj, potem lahko. Važno v času razpisa nisi lastnica nepremičnine. Ker polnoleten otrok ki se ne šola več itak ne sme kandidirat s tabo

Hvala za odgovore.

Ne, Megaboy, ne bi oddajala po neprofitni najemnini. Ne zato, ker nočem, ampak ker j**** ne morem. Kredit pomalica tretjino plače. Eni smo bili dovolj glupi, da smo delali kot norci, našparali za 20% vrednosti stanovanja, preostalo se pa zakreditirali.
So pa biseri (ne govorim na pamet, enega dobro poznam), ki se vozijo z ne več kot kako leto starim mercedesom in čakajo pohištvo iz Italije, da se preselijo v C. dvore. Neprofitno, seveda A lista.

Ti, Tinkaa, pa vsaj poskusi štekat. Za stanovanje imam posojilo – če stanovanje prodam, poplačam kredit. Naj s parimi jurji preostanka kupim stanovanje?!

Marakesh, stanovanje prodaš in poplačaš kredit. Začneš iskat novo stanovanje in znova vzameš kredit. To ni opcija?

Ker se jaz tudi zdaj odločam za nakup stanovanja v katerem sigurno ne bom do smrti … in ravno tako nameravam vzet kredit, ki bi ga ob odločitvi za prodajo poplačala in jovo na novo dalje …

LP,
P

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close