Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nerazumevanje LPP linij

Nerazumevanje LPP linij

Hej.
Na ta forum pisem z namenom, da bi mi kdorkoli pojasnil, kako se gleda sheme za LPP – sem namrec studentka 1. letnika FDV-ja, ki se je ravnokar preselila v Ljubljano iz kraja, kjer mestnega prometa sploh nimamo. Pregledala sem vse, kar sem nasla na internetu, pa se vedno ne razumem, kako vedeti, katera stevilka trole kam pelje, ne kdaj in ne kako. Z google play sem si na telefon nalozila aplikacijo, ki naj bi mi vse skupaj olajsala, pa niti imen postaj ne vem.
Zanima me predvsem zato, ker bom morala hoditi na/z zeleznisko postajo/e, do kamor je sicer le 20min hoje, ki pa je s kovckom neprijetna, prav tako pa imam namen poiskati sluzbo, za kar bom verjetno potrebovala trolo. Sicer pa zivim na Mariborski ulici.
Vesela bom vsakrsne pomoci!

LP

Vozi 6ka, 8ka in 11 po dunajski. Ampak si tak blizu da nima smisa se peljati eno postajo do železniške

* Shema linij LPP
* Wikipedija vsaka proga ima svoj članek z opisom in linkom, kjer se ti prikaže na OpenStreetMap
* Google Maps, v iskalniku klikneš na puščico v desno (Directions), vneseš od kod in kam hočeš, pa ti točno pove, s katerimi busi se kam pride
* Google Maps in OpenStreetMap sta koristna tudi, da vidiš, kje je postajališče s tem in tem imenom

A lahko koristiš LPP, ne da bi imel kartico Urbana?

Če imaš Urbano, kolikor vem, jo napolniš na Urbanomatu. Kaj pa ko stopiš na bus, je tam kaka naprava, kamor se pofočkaš ali kako?

Ma eni nismo tega še nikoli koristili, pa ne vemo, saj vem, da se komu zdi butasto, da tega ne vem.

Katero aplikacijo pa imaš? V aplikaciji Ljubljana Bus imaš zemljevid z označenimi postajami z imeni in oznako posamezne postaje. Nato lahko pod Linije izbereš eno progo in postajo ter vidiš predvidene čase prihodov vseh avtobusov na to postajo.
Če želiš direktno povezavo prav z železniško postajo, pa te tja pripelje avtobus št.18, tebi najbližja postaja je na Baragovi ulici, ali pa proga 12 ali 12D na Linhartovi cesti.

Namesto plastične urbane imaš lahko “elektronsko” (aplikacija na telefonu z NFC), ki se uporablja enako kot plastična, lahko pa plačuješ tudi s telefonom (v tem primeru ne velja za prestopanje), če si pri pravem operaterju in imaš vklopljeno Moneto.

Ko vstopiš v bus, jo moraš pobvezno “štempljati”, tudi če imaš mesečno. Prisloniš jo k eni škatlici, kamor jo prislanjajo tudi drugi, počakaš kakšno sekundo, da zapiska, in to je to. Enako velja tudi, če prestopaš v roku 90 minut. Če ni bila “štempljana” prav v tem busu, ga ob morebitni kontroli nasrkaš.

Ježeštana, to se pa čisto zares pelješ okoli riti v žep.

Ježeštana, to se pa čisto zares pelješ okoli riti v žep.[/quote]

Se strinjam. Ta opcija je za primer slabega vremena, ker ima kovček, da bi čim manj hodila.
Bolj primerne so proge 6, 8, 11 iz postaje Stadion ter 19B in 19I iz Topniške. Potem pa gre peš do železniške postaje ali pa se v istem 90 min intervalu pelje na nasprotni postaji z avtobusom 2, 9, 27 prav do avtobusne in železniške postaje.

Hvala lepa za vse odgovore, sem zelo vesela, da ste mi pomagali. 😀

New Report

Close