Nerazumljivo pisanje
v nekaterih postih me zelo moti, ker vsi pa le nekako ne razumemo razih *ljubljanščin* oziroma poizkusov pisanja v dialektih. Pa saj smo se vsi v šoli učili slovenščino, ki naj bi bila vsaj jezik za pisno sporazumevanje, dialekt pa ohranimo za govorno sporazumevanje v drugih prilikah. Meni npr. je strašno všeč štajersko – mariborsko narečje, katerega en del sem tudi sama, vendar mi na kraj pameti ne pride, da bi pisala o velikonočnih *cajah*, če pa cela Slovenija pozna besedo košara…..Kaj menite ostali o tem…
Se strinjam,eni pa res neznajo po Slovensko ampak pišejo tistio žabaršino ,da jih nič ne skapiraš kaj so hotel povedat,kotda je žabarščina edini jezik tukaj,že tako so te Ljubljanske srajce nadute ki mislijo da so ne vem kaj če živijo v Ljubljanipol nas pa še povsot morijo s svojim južnaškim jezikom,.
Ma, ne morem bit´ tiho. Zlatka, res si faca, da si se oglasila na ta post kljub temu, da smo ti že povedali, da je ravno tvoje pisanje grozno težko brati.
Mene resnično ne moti nobeno narečje, mi je pa hudo težko prebrati 30 besed, ki so nametane skupaj brez kakršnekoli vejice, pike… manjkajo celo presledki med besedami. Pa ne vem, Zlatka, ali res le tako hitro pišeš… Da poskusi malo prebrati svoj zgornji post.
Lahko noč!
Vladka
sem lahko poste piše vsak, ki “zna” pisati, misliti in pripovedovati. To je zelo dragocena svoboda!!!
Ni prav, da bi jo umejevali z določanjem jezika …
Če določiš jezik, zakrkneš osebnost, stil človeka …
meni pa se zdijo ti stili zanimivi in tudi dragoceni. Npr. iz pravopisa in stila pisanja se da sklepati kakšno stvar o človeku … (čustveno stanje, okolje od koder izhaja, razgledanost …)
kdor želi biti razumljen, pa se bo za to že potrudil (za obe strani velja … sporočevalca in naslovnika).
sem pa zelo za, da bi se vsi bolj trudili, da bi bili bolj človeški, topli in potrpežljivi … tudi v anonimnem svetu tega foruma.
Vladka K.
Tudi jaz se podpišem pod to.
Zlatka, res bi se lahko vsaj malo potrudila, ker ni tako moteče narečje, niti niso moteči šaljivi vložki, katere prebiramo tukaj vsak dan, izredno moteče – vsaj zame pa je neslovnično in nenatančno, na hitro napisano besedilo.
Iz takega posta res ne moremo razbrati, da je oseba, katera je to napisala inteligentna oseba in o njej avtomatično dobimo slabo mnenje.
Vi sploh ne veste, kaj je nerazumljivo pisanje!
TO NE NERAZUMLJIVO PISANJE!!!!!
*Za mojga biušga**
ruska13 @ 06.04.07 20:50
Tagi: *za, mojga, biušga**,
Kategorija: Glasba in Film
No,tale blogec…Je namenjen..Najbol kretenski osebi na šoli…Gospodiču Čelignoju…Oziroma: PODGANI,VAKUMU….Krkol…=)*
No….z njim sm bla 2 mesca…Sej se dns…K sm pršla h pameti prašam…Kku sm sploh lhk bla sz njim…JoooJ….=)*Enkrt februarja…Pa je blu usga…Hvala Bogu konc…Wiiii* K sva končala…Mi je blu prvu…Hudu..Mah zdej…Sm hepy..D sva končala….=)*Kr od tiskrt naprej živim….Ne pa prej…K nism vedla kva pomen uživt lajf…=)))**
Če bi zdej lhk kej spremenila…Bi spremenila tu…D sm bla taka budala…D sm ga prenašala…=/*Sej zdej..On sovraži mene…In jst njega..Sam pomojm še 2 krt bl..Kr tip je idiotsi in zadet….=)*Hodi po šuli…Se sam seb reži..K psiho…=)*Pol…Misli d je lep…Ufaaa…Bo še čaku…=)*Sam če bo ta kdaj lep…Pol bom jst papež….=)**Kaj nej še povem…Učasih si mislm..D kaj sploh dela na sveti…Zkaj ga nej mati vrgla u kanto že tkoj k se je zlegu…Mah…TUD PODGANE MORJO ŽVET!!! NAJ ŽIVIJO!! MAMO VSAJ KOGA ZA UNIČEVAT!!!!
SAM…TIP ŠE NE VEM KAJ GA ČAKA…USE MU BOM VRNLA…POL PA NEJ BO JOKICA..IN NEJ SE POTUHNE U JAŠK…IN NEJ NE HODI VEČ VN!!!!!
****hvala**d berete moj blog***
Trackback povezava: http://obala.net/blog/trackback.php?id=490
Trackback blog na tem spletišču.
TAKO BO VEČINA PISALA PO FORUMIH ČEZ 10 LET!! Potem se boste šele držali za glavo.
Punce, a ne vidite, da je tale Zlatka navaden provokator? Verjetno kakšna pod drugim nickom, ki si tu in tam nadene nick Zlatka Omejenka in se na široko reži vašim odgovorom.
Drugače pa, S-Tina, mene te stvari motijo samo če se teksta res ne da razumeti, ker je tako spakedrano napisan, da ga je težko brati. In če zaradi tega sploh ne vemo, kaj je hotel pisec povedati. Drugače mi je čisto vseeno, če ljudje pišejo v dialektih, da je le razumljivo.
Ojoj,
najbolje, da se pogrizemo. Na tem forumu je toliko narečnih besed, da se težko zgovarjamo samo na ljubljanščino.
Zraven tega ne vem, zakaj se toliko gnojnice zliva po prebivalcih Ljubljane. Zelo malo nas je, ki imamo rodbino ljubljansko. Večina je priseljencev. In narobe ni ne s temi ne z onimi.
Meni je zanimivo, ko preberem kakšno narečno, žargonsko ali slengovsko besedo. To nas vendar bogati ne pa siromaši!
Tipkarske napake so spet nekaj drugega, a se da tudi to preživeti in prežvečiti – večinoma.
Edino, kar res ne razumem, je neumnost in zloba. Eksplicitno neumno in zlobno je, recimo, apriorno blatenje ljudi kateregakoli mesta, naroda, države, verske pripadnosti, kakršegakoli prepričanja pa vse tja do lastnikov psov.
Se čisto strinjam s tabo. Vsem gre na jetra ljubljanščina, kot da je to edina slengovska govorica. Meni kot Ljubljančanki gre tudi mogoče kakšno narečje na jetra, ampak bog ne daj, da bi kaj takega napisala, ker bi me takoj ožigosali za ljubljansko srajco in ne vem, kaj še. Z vsemi temi etiketami na račun Ljubljančanov sem dobila samo občutek, da bi moralo biti vsakega sram, ki je rojen in živi v Ljubljani, bog ne daj, da bi pa tudi njegova družina (dedki, babice) izvirala iz Ljubljane.
Pa še to, verjetno se ljubljanščino precej lažje razume kot kleno prekmurščino (imam sorodnike raztresene skoraj po celi Sloveniji in daleč najtežje razumem prave Prekmurce).