Najdi forum

NEREZINE

Z družino se kmalu odpravljamo na kratek dopust v Nerezine. Ker tam in nasploh na Malem Lošinju še nisem bila, me zanimajo vaše izkušnje. Mi lahko kdo opiše na kratko, kako izgledajo Nerezine, kakšne so plaže itd.?
Vnaprej hvala vsem za pomoč in lep pozdrav.

Mesto Nerezine je majhno, mirno. Plaža je pa skalnata.

Lahko pa gres malo naprej po otoku (pes, ob obali, seveda, oddaljeno dva ali tri zalivcke), pa prides do pocitniskega naselja (neke hisice, imajo pa tudi manjsi kamp). Plaza tam je betonska oz. kamnita, imajo pa tudi urejeno pot do otocka, kjer je nudisticna plaza. Meni je bilo zelo vsec, no.

A ni to mestece na cresu??

To naselje pošitniških hišic se imenuje Bučanje. Po potki ob obali prideš tja v kakšnih 15 minutah (se mi zdi….ali pa sem že malo izgubila občutek). Naselje je pa simpatično, ker je precej sence. Je pa zelo umirjeno vse skupaj. Ima tud en luškan zalivček, kjer se ponavadi igrajo otroci.
Za same Nerezine pa ne bi vedela kakšna je plaža, ker se tam še nisem kopala.

Mislim, da se točen kraj, kamor gremo, kliče LOPARI. Kaj je to blizu?

Lopari so umetno počitniško naselje malo pred mestecem Nerezine (razdaljo težko ocenim, morda dva km). Kolikor se spomnim je plaža betonska z malo sence ob robu. Je pa to pravzaprav bližje čudovitemu mestecu Osorju ki leži na prehodu Cres Lošinj. Samo naselje je tako tipično zgužvano in betonsko, sicer pa kar dobro vzdrževano (lastniki so v glavnem slovenska podjetja) – mene je malo motila kar velika gostota ampak se da navaditi. Voda je na tej strani Lošinja kar čista, tako da mislim, da vam bo kar všeč.

lp, tinca

Jaz sem v Nerezinah kampirala. Meni je bilo všeč, ker je bil takrat en mali privatni kamp tam. Zdej ne vem. Kraj je bil luštkan. Miren.

New Report

Close