Najdi forum

Nero – Burning Rom

Na novo sem inštaliral win xp in office xp sem na novo inštaliral tudi NERO.
No in zjutraj sem dal nekaj pečt in kaj mi napiše:
POWER CALIBRATION ERROR !!?? Kaj je to?

In še to , nastavil sem slovenski jezik in mi namesto šumnikov napiše nekakšne črtice.

Hvala vsem za pomoč

Lp

Sharkon

Povej ali pečeš na cd-r ali na cd-rw.
Pa zaupaj še katero pečko imaš.

Glede šumnikov in črtic namesto njih pa je bilo zadnje čase že prav veliko napisanega na forumu, tko da pobrskaj malo starejše poste in boš sigurno našel rešitev.

Katero verzijo Nerota imaš? 5.5.7.8 mi povsem brezhibno deluje na XP. Tudi slo update je doslej še vedno delal ok, samo smešni prevodi se mi zdijo.

Stestiraj program z RW cd-ji, da ne boš delal škode. Vsekakor naj bi n XP-jih deloval bolj zanesljivo kot Creator 5.0, ki zahteva tudi poseben popravek, sicer se rač. ne ugaša več samodejno.

Pečem na cd-r, pečica je CD-RW BENQ 24-10-40.
Naj pa omenim, da mi je prej pekla z istim nerota-brezhibno.

Lp

Ja tale power calibration error je en čuden šment, je pa kar ene par stvari zarad katerih lahko pride do tega.
Ko začneš z peko, pečica najprej preveri na nekem delu cd-r(w)ja, z kakšno močjo laserja lahko peče ta določen cd-r(w). To se imenuje Power Calibration.

Prva stvar, ki jo lahko narediš je ta, da zamenjaš znamko praznega cdja, saj imajo nekatere pečke težave z nekaterimi znamkami. Manj težav imajo ponavadi cdji, na katere lahko pečemo z manjšo hitrostjo.

Če to ne deluje potem probaj pisati z manjšo hitrostjo, če še ne bo ok probaj prazen cd rahlo segreti, ker večje probleme majo bolj mrzli mediji.

Če še vedno ne bo delalo probaj spucati enoto.
Če imaš veliko “šare” v računalniku, ki ti popapa veliko watov, probaj odklopit kak disk ali kako drugo požrešno kartico in če bo delovalo pomeni, da imaš prešvoh napajalnik.

Če nič od tega ne bo delovalo preveri če obstaja nov firmware za tvojo pečico in ga naloži (tu moraš biti zelo prepričan, da veš kaj počneš, drugače se raje ne loti tega)

Glede cd-ja ne vem sem na iste že prej pekel. Pečem vedno na 4x hitrost, vsaj musko. Šare na računalniku nimam, sem čist na frišn vse nložil, pa tud nova kišta je! Potem sem pa še enkrat proval na 8x in se mi zdi da je potegnilo, sam nisem pa siguren, ker sem mogu jit v šiht!

Hvala za vse!!

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close