Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nescafe dolce gusto – tudi kake druge kapsule?

Nescafe dolce gusto – tudi kake druge kapsule?

živjo,

tisti, ki imate doma aparat Nescafe dolce gusto, ali uporabljate samo originalne kapsule, ali pašejo tudi kakšne druge in kje jih kupujete. Ali so v Avstriji kaj cenejše?

Hvala

Joj, to pa tud mene zanima, ker se ravno odločam za nakup in na njihovi spletni strani piše, da se uporablja samo njihove kapsule, jaz pa ne želim bit omejena na eno samo znamko kave :S

midva ga imava in menda pašejo sam te njihove kapsule. midva kupujeva samo tiste kapsule, ki jih je noter 16 komadov in potem dodava še nekaj navadnega mleka.

jaz aparat uporabim tudi za pripravo čaja – hitro segreje vodo in potem filter noter pa je 🙂 bom pa poizkusila kako se obnese, če daš v lonček žličko navadne oz. instant kave in preliješ z vročo vodo iz avtomata..po mojem je isti šmorn 🙂

cena v Avstriji je baje ista kot pri nas.

oj

kapsule mislim, da so le-te in en pašejo nobene..v avstriji je cena ista, le da imajo v avstriji ena dva ali tri okuse več…js ga imam že pol leta in ga ne zamenjam:)

samo kemijo pijeto, kako morete???

Povsem enostavno je! 🙂

sam pol čez leta ko boš zbolela ne jokaj in se ne čudi, si sploh prebrala sestavine , kaj vse za eno sranje je v tem kar piješ, to lahko počne le človek ki se nima čisto nič rad.

je tako težko imet luštno dežvo in skuhat en dober taprav kofi, natur brez vsake kemije in taga sranja??? in dolit pravo mleko…če si to ne znaš privoščit in sebi zaželeti le najbolje, komu pa boš in kdaj? čudim se, kaj folk vse meče vase, nato pa jamrate rak tu in tam, slabo se počutim in …

No,ne pretiravaj,če enkrat na dan spiješ takle ta hitr kofetek,te po moje ne more vrag vzet.Mal se zamisli ok kod pride tale “ta prav”kofe,pa kolk podgan pa črncev se poti čez zrnje.Men je itak vseeno za oboje,ker pijem čaj iz doma nabranih rožc,pa ne pljuvam po drugih kaj morajo piti.
Zamisli se,kako zasvinjan zrak moram jaz vdihavati vsak dan,ker ne znaš nikamor peš ali s kolesom in me s svojimi izpuhi zastrupljaš,ne osebno ti,ampak nasplošno skorajda vsi.Me pa res zanima,kaj je bolj strupeno in škodljivo…kofetek al auspuh?

Kakšno kemijo? Gre za čist navadno praženo kavo in ni nobena instant ali kaj podobnega, za kar bi predvidevala, da bi te slednja očitno motila??
Js pijem to kavico in je super in je ne bi zamenjala. Namest z t.i. džezvo, si isto oziroma še boljšo kavo skuham v pol minute oziroma mi jo skuha Dolce gusto aparat. :)) Tako da pozdravček vsem tistim, ki jo pijemo.

KOLK STANE

ja lejte jst sem šel na ebay in našel malo morje okusov pa še pocen so dobil sem 196 kapsul različnih sicer mislim da je nekje 9 okusov in to je to 60 evrov pa maš za nekaj časa
lp

kakšna kemija no, mleko in kava OH KAKO STRUPENO!

http://trgovina.opremacenter.si/razno/caffitaly-kapsule-milky-mleko.html

Mogoče kdo ve, če v Dolce gusto pašejo tudi te kapsule?

No, kje ste kofetarji?

Tudi sama sem iskala po netu pa sem zasledila na bolhi oglas, če vama kaj pomaga, mi pijemo bolj mlečne

No kaj zdaj a pašejo kake druge še ali ne?Kdo ve?

Druge ne pašejo ampak so se pojavle kapsule za večkratno uporabo InfinitiCUP. Svojo kavo daš notri.

Jst kupujem original kapsule:-)

Daj malo poguglaj še na Petrol, vem, da sem gledala en oglas, kjer je pisalo, da pašejo njihove kapsule v aparate znamke XX, ne vem pa če je ta xx bil Nescafe.

Jaz sem pa kupila ta prav kafe mašin,k sproti melhe kavo in je zame to daleč najboljši kofe. Mašina je Kr Draga,ampak me pa ne lupijo pri kapsulah,kupujem kofe v zrnju,ki je cenejši,okus pa neprecenljiv. Sem so dolgo želela to mašino,kr nekaj prostora tudi zasede na pultu….

Maj dej ne peri možganov, no . Ljudje imamo različne okuse in to je to-hvalabogu. Mene po pravi turški kavi začne boleti želodec – nimam nobenih težav s prebavili tako in drugače, vse OK ( narejen preventivni UZV notranjih organov letos)

Avtorica, kupiš lahko tudi kapsule za večkratno uporabo in daš noter svoje mešanice kave – tudi za Dolce Gusto.
Jaz sicer uporabljan sistem Nespresso, imam tako originalne, kot generične kapsule, kot tudi nabavljene kapsule za ponovno uporabo, pa alu folijo daš čez. S tem se ne omejiš samo na en okus kave ( meni naprimer nikakor ne sedejo citrusne arome kav, bolj oreščkaste, višavskorasle vrste kav – Gvatemala, Nikaragua, ipd), pa še bolj ekološko je – vse manj plastike.

Samo primer, z nemškega Amazona:

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Daps&field-keywords=dolce+gusto+reusable+capsules

Jaz kupujem za svoj Nespresso pri temu dobavitelju, RECAPS, preko Aliexpress-a – imam tako kovinsko kapsulo, kot plastične ponovno uporabne, ampak s folijo – vsakič nova folija – ker je to popolnoma enkao, kot original:

https://recaps.aliexpress.com/store/group/Dolec-Gusto-Capsule/1455184_505792288.html?spm=2114.12010608.0.0.2995e5c0LpZn7v

Je fajn, ker ima tudi objavljene ocene kupcev. Malce počakaš, traja cca 14 dni, ker pride z navadno pošto Slovenije, ampak pride, zagotovo :). Kupujem nekje na 8 mesecev. Poceni in res dobri produkti – preverjeno.

Danes sem videla nove Barcaffe dot kapsule, ki naj bi bile kompatibilne z Dolce gusto aparati.

Preizkusila pa nisem.

Tudi Spar ima svojo znamko kapsul, ki pasejo v Dolce Gusto aparat, samo meni tista kava ni tako dobra. Pasejo tudi Petrolove, pa se kaksne se dobijo. V BTC Lj je trgovina, ki prodaja samo kapsule za razne aparate in tudi oni imajo v ponudbi neke “genericne” kapsule. Cena Sparovih in zadnje omenjenih je ok 4eur.

Pozdravljeni.
Tudi jaz sem kupila kapsule za ponovno uporabo. Zanima me katero kavo uporabljate? Kako točno je s pripravo? Kakšno folijo uporabljate oz kam jo daste? V navodlih ni nobenega govora o kakšni foliji. Hvala za odgovore

Jaz sem vsa leta prisegal na original Dolce Gusto kapsule, ker mi pri kompatibilnih ni ustrezal okus in širina izbire. Poskusil sem tudi tiste iz Hoferja in še nekaj iz spletnih prodajaln. Nekje pred poletjem sem na webu naletel na spletno prodajalno kafeteteka.si
Imajo kavo v kapsulah proizvajalca Carraro, ki je med bolj znanimi italijanskimi prażarnami. Zraven običajnih okusov imajo tudi single origine. Kava je vrhunska in še cena je OK .. Glede na to, da imamo s sodelavci v pisarni Nespresso aparat smo pri njih poskusili tudi kompatibilne Nespresso kapsule. Do sedaj smo namreč po Nespresso kapsule hodili v sosednjo Avstrijo in z naročili “utrujali” vse znance za katere smo vedeli, da imajo pot v Avstrijo. Sedaj imamo dostavo naslednji dan in več ne pretiravamo s količinami pri naročilu 😀

https://kafeteka.si/kategorija-izdelka/carraro/dolce-gusto/

New Report

Close