Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nespečni sosedje

Nespečni sosedje

Pride vikend, ko si izčrpan in imaš v planu not prinest manjko spanja zaradi službe, otroci šole. Nad nami so neke nevrotične yu zgube. Do polnoči ropočejo, ob 7h zjutraj pa naprej. Ropotajo navsezgodaj kot bi blok hotli zrušit, psu žogco mečejo.. . Kako se spopasti s takimi neempatičnimi egocentriki. Jaz sem še dodatno izčrpana v nedeljo. To ne pelje nikamor.

Navij si uro za ob 3h in se jim pošten user pred vrata 🤪. Če ti že serjejo po glav bodo razumel. Metafora pa to.

Odgovor na objavo uporabnika
Bolano, 25.05.2025 ob 09:00

Pride vikend, ko si izčrpan in imaš v planu not prinest manjko spanja zaradi službe, otroci šole. Nad nami so neke nevrotične yu zgube. Do polnoči ropočejo, ob 7h zjutraj pa naprej. Ropotajo navsezgodaj kot bi blok hotli zrušit, psu žogco mečejo.. . Kako se spopasti s takimi neempatičnimi egocentriki. Jaz sem še dodatno izčrpana v nedeljo. To ne pelje nikamor.

So nevrotični – psihično nestabilni, nespečnost pripelje do tega. Kmalu boste na istem in se boste pobili. S priseljenci v blok je vedno večji problem. Sploh, če se niso z rojstvom inkulturirali v bivanje, ki dopušča zavedanje, da niso sami na svetu čeprav so kupili to eno stanovanje. Podoben problem je z norci iz hiš, ki pridejo na dopust v hotel ali apartmaje. Nimajo zavesti, da niso sami na svetu in da ne smejo uzurpirati drugih. Nivo živali. Tej tud ni jasno, da niso vsi za akcijo zato, ker je ono vstalo.

Nesprejemljivo, 25.05.2025 ob 09:13

Navij si uro za ob 3h in se jim pošten user pred vrata 🤪. Če ti že serjejo po glav bodo razumel. Metafora pa to.

najem enga cigota, da jim prešteje kosti, če je baba naj jo v glavo pofuka zdraven naj se pa dere “dali češ još da praviš galamu u bloku?”. Bo drago ampak učinkovito. Od tistga trenutka bodo “znali” biti uvidevni.

Kot praviš, 25.05.2025 ob 09:21

So nevrotični – psihično nestabilni, nespečnost pripelje do tega. Kmalu boste na istem in se boste pobili. S priseljenci v blok je vedno večji problem. Sploh, če se niso z rojstvom inkulturirali v bivanje, ki dopušča zavedanje, da niso sami na svetu čeprav so kupili to eno stanovanje. Podoben problem je z norci iz hiš, ki pridejo na dopust v hotel ali apartmaje. Nimajo zavesti, da niso sami na svetu in da ne smejo uzurpirati drugih. Nivo živali. Tej tud ni jasno, da niso vsi za akcijo zato, ker je ono vstalo.

Mene tud nervirajo vsi ti hrupni, glasni norci na dopustu. To je neka strašna zaostalost v glavi. Prednjačijo iItalijani in Čehi potem so pa na neslavnem tretjem pri meni že Slovenci. Kot bi iz jam prilezli in se ne zavedajo sveta okoli sebe. Te hrupne neotesanosti jaz nikoli ne morem pa sem rojena in živeča v hiši. Po njej ne lomastimo kot medvedi, se ne deremo ipd. Zelo sočustvujem z ljudmi, ki so takim dnevno izpostavljeni. Nasvet bi bil pogovor ampak, če jim razuma že v osnovi manjka bo težka.

Sočustvujem. Meni bi se utrgalo. Res.

Vrtaj v strop ob nemogoči uri, ko je sicer dovoljeno in veš, da spijo. Če so zjutraj tako dejavni, bo to najbrž proti večeru.

Bolano

edina zguba tukaj si ti.   kerimaš očitno službo,preživljanje prostega časa v službi.  ker imaš fini šihtek od pon.pet dopoldan.  torej ne moreš bittko utrujena od te laganice. povezah si zapsoelna v neko druzbolovje. preveč fina za ta blok. realnostje taka. če bi ti bilakaj vredna, bi bila zdravnica, neka pravnica, bi te imeli radi in bi ti dali mir. to so dejstva. ker si pač levuharska po vezah zapsolena prasica, pa to oni vedo. saj niso neumni.  tukaj edini problem si ti.  ker ne znašit stran. na boljše. to je fsa problem fsega.  nimašdovolj financ. če bi imela bi že šla. a je tko? je tko.  če bi imela moža, bi mogoče lahko šla. otroci od šolene morejo biti tako utrujeni. to je nemogoče. edino če jih vzgajaš tiv inkluzivo in vegi hranico. pol pa je mogoče ja.   ti lahko narediš spremembo. oni ne morejo. oni delajo kaj pač delajo. ti lahko edino sebe spremeniš.  ampak ti misliš, da si popolna. no pol pa trpi.  vidiš to je problem feministk.  da ne znate nič.

odgovor anonimno 3469 je tako bedno nizkoten, da si sigurno tudi ti nek tak barabun, ki loputa sosedom nad glavo ali pod nogami. Ne predstavljam si prenašat kaj takega, je možna izolacija stropa?

zadnji bolnik

imam hišo, brez skrbi.  na lepem. imam mir.  jaz ji povem resnico kot je. če te to boli.  pol pač lepo prosim.  sir v ušesa,  namkat noge v lavor in gledat fotke italije.  kaj ti naj rečem.  če te resnica boli.

V glavnem , sočustvujem…samo kako ste se nasankali , pristali na to, da živite v bloku ? Nekateri  občutljivi karakterji niso za v blok.

Je pa tudi to, da so slabe gradnje, ni izolacije …slaba arhitektura…, v wc-ju se sliši od gor, ko vodo potegujejo, sliši se vsak prdec …, ampak kdor je takle načrtoval, gradil…briga jih za prepiranje potem med ljudmi…se še naslajajo nad tem…

Zate, za vas je pač hiša, nekje na samem…zakaj ne težite k tem ? Tu kjer si , ne bo sprememb, pač pa sam kreg, spori, ki trajajo in trajajo leta…To je boj, na moč, kdo bo koga…v smislu kaj mi pa moreš, kaj si ti meni, na vprašanje- zakaj to počnete, je odgovor- ker lahko itd.itd…

Če se preseliš , to ni poraz.

točno to, bivanje po blokih je kot loterija, glede sosedov , zgoraj, spodaj, levo, desno…nikoli ne veš kaj dobiš. ali trofneš dobro, se lepo sobiva ,traja nekaj cajta in nato se ta dobri preselijo in dobiš obup nad sabo, kaj boš …tranzit po blokih.

to so krivi gradbeniki, ki ne načrtujejo kvalitetne izolacije, med stanovanji, recimo bloki Glinškova ploščad v Lj, so obupni, tak tanke stene, stiropor, vse se sliši med sosedi, poleti, ko so okna odprta, …

No, jaz nisem za v blok, ker me preveč vse moti.

Zato živimo v hiši, sosede imamo levo in desno, a ne prav blizu, za hišo travnik, potok, gozd.

Anonimno 3469, 25.05.2025 ob 13:24

zadnji bolnik

imam hišo, brez skrbi.  na lepem. imam mir.  jaz ji povem resnico kot je. če te to boli.  pol pač lepo prosim.  sir v ušesa,  namkat noge v lavor in gledat fotke italije.  kaj ti naj rečem.  če te resnica boli.

Primitivnost raje zadržite zase.

Najprej ob urah, ko ropot ni dovoljen, striktno kličite policijo, pred tem pa hrup poskušajte posneti.

Z nekaterimi ljudmi se je nemogoče karkoli pogovoriti. Na žalost je takšnih vse več.

Ključ je v vztrajanju pri svojem.

ropocejo 🤣

Zakaj so pa Yu-govici po tvojem manjvredni pa luzerji? Al so pac luzerji vsi nespecnezi ali drugačni od tebe

JEBI si mater prekleta kurbetina, jaz bi ti še zmrznjen drek v nabiralnik fuknu in to sred poletja da bi fajn smrdelo ko bi bila ti prasica nagravzma na dopustu.

Da te jebem u dupe….

Anonimno 1563, 25.05.2025 ob 18:56

ropocejo 🤣

Pri nas tudi tako rečemo…kaj ropočeš ….

1. upravnik naj ukrepa, imate hišni red in tudi zakon pprepoveduje motenje posesti (tu spada tudi zvok)

2. pokliče se policijo, da so prehrupni, ne morete počivati, spati, kalijo nočni mir in pravico do počitka

3. odvetnik, naj jih pisno opozori, sicer tožba

V blokih bi po pravilih morali ziveti ljudje, ki se ozirajo na druge, saj morajo vedeti, da v objektu niso sami. Prvo pravilo je hisni red. Zal je dandanes tako, da je le ta pisan zelo ohlapno (odvisno kaksnega so sprejeli etazni lastniki prvotno) in drugo, da se po domace vsi ostali prisleki, posrackajo na pravila. Jaz bi na tvojem mestu, avtorica, postudirala, kdaj ti tvoji veseljaski sosedje pocivajo..no, takrat bi sesala, ropotala, na balkonu na glas “blebetala”… Ce pa ne gre drugace, bi pa na zboru lastnikov, ki ga mora sklicati upravnik bloka vsaj enkrat letno,  povedala, da taka ” galama” ni za nikamor. Ce so res tako moteci, verjetno ne bos edina, ki se bo pritozila cez njih.

Srecno

Ti kuzla avtorica si zaslužiš betonsko mešalko nad glavo, hruško, delovni hrup gotovo izvajajo samo slovencli, medtem ko samo jugovici mečejo psu žogico.

Če bi men povedala da te mot moj hrup te jebem v glavo nalašč še 1000x bolj ti prasica nagravžna 🤑

Goes and comes, 25.05.2025 ob 21:32

V blokih bi po pravilih morali ziveti ljudje, ki se ozirajo na druge, saj morajo vedeti, da v objektu niso sami. Prvo pravilo je hisni red. Zal je dandanes tako, da je le ta pisan zelo ohlapno (odvisno kaksnega so sprejeli etazni lastniki prvotno) in drugo, da se po domace vsi ostali prisleki, posrackajo na pravila. Jaz bi na tvojem mestu, avtorica, postudirala, kdaj ti tvoji veseljaski sosedje pocivajo..no, takrat bi sesala, ropotala, na balkonu na glas “blebetala”… Ce pa ne gre drugace, bi pa na zboru lastnikov, ki ga mora sklicati upravnik bloka vsaj enkrat letno,  povedala, da taka ” galama” ni za nikamor. Ce so res tako moteci, verjetno ne bos edina, ki se bo pritozila cez njih.

Srecno

Jaz vam z veseljem fukam mater vam blokovskim kuzlam.

Neka te drmaju, 25.05.2025 ob 21:35

Ti kuzla avtorica si zaslužiš betonsko mešalko nad glavo, hruško, delovni hrup gotovo izvajajo samo slovencli, medtem ko samo jugovici mečejo psu žogico.

Če bi men povedala da te mot moj hrup te jebem v glavo nalašč še 1000x bolj ti prasica nagravžna 🤑

No avtorica, vidiš, da razuma z njimi nikoli ne moreš pričakovati. Zaznamek pri upravniku, civilna tožba..

Zelo slaba soseda, 25.05.2025 ob 21:40

Jaz vam z veseljem fukam mater vam blokovskim kuzlam.

Se ti vidi ja, da si slab/a…se svojega  desca ali babe ne mores, moras f$kat drugje…daj raje svojo mati…ce jo se sploh imas.

New Report

Close