Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sem res samo jaz tako nesposobna?

Sem res samo jaz tako nesposobna?

Živjo,

pred 14 dnevi sem rodila punčko. Je zelo pridna, veliko spi, jo pa od včeraj nekaj črviči in zato veliko joka in posledicno malo spi, zato jaz nemorem narediti skoraj nic. Naj povem, da sem prejšnje dni veliko naredila, pocistila hiso, urejala stvari za podjetje, prala perilo, edino kuhala mi je tašča.
Danes je partner jezen name, ker pravi, da sem jo razvadila in zato ne spi in, da nebom mogla zmeraj tako, da ko joka sem pri njej in nebom nic delala. Ne razumem zakaj tako misli.
Je to res, da se otrok razvadi v enem dnevu, če ga potolažiš ko joce? Sem res samo jaz tako nesposobna da zraven ne naredim nicesar. Bi jo morala pustit, da joka?

 

Zakaj nesposobna? Glej kako si obetavna, svojo temo si odprla! 🤘

Tvoj dedec je idiot. 14dni starega otroka pač ne moreš razvadit. Ni mašina da bo jokal in jedel samo ko se bo njemu zamislilo. In tvoje delo je skrb za otroka. Ne pa še za podjetje, hišo in ne vem kaj prvi teden po rojstvu. Nisi robot. Skrbi za svoje zdravje in otroka. Ostalo bo že ko bo.
Mislim resno pred 14imi dnevi si rodila! Kaj imaš to enega sociopata za moža?

nova
Uredništvo priporoča

Lej, punca, imaš krasnega zdravega otroka, ki te bo nekaj let zelo potreboval. Sploh te potrebuje v prvem letu. Naj bo otrok prioriteta!

Umiri se, spi takrat, ko spi detece, možu pa povej, da je odrasel moški, mož in oče, in naj se tako obnaša.

Gospodinjstvo mirno lahko počaka, lahko maročiš hrano na dom, vse iz trgovin ti tudi lahko pripeljejo, čistilni servis naj ti počisti, zlika, opere, novorojenček pa čakati pač ne more. Potrebuje skrb umirjene in ljubeče matere.

Lepo te prosim, 14 dni po porodu delat generalke po hiši, vodit papirje za firmo in skrbet za otroka! Pa?s kakšnim imbecilom od človeka imaš otroka??

Ne naredi napake in ne junači se – rodila si, niso ti samo izdrli zoba. Puati telesu in psihi da si opomoreta.

Poskrbi zase – in čestitke ob rojstvu!

Tvoj je idiot. Namesto da bi te zdaj ON razvajal, pral, kuhal in ostalo, da se ti lahko posvetiš VAJINEMU otroku, se sam obnaša kot otrok. Dojenčka NE moreš razvaditi, če se odzivas na njegove potrebe. In nekaj časa, kar leto dni, jih ima nonstop. Se dolgo za tem pa težko resnično kaj narediš v miru, dokler so malcki. Jih vključuje v delo in vse, ampak učinkovitost ni enaka kot ko si sam. In s tem ni nič narobe.

Glej nase, pazi nase, ker tale tvoj očitno ne bo, čeprav bi moral. Ne pozabi, da, so včasih rekli, da ima porodnica 0 dni po porodu smrt pod posteljo. Tudi če je bil lahek porod si mora telo opomoči po nosečnosti. Kaj šele če ni bil. Naj ga ne serje in tole temo mu daj za prebrat.

PS. Vem točno kako ti je, moj je bil isti. Pa sem ga postavila na realna tla, trdo. Je dojel. Če ne bi, bi bila ločena zagotovo.

Kaj imas to za enega tipa? Ta nima pojma kaj pomeni imet otroka. Najprej naj bo vesel da tako lepo skrbiš za otroka in se ostale stvari postoriš. Naj bo vesel da je tako.

Pa kakšen desc pusti, da dva tedna po porodu pucaš? Upam, da ni oče tvojegavotroka!!!

tle gor tipi od negdaj rojevajo. Zgleda že tako.

Nikoli. Pika.

Ne igraj se z zdravjem. Porod je šok za telo in stari ljudje niso kar tako trdili, da 6 tednov po porodu leži krsta pod posteljo porodnice. Lahko si nakoplješ resne probleme z zdravjem. Od svojega ničvrednega dedca pa lahko v tem primeru pričakuješ, da se te bo po hitrem postopku znebil. Takega tipa, ki matere svojega otroka ne spoštuje, še manj, da bi jo imel rad, jaz ne bi niti pljunila, kaj šele, da bi se mu pustila oplodit. Naloga mame je, da se prve tedne posveča otroku, ne pa da dela generalko. Kot so ti že povedali, tako majhen otrok rabi ljubezen in crkljanje. Verjemi, da je to najboljša investicija. Ne poslušaj sociopatskega kretena, ki bi te moral zdaj po porodu nosit po rokah. Nič dobrega te ne čaka ob njem. In tvojega otroka ob takem očetu tudi ne.

Se že nakazuje hudo bolno razmerje.
Ti rodila pred par dnevi in že počistila bajto in delala v podjetju.
Par dni po rojstvu ti partner že očita, da si razvadila otroka (ker le-ta joče – guess what, dojenčki jočejo!!).
Ne. Ni res, da se otrok razvadi v enem dnevu, če ga potolažiš, ko joče.
Res pa je, da je tvoj partner en blesavi vasezaverovani sebični opičnjak.

Pistiti bi morala tega tvojega NESPOSOBNEGA DEDCA!

Razvadila si moža, ne otroka.
Kot so že ostali povedali, otroka se ne pusti jokat, po porodu se ni dobro naprezati, tvoj mož je budala.
Pa še en rek, ki v tvojem primeru verjetno velja:
“Dobro, da ženske rojevajo, ker potem vedo, kako je hudo, ko je moški prehlajen.”


Razmisli samo eno stvar za začetek: da si ti ta otrok in ne moreš govoriti in ne moreš ničesar povedati… Rad bi premaknil glavico, pa ne moreš tega povedatii ker te nihče ne razume, rad bi se obrnil na bok, pa ne moreš tega povedati, boli te uho, pa ne moreš tega povedati, ne moreš dihati, pa ne moreš tega povedati, itd …
Tvoj partner je eno veliko, brezčustveno vasezaverovano driskavo bebše.
Nevreden oznake človeka, še manj pa starša.

Žal mi je, da imaš takšno brezčutno, in popolnoma neuporabno driskalo v svoji bližini.

Vrt mas zastihan pa posajen?
Krompir je ze v njivi?
Gorico mas ze zvezano do konca?
Travo pokoseno?

Nemorem??? Nebom???

Preskočila OŠ in šla naravnost v porodnišnico?
Sedi, cvek!!!

A dojenčki jokajo? Nemogoče.
Iz posta se razbere, da nekateri resnično živite v vzporednem svetu.
14 dni imata otroka, pa že take ven ‘mečeta’.
Enim je pa res dooolgčaaas!

Ko sem to prebrala, vidim kaj to lahko pelje …

Danes imam uničeno zdravje,izgorelost je pripeljala do fizičnih težav z zdravjem, psihično sem pa tudi na pol uničena, zakon je tako ali tako razpadel, ker sem bila stalno utrujena od dela, tudi nase nisem dala kaj dosti, nisem bila tudi ženska svojemu moškemu, me je stalno varal, otrok ima duševne težave … In veš, da to pripisujem samo temu, da sem garala kot konj in da mi je bilo delo pomembnejše od materinstva in partnerstva. A misliš, da mi je kdo hvaležen za moje takratno delo? Da me bivši pohvali, da sem bila pridna, ker sem opravljala tudi dela, ki bi jih moral on kot moški? Mislim, da komu kdaj omeni, sem podpirala štri vogale hiše?
Veš zakaj? Ker sem mislila, da moram gore premikati, da moram narediti to in ono in še 1000 stvari zraven. Da materinstvo in partnerstvo bo že.
Prvo leto imaš porodniško izključno za otroka, pa tudi do tretjega leta, je pomembno, da je otrok na prvem mestu. Ne samo, da je to obdobje s psihološkega vidika zelo pomembno za celotno življenje otroka, tvoja vloga predvsem v prvih treh letih je, da si mama. Ne nalagaj si kaj dosti več. Če zraven samo še skuhaš, opereš in zlikaš, je več kot dovolj. In otrok, če joka, joka z razlogom. Ne more govoriti, zato te kliče z jokom, da si ob njem, da mu daš zavetje in zaščito ter tolažbo v prvi vrsti, v drugi pa da na osnovi joka prepoznaš kaj rabi (hrano, toplino, previjanje …). Ja, to mama lahko začuti, če se osredotoča na otroka. Žal vidim, da tvoj moški sploh ne razume starševstva. Če bi ga, bi rekel, poskrbi za otroka, jaz bom v tem obdobju za ostale stvari, koliko lahko.
Veš, meni so se vedno zdele mamice, ki so po ure sedele zunaj na pijači z drugimi mamicami ali na igrišču ali so cele dneve vozičkale, malo mimo. Opažala sem, da so si vzele čas za lišpanje, dovolile so, da jim tašča skuha kosilo, da je nepospravljeno, so od moških dosegle, da so tudi oni delali kot je potrebno v teh letih, ko so otroci … Ampak so bile bolj pametne kot jaz.
Ne naredi napak, ki sem jih jaz, mene so drago stale.
Bodi predvsem mama in sledi svojemu instinktu glede otroka (če joka, te rabi!). Vzami si tudi čas zase, za odnos z možem, delo pa preloži na druge kolikor lahko in verjemi, večino lahko.
Srečno!

14 dni po porodu si ti bajto pucala? Zakaj pa, če smem vprašat? Zakaj ni tvoj len in gnil debeloglavi brezjajčnik pospravil? Tašča je mogla kuhat? A ni sinčka naučila kako se skuha? Ne zna skuhat 7 preprostih obrokov? In ti si se pustila takemu luzerju oplodit? Ja, res si nesposobna. Ampak ne skrbet za otroka, temveč izbrat primernega partnerja in očeta otroku. Svojemu lenemu gnoju povej, da nimaš gospodinjski ali kuharski dopust in bo moral od danes dalje sam pospravljat in kuhat. Ali pa naj pride mamica in opravi namesto njega, če je on preveč len in nesposoben. Točno s temi besedami. Če ne boš naredila reda zdaj verjemi, da ti sledijo leta trpljenja in ločitev.

Kako lahko sploh pomisliš na to, da bi pustila otroka starega 14 dni jokat, zaradi enega odraslega nedozorelega opičjaka?
Ja, normalno, da se ne moreš vsakič v sekundi odzvat na jok. Pravico imaš, da greš v miru na WC in v teh dveh minutah otroka ne bo nič manj! Da boš pa pustila otroka jokat, da boš pospravljala po hiši in stregla nekemu neandrtalcu je pa groza! Vprašanje, če ni ljubosumen na otroka, ker vidi, da se zdaj več z njo ukvarjaš, kot z njim. Me ne bi presenetilo, opičjaki njegove vrste so tako primitivni in neumni, da lahko pričakuješ od njih vse možne grozote. Bruha se mi ob takšnih neandrtalcih🤮🤮🤮🤮

Tale tvoj partner je precej razvajen in mu niti slučajno ni jasno kaj pomeni imeti novorojenčka.
Pri nas smo normalni spali šele po kakega pol leta. Do takrat pa sva se prevenstveno ukvarjala z dobrobitjo otrok. Vse ostalo je bilo v drugem planu.

Mi vsi ti porodniško plačujemo zato, da za otroka skrbiš, ne da boš doma bajto pucala in zraven še za firmo delala. Ne ne narobe razumet, ne oponašam ti porodniške, hočem samo povedat, da ima svoj namen in to ni, da te država plačuje, da možu rit odnašaš in delo na črno opravljaš.

Tako da v odgovor na moževo vprašanje, če misliš zdaj kar otroka pestovat, kadarkoli bo jokal, ja, točno to je trenutno tvoja služba.

Odličen nasvet, se pridružujem.


Tale komičen komentar je edini na mestu tej provokaciji. Razlaga eno plat zgodbe, kjer ona dela za tri, njen pa teži. 14 dnevni otrok še ogromno spi. Nesposobna pravi, da lepo veliko spi, en dan zdaj ne, ona pa jih že 14 dni posluša, kako nesposobna je. Res ste ženske zdaj zelo razvajane, jaz imam 4 otroke. Kot, da sem pri četrtem lahko druge tri oddala, da si je moje telo spočilo. Slaba provokacija. Lepo spi, vendar danes ni, zato poslušam od moža. Vzela si si pa takoj čas na SČ pisat.

Ne vem zakaj tako zalite njo in njenega moza/partnerja. Nikakor ne podpiram taksnega vedenja, ampak dajmo malo lepso komunikacijo prosim.

Mladopecena mamica: tebi pa polagam na srce, da resnicno sedaj pustis vse stvari, naj tokrat cimvec stvari uredijo drugi..pa tudi ce ni hisa tokrat pospravljena, pac ni. Najprej se mora tvoje telo spociti, otrok pa mora se vedno imeti tvojo blizino in toplino. Otrok sedaj ne zna drugace povedati da je lacen, zejen, polulan, da te pogresa, kot z jokom. To je njegov “govor”. In se nekaj…ko imamo enkrat otroke, pridejo dnevi, ko ne moremo izpelhati svojih nacrtov. Si naredimo plan, kaj vse bomo storili in otrok ima dan ko kaj vec zahteva ali zboli ali ima slab dan… In tako nasi nacrti padejo v vodo. Ampak nic zato. Prej kot sami sprejmemo vse to, lazje je. Z mladopecenim ockom pa se pogovirita, da seveda nisi robot, da bi bila na 100tih koncih. V kolikor pa tega ne razume, pa mu reci izvoli….pa mi pomagaj. Sama ne zmorem vsega.
Tudi moj je se vcasih kaj rekel, ko je pa otroka parkrat imel sam, in ko sta mu skoraj spila vse zivce… Pa je tudi priznal, da le ni vse tako enostavno kot se zdi. Pridejo tudi sedaj po parih letih tezke situacije, ampak vseeno tudi on sedaj ve, zakaj vcasih ni posoda pomita, zakaj kdaj ni skuhano za naslednji dan…
Srecno pri uvajanju v nov zivljenjski ritem. In naj otroski stisk rokice in njegov nasmeh zbriseta vse slabo.

New Report

Close