Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek (Ne)sposobne generacije

(Ne)sposobne generacije

Odgovor na objavo uporabnika
jahman, 27.03.2025 ob 20:56

Jebe se men za te stare komunjarsko židovske 80 iq nonote, ki so trobili kot bedaki v isto partijsko linijo in niso imeli druzga kot časopise, radije pa črnobele TV-je . Pa sem 32 let star. V glavnem, odjebi.

V glavnem- te razumemo.Ja, butl si! Navaden butl!

Jaz786, 23.03.2025 ob 19:21

Hecno kako uporabljate mon za samohvalo. In kaj se bo zgodilo ce bomo vsi imeli magisterije? Kdo mislis ti bo pa odpeljal smeti ce ne bo soferjev? Kdo ti bo postregel v trgovini ce ne bo trgovcev? Zato pa je svet adijo danes, nobenmu se ne da delat, vsi bi sam studiral in potem itak ne dobijo sluzbe za to, nihce pa se ne zaposli pred 26.letom. Le zakaj morajo tastari delat do 67.leta??? Matr si pametna ej

Ehhh, nehaj! Imam višjo izobrazbo, pa sem vse življenje delala na delovnem mestu, za kar sem študirala! In to ne samo psihično! Tudi fizično! Eni tu gor, ki pojma nimate, mislite da tistim z magisterijem potem vse življenje pohane piške letijo v usta! O ne! To je samo papir, trdo zaslužen! Potem se je pa treba še v službi dokazovat, če hočeš kaj doseči!

Če so bila stanovanja po Jazbinšku tako simpl za kupit, zakaj jih tvoji predniki niso pokupili vsaj 2-3?

Ker je bilo za časa naših staršev sramota si grabit premoženje na kup v škodo ostalih, ki bi ostali brez strehe nad glavo.

Kapitalist je bila žaljivka.

Tale zadnji odgovor je kar pravi. S temi Jazbinškovimi stanovanji je bilo špekulacij. Jih ja bilo, ki so imeli pravico odkupa, ampak ne denarja. Potem so se pa dogajale divje pogodbe, ko so tisti z denarjem posojali v zameno za lastništvo in podobno. Devetdeseta so bila sploh divja, ko se je na vse načine grabilo nekdaj “družbeno”. Večina je odkupila stanovanje, v katerem je živela, in dala mir. Špekulanti pa izigravali neuke in se dobro omastili. To so tisti, ki zdaj preklinjajo davke, skorumpirane politike, ki se imajo za sposobne, poštene in občudovanja vredne. Pa vsi so jim fouš, ker ne privoščijo uspeha

XstyleNa, 27.03.2025 ob 17:18

Bolj je človek šolan,bolj je butast

Je rekel tisti, ki je končal samo osnovno šolo, najprej pa ni šlo.Ja…to je pa hudič, če si tako butast…

Bistvena razlika med staro Jugo in sedaj je, da med ljudmi ni bilo tako velikih medsebojnih razlik, kot so sedaj. Tedaj so večinoma imeli delo, nepremičnine pa največkrat z lastnimi rokami zgradili.

Danes so razlike ogromne. Res je, da so nepremičnine za mlade z minimalcem težko dosegljive, a so na drugi strani takšni, ki imajo v posesti kar nekaj nepremičnin in so njihovi otroci lahko brez skrbi. Obenem pa se pozablja, da tudi v Jugi stanovanja niso dobili v last prvi dan, ampak so večinoma živeli v najemnih stanovanjih ali pa hiše zgradili sami. Danes največkrat največji jamrači pričakujejo nobel stanovanje že prvi dan.

Primer iz mojega sorodstva: V Jugi je v stanovanju, velikem 44 m2 živela štiričlanska družina. Podedovala ga je tričlanska družina, ki pa jim je po njihovih besedah stanovanje premajhno in jamrajo, da nimajo kam it. Tega v Jugi ni bilo, zadovoljni so bili z malim, sedaj pa jamrači pričakujejo nadstandardno stanovanje z neba.

ker601, 28.03.2025 ob 13:20

Če so bila stanovanja po Jazbinšku tako simpl za kupit, zakaj jih tvoji predniki niso pokupili vsaj 2-3?

Ker je bilo za časa naših staršev sramota si grabit premoženje na kup v škodo ostalih, ki bi ostali brez strehe nad glavo.

Kapitalist je bila žaljivka.

Ah ne nabijaj !

New Report

Close