Nespresso aparat za lušt
ker sem ljubitelj pravih italijanskih kufetov, kot so ristretto, epsresso, espresso machiatto, latte machiatto, etc, sem se prejšnji mesec končno “opogumil” in kupil taoriginal Nespresso aparat na Nespresso kapsule. Mačinca je res pravi kapsl – piccolo ma concentrato V Italijanskem outletu Barberino ima Nespresso tudi industrijsko prodajalno, so imeli ravno eno akcijo aparatov, za model Citiz&Milk ( z Aerochino 3 serija penilnika za zraven) za outlet ceno 119 eur, tole je to:
https://www.amazon.de/Krups-XN-301T-Nespresso-Thermoblock-Heizsystem/dp/B0088BCNBC/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1494432549&sr=8-1-spell&keywords=nespresso++und+aerochino
Priznam, da tako dobrega kafeta že dolgo ne – prava kremasta kava, pravi okus.
No, jasno po obširni raziskavi, ker želim pit pa tudi svoje mešanice mlete kave, pa da ne kupujem dragih Nespresso kapslnov, naročen tudi preko Aliexpress potrošni material – prazni kapslni in folija, že prispelo po pošti v 14ih dneh:
Ima še kdo Nespresso aparat in kako ste zadovoljni, (ne Dolge Gusto &Co aparati)?
Ugotovljeno, da so kompatibilne tudi Dalmayr kapsule, ki jih prodajajo v Mullerju – cca 2 okusa sta mi odlična.
Toliko, da bo tistim, ki ste ljubitelji pravega espressa iz taprave mašine ( ta ima kar 19 barov pritiska, kar pomeni, da hitro izteče in naredi kremasto peno) morda pomoč pri odločitvi in za lušt.
Mi ga imamo na vikendu. Verjetno je stvar okusa, meni je kava doma s Saeco avtomata, ki sam melje zrnje boljsa, je pa tudi Nespresso dobra kava. Kupujem pa samo ene 3 razlicne kapsule, tiste najboljse Verjetno se nakup bolj splaca direkt na njihovi strani ali stacuni, ker imajo se najboljse cene in vedno kaksno hudo ceno za kaksen aparat. Tudi kapsule pazi kje kupujes, kupuj na uradni strani ali v stacuni cez mejo, da ne naletis na kapsule tik pred iztekom roka trajanja.
tudi jaz imam doma nespresso aparat – kralj med kavami. ponavadu kupujem originalne nespresso kapsule v njihovih prodajalnah po avstriji. dobijo pa se tudi druge znamke, ki so ravno tako kompatibilne z nespresso aparati – cafe vegnano, capsa, peppino, ipd. v sloveniji majo najboljso izbiro v levlercu, mullerju..
Jaz ga imam že enih 5 let. Dela še vedno kot ura. Odlična kava v minuti, brez packanja in praktično brez dela. Čiščenje enostavno. Kava pa za domačo odlična. Kapsule kupujem samo v Nespresso trgovini, včasih poskusim kakšne special edition, ampak vedno imam doma Ristretto, Roma, Arpeggio in mojo najljubšo Indiriyo.
Pred kratkim sem nabavila se tisto stvar za penjenje mleka, isto od Nespressa, ker včasih pijem pozimi kapučino. Tudi odlična stvar.
Ker ne maram citrusnih not kave: Livanto, Volluto, Ristretto, Roma, Dharkan, Ciocattino ( je Livanto mešan z okusom dobrega grenkega kakava), Caramelito, pa posebne izdaje omejenih serij, ki jih dajo ven nekje vsake pol leta.
Sem bila pa razočarana nad trgovino v Ljubljani BTC -cene kapsul dosti višje, kot v Avstriji ( tudi do 10 centov na kapsulo, kar je evro na škatlico) in višje kot v Zagrebu ( Arena center), pa še posebnih izdaj nimajo v trgovini LJ BTC.
Ja, samo pazi pri teh kapsulah, ki naj bi bile tudi za Nespresso mašine. Dosti več vode izteče pri nekaterih med delanjem kave mimo v rezervoar spodaj, pa tudi kava ni bohvegaj potem – lahko zaradi neprimerne zmletosti kave v kapsuli, preveč ali premalo napolnjene kapsule…. Se vidi tudi, da pri določenih kapsulah pri iztekanju ni tista kremasta kava na začetku, kot pri originalih, takoj črna ven teče… Jaz kupujem samo še originalne kapsule, da mi ne zjebe avtomata…. Grem v Zagreb ali Avstrijo ( sem pač pogosto tam, mi je spotoma) in si naredim zalogo za par mesecev.