Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nesramni trgovci – OBI

Nesramni trgovci – OBI

Že na vhodu se neka trgovka na kupca naraša kaj jaz vem to ni moj resor, kaj mene to sprašujete, najdite koga drugega. Potem kupim kolut cevi ki je imal črnto kodo, zadaj pa še nek listek zataknjen. Trgovka skenira listek – bil je za ceno neke omare – ja to pa ne bo prav, kje ste to cev najdu???!! Odgovorim ja tam kjer so te cevi. Kje je to, kje je to?!?! A je gradben al sanitarn al kaj?! Gospa, tole je gradbena drenažna cev kot lahko vidite, tako da gre za gradben oddelk, lahko vam še na vaši spletni strani pokažem za kakšno cev se gre. Sicer pa je gor tudi črtna koda. Potem odleti nekam telefonarit naokrog spraševat, 10 min traja preden končno dobi kodo. Če bi upoštevala moj nasvet in jo prebrala iz interneta ne bi bilo tega treba. Skratka, obi trgovke ne vedo nič, brez črtne kode ne znajo nič, so za povrhu še nesramne. Saj ne da je merkur kaj boljši. Pač trgovine poberejo ves nezaposljiv pofl kar leži naokrog.

mislim da so tam na minimalcu. to je pa rezultat.

Kako? A ni to tako, da zasebni sektor zaposluje samo visoko motiviran in sposoben kader, nesposobni lenuhi so pa samo v javnem?

Res je žalostno, kako nesposobni so včasih prodajalci. jaz sem ravno v Obiju iskala cigaretovec, katalpo, današnje sodobno mestno drevo. Pridem v Obi, ali imate cigaretovec? Katalpo? Dobim pa odgovor, kaj je to, ali je to grmovnica. Ma, kaj ti delaš na svojem delovnem mestu, da osnovnih stvari o prodajnih izdelkih ne veš?!

Delodajalci ne zagotavljajo zaposlenim dostojnega preživetja, zaposlenih je premalo in potem so vsi živčne razvaline. Dodaj neotesane šefe in stranke potem pa je rezultat razčlovečena živčna razvalina.

Odgovor na objavo uporabnika
Pomoje, 11.06.2025 ob 11:58

Delodajalci ne zagotavljajo zaposlenim dostojnega preživetja, zaposlenih je premalo in potem so vsi živčne razvaline. Dodaj neotesane šefe in stranke potem pa je rezultat razčlovečena živčna razvalina.

ker jih tako zelo ne spoštujejo jih tudi ustrezno ne izobrazijo, tudi če jih za nek segment jih rotirajo, premeščajo  (brez dodatnega znanja oz usposobljenosti) zaradi floktuacij, odpovedi, bolniških ipd . Vsi so žrtev nespoštovanja delodajalca v vseh aspektih in na koncu še strank. To pač ni človeško. Za tak (ne)denar pa sploh! Velja praktično za vse trgovce.

Sama sem zadnjič v neki imenitni štacuni s športno opremo naletela na Ukrajinko, Rusinjo ali Belorusinj, kaj prida teh jezikov ne ločim, ki mi je kar v svojem maternem jeziku povedala, da ni s tega oddelka, pa prav nič prijazno. Minimalc gor ali dol, stranke  jim nismo krive.

Dodatno, 11.06.2025 ob 12:10

ker jih tako zelo ne spoštujejo jih tudi ustrezno ne izobrazijo, tudi če jih za nek segment jih rotirajo, premeščajo  (brez dodatnega znanja oz usposobljenosti) zaradi floktuacij, odpovedi, bolniških ipd . Vsi so žrtev nespoštovanja delodajalca v vseh aspektih in na koncu še strank. To pač ni človeško. Za tak (ne)denar pa sploh! Velja praktično za vse trgovce.

Jah no, leta 1991 bi na to mislili. Zdaj, ko imamo slabši del USA way of life na naših tleh, nam pa spet ni prav.

Nje ponjemajem, 11.06.2025 ob 12:15

Sama sem zadnjič v neki imenitni štacuni s športno opremo naletela na Ukrajinko, Rusinjo ali Belorusinj, kaj prida teh jezikov ne ločim, ki mi je kar v svojem maternem jeziku povedala, da ni s tega oddelka, pa prav nič prijazno. Minimalc gor ali dol, stranke  jim nismo krive.

niso je izobrazili za vse oddelke. Tja so jo postavili ad hoc ker je zaposleni tam zbolel ali samo šel na malico. Njena primarna naloga je, da čuva robo, da se ne krade (še bolj) in da malo pospravi kar razmečete (nobena stranka noče razmetane trgovine). Eto to. Tak.

Zakaj bi nekdo, ki te stvari ve, delal v trgovini? Bi ti delal v trgovini?

Ti pa res vse  veš!A cigaretovec da se reče katalpi?Daj malo poguglaj pa se potem repenči, teslo  domišljavo!

Glasovanje z denarnico vam pa ne gre? Samo blebetanje?

Kanješno panjemajem, 11.06.2025 ob 12:20

niso je izobrazili za vse oddelke. Tja so jo postavili ad hoc ker je zaposleni tam zbolel ali samo šel na malico. Njena primarna naloga je, da čuva robo, da se ne krade (še bolj) in da malo pospravi kar razmečete (nobena stranka noče razmetane trgovine). Eto to. Tak.

Sem vprašala UI v katerem jeziku je tvoj nick. Se je kar namučila. No, sama vztrajam pri svoji slovenski verziji vzhodnoevropščine. Kakorkoli, razumem njeno stisko, če ne bi bila v dreku, ne bi delala v štacuni. Ampak malo bolj prijazna bi pa lahko vseeno bila. Tudi, če bi mi odgovorila v slovenščini bi me pogrelo.

Ja. In zakaj je tako. Trgovska šola ne uči o blagu, ki se prodaja v trgovinah, razen o živilskem blagu. Vse ostalo se moraš naučit sam. Plača je 900 € + malica + prevoz.

ZDAJ SE POJD PA TI JEBAT V TRGOVINO DELAT!!! Pa plačaj najemnino, pa hrano, pa vse za gospodinjstvo, osebno nego, pol pa životari. Prifuknjenke ene.

Nje ponjemajem, 11.06.2025 ob 16:23

Sem vprašala UI v katerem jeziku je tvoj nick. Se je kar namučila. No, sama vztrajam pri svoji slovenski verziji vzhodnoevropščine. Kakorkoli, razumem njeno stisko, če ne bi bila v dreku, ne bi delala v štacuni. Ampak malo bolj prijazna bi pa lahko vseeno bila. Tudi, če bi mi odgovorila v slovenščini bi me pogrelo.

PA to so gajstne babe. Kot male čefurke. Od kje tebi ideja da bodo prijazne? Te kvazi amazonke so predvsem POGUMNE :). Slutim pa da si sitne sorte potem kar privlečeš take jeziklave. Vesolje uči. Hec.

No ja, 11.06.2025 ob 17:28

PA to so gajstne babe. Kot male čefurke. Od kje tebi ideja da bodo prijazne? Te kvazi amazonke so predvsem POGUMNE :). Slutim pa da si sitne sorte potem kar privlečeš take jeziklave. Vesolje uči. Hec.

Kako gajstne? Za vas moške že mogoče, saj so povečini svetle in visoke, na take pa padate kot muhe na drek. Tudi govorila ni veliko, samo neprijazno v svojem maternem jeziku. Vse ostalo ni omembe vredno. Kot prodajalka v Sloveniji mora obvladati vsaj minimim slovenščine in manire kamor sodi tudi vljudnost so obvezne. Vem pa, da celoten bivši vzhodni blok ne slovi ravno po dobrih manirah. Celo Čehi, ki se sploh nočejo imeti za Slovane in radi pozabljajo kdo in kaj so bili 45 let nimajo kaj prida manir. Koga pa jaz privlačim ali ne pa je vesolju kaj malo mar.

Anonimno 1840, 11.06.2025 ob 14:31

Ti pa res vse  veš!A cigaretovec da se reče katalpi?Daj malo poguglaj pa se potem repenči, teslo  domišljavo!

Tisti T in še kakšna črka –  bo odveč.

to ni še nič, 11.06.2025 ob 10:07

Že na vhodu se neka trgovka na kupca naraša kaj jaz vem to ni moj resor, kaj mene to sprašujete, najdite koga drugega. Potem kupim kolut cevi ki je imal črnto kodo, zadaj pa še nek listek zataknjen. Trgovka skenira listek – bil je za ceno neke omare – ja to pa ne bo prav, kje ste to cev najdu???!! Odgovorim ja tam kjer so te cevi. Kje je to, kje je to?!?! A je gradben al sanitarn al kaj?! Gospa, tole je gradbena drenažna cev kot lahko vidite, tako da gre za gradben oddelk, lahko vam še na vaši spletni strani pokažem za kakšno cev se gre. Sicer pa je gor tudi črtna koda. Potem odleti nekam telefonarit naokrog spraševat, 10 min traja preden končno dobi kodo. Če bi upoštevala moj nasvet in jo prebrala iz interneta ne bi bilo tega treba. Skratka, obi trgovke ne vedo nič, brez črtne kode ne znajo nič, so za povrhu še nesramne. Saj ne da je merkur kaj boljši. Pač trgovine poberejo ves nezaposljiv pofl kar leži naokrog.

Ni za dobit sposobnih ljudi, zato so prisiljeni vzet čisto vse, kar jim zavod podturi. Itak, da te neizkušeni prodajalci nimajo pojma kje je kaj, mogoče kakšne stvari prvič v življenju vidijo in so zafrustrirani, ker jih napadajo z vseh koncev s tisočimi zahtevami in željami, pa se ne znajo obrnit. Jaz jim ne zavidam delovnega mesta, pa nisem antitalent za tehniko. Vedno več bo tudi ljudi, ki ne znajo dobro Slovensko. Najprej bo Srbohrvaščina, kar je že v nekaterih Mercatorjevih trgovinah. Tudi teh bo enkrat zmanjkalo in bodo samo še iz Afrike, Indije koromandije..

Glede na to kako se slovenci obupno vedete v trgovinah bodo kmalu tam samo še indijci delali. Pa njim težite za vaše pravice in grozite z inspekcijami za vsak drek. Sem delala v trgovini, ma nikoli več. Nosite nazaj prešvicane cunje in jih imate jajca reklamirat, ker vam en šiv ni po godu? Ne vem kolikokrat oprane nogavice reklamirate, za par evrou? Mene bi bilo sram.

New Report

Close