Nesrečna ljubica
Ljubimec, je ženi po treh letih priznal da jo je varal in z mano pretrgal stike. V zakonu je bil nesrečen padla sta v rutino, midva sva se pač našla. Postal je tudi moj prijatelj, ure in ure sva se pogovarjala. Po drugi strani je bil nesrečen, ker je imel svojo ženo še vedno rad. Ampak midva sva se zaljubila. Za nekaj mesecev se je celo odselil od žene, vendar sem zdaj izvedela, da sta se dobivala in sexala ter šla celo na terapijo. Vrnil se je k njej, vendar sva midva vedno znova navezala stike. Pogovori, kosilo, kak sms, zelo malo sexa. Silila sem ga, naj se loči in je z mano. Vendar je ženi povedal za afero. Z mano je prekinil stike, jaz pa nesrečna. Tako malo je manjkalo, da bi bil moj… Žensko sovražim, po drugi strani mi je pred njo nerodno, vem, da je v redu človek. Ne vem, kako naprej, ne vem, kako se obnašati. Približuje se dogodek, vsi smo povabljeni prvič po razkritju. Ne vem, kako se naj obnašam. Ona ne bo delala scene, je preveč normalna, jaz bom pa nesrečna in mi bo neprijetno. Kaj če se srečava na stranišču…? Kje drugje? Ona je zmagala. Njega pogrešam, rada bi ga nazaj. Naj še poskusim? Naj ga pokličem, povabim k sebi? Do zdaj sem ga vedno nekako dobila nazaj. Vsaj za pogovor. Ampak zdaj ona ve. Res sem zaljubljena, zmedena, vsi vpleteni smo čisto dobri ljudje. Ampak jaz ga hočem nazaj. Je lakšna možnost?
Zaljubila si se ti, on je pač izkoristil ponujeno. Drugače pa ljubezen ni tekmovanje. Iz tvojega zapisa se bere kot bi tekmovala z ženo, to bi morala vedeti, da redko kateri uspe, sploh pa potem takega obdržati, ker takemu več kot očitno ni težko zamenjati partnerja, sploh pa mu ni težko seksati z večimi naenkrat. Bi si res želela takega imet?
Manjka ti ljubezni. Do sebe, sicer se v moledovanju po ljubezni ne bi tako poniževala. Objemi sebe, si povej kaj lepega, prepričuje se, da si vredna več kot le biti druga violina, ki se mora skrivati. Marsikaj lepega zamujaš, kar bi ti bilo dano, če bi imela prostega fanta. Prekini stike, ne kontaktiraj ga, saj se s tem le ponižuješ. Naj te ohrani v lepem spominu, ne pa kot neko nadležno fehtarico. Ne le da takega človeka ne moreš imeti rad, ampak ga tudi ne ceniš, čez čas ti rata nadležen in ga celo zasovražiš. Bi res hotela to? Pa na tisto skupno prireditev ne rini. Saj veš, da ti ni treba in da greš le zato, da boš videla njega in se izkazala pred njegovo ženo.
Popay999, 07.03.2022 ob 09:10
Ne jo obsojat, lepo je napisala, da nista sexala skoraj nič.. En drugemu sta bila prijetna sogovornika.. Pač čustvena ženska, človek…
Stran pojdi in ga pusti. Sem bila na čisto podobni situaciji. Sprejmi, da ima žensko, ki mu je rodila otroke rad, otroke ima rad in se je vrnil. Tako je. Če ga imaš rada ga boš pustila, ga boš blokirala kjer je možno in se boš izogibala stikov z njim, da ima on mir, da se vrne čustveno k ženi in družini in da imaš ti mir da preboliš. Ja hudo je, eno leto me je bolel želodec in eno leto sem bila nesrečen – žalosten človek. Pa je minilo… Ga imam še rada? Še. Vendar drugače kot prej. Cenim tudi to, da je želel družino in otroke. Ne hodi na dogodke, kjer veš da bo on in ona. Umakni se in pusti mu živeti. Ker Vem da VE, da sem to naredila na tak način zaradi njega, VEM, da me ceni kot človeka in VEM, da me ne bo nikoli pozabil. Čutim tudi, ko se srečamo – zelo redko, pa vseeno včasih se. Srečanje, ki si ga omenila bi bilo za vse 3 ena velika bolečina. Bodi pametna in ne hodi.
Pusti ga.
Jaz sem imela to (ne)sreco, da se je locil, preselil k meni…
In ja, leto dni sem ga terala od sebe, nisem hotela popustiti… Na koncu sem in ga spustila k sebi… Ne vlecem se ven, vem da sva odgovorna oba, zdaj kar je, je. Zdaj mi je jasno, zakaj njima ni slo… In… Ne vem kako naj koncam, ker nima kam… Hkrati sem se pa prevec navezala vanj… Skratka toksicna veza :/
Do mene pa… Ne zna ceniti zensk, na kratko.
Ce si pametna, praznuj, da te je zavrnil in isci normalnega moskega. Dosti jih je, ki iscejo in ki bodo cenili. Tak, ki ni okusil samote, ki ni okusil razocaranja, ki je imel vedno izbiro… Taksen ne ceni. Zal.
Spostuj se, zasluzis si vec!
Pravis, da si zalostna in nesrecna ker se je ljubimec odlocil za zeno.. pravis tudi, da si jezna na zeno, ceprav je dober clovek.. poleg tega pravis, da ste vsi trije povabljeni na enako prireditev in ti bi sla in se tam srecevala z njima.. preberi se enkrat tvoj sestavek in se postavi v vlogo njegove zene.. lahko ti na hitro orisem: zena je tri leta zivela v prepricanju, da med njima vse stima.. mogoce je sumila da se nekaj dogaja, vendar dokazou ni imela da bi mu to vrgla pod nos. Ze prej je ljubimec govoril da ima zeno rad, je tako? Verjetno zene ni izbral iz koristoljubja v tem primeru, ampak je bil rabno tako zaljubljen vanjo.. ce so otroci zraven, prides v neko rutino ki je pac dolgocasna. Ce na odnosu ne delas, se hitro pojavi besedna zveza “nesrecni zakon”. No postavi se v kozo zene.. prala mu je umazane gate, sexala z istim ticem ki ga je vtikal vate, mu kuhala, pospravljala, skrbela za otroke ki so OD OBEH, zraven verjetno hodila se v svojo sluzbo, tudi ona ga je verjetno poslusala in se z njim pogovarjala.. na koncu pa sok.. tri leta laganja v glavo.. v trenutku ko izves, se vprasas kaj je bilo v teh letih sploh res. Kako mislis je bilo njej? Da ne govorim o otrocih.. poleg tega, ce sta sla na terapijo, je njemu zena in njun odnos veliko bolj pomembna od tebe – kar, oprosti, podpiram.
To da pa zelis iti na tisti dogodek kjer bosta tudi ona dva.. tebi bo tezko? Kaj pa zeni, mislis ne bo? Mislis se ne bo pocutila, kot da se ji noz, ki ji ga je moz zaril v srce, vrti in vrti in dela globjo rano? Pomisli kako bi bilo tebi na NJENEM mestu. Jaz sama sem bila na njenem mestu, vem kako je.. sebicno je da mislis samo nase, medtem ko si ti rinila v porocenega moskega z druzino.. ni ona tebi hodila v zelje, zal si ti v njenega hodila.. ga nisi ze dovolj pokradla v treh letih?
Spravi se k sebi.. meni se take zenske resnicno smilite.. imej se rada.. najdi moskega, ki bo samo tvoj. In moli da se ti ne vrne to, kar si naredila zeni.
Kapo dol zeni, da ti ni naredila kaksne galame.. verjemi, malo nas je takih. Raje pozabi nanj in se fokusiraj nase.. ne rini tja kjer te nocejo vec.
Zapuščena ljubica, 07.03.2022 ob 08:08
Ljubimec, je ženi po treh letih priznal da jo je varal in z mano pretrgal stike. V zakonu je bil nesrečen padla sta v rutino, midva sva se pač našla. Postal je tudi moj prijatelj, ure in ure sva se pogovarjala. Po drugi strani je bil nesrečen, ker je imel svojo ženo še vedno rad. Ampak midva sva se zaljubila. Za nekaj mesecev se je celo odselil od žene, vendar sem zdaj izvedela, da sta se dobivala in sexala ter šla celo na terapijo. Vrnil se je k njej, vendar sva midva vedno znova navezala stike. Pogovori, kosilo, kak sms, zelo malo sexa. Silila sem ga, naj se loči in je z mano. Vendar je ženi povedal za afero. Z mano je prekinil stike, jaz pa nesrečna. Tako malo je manjkalo, da bi bil moj… Žensko sovražim, po drugi strani mi je pred njo nerodno, vem, da je v redu človek. Ne vem, kako naprej, ne vem, kako se obnašati. Približuje se dogodek, vsi smo povabljeni prvič po razkritju. Ne vem, kako se naj obnašam. Ona ne bo delala scene, je preveč normalna, jaz bom pa nesrečna in mi bo neprijetno. Kaj če se srečava na stranišču…? Kje drugje? Ona je zmagala. Njega pogrešam, rada bi ga nazaj. Naj še poskusim? Naj ga pokličem, povabim k sebi? Do zdaj sem ga vedno nekako dobila nazaj. Vsaj za pogovor. Ampak zdaj ona ve. Res sem zaljubljena, zmedena, vsi vpleteni smo čisto dobri ljudje. Ampak jaz ga hočem nazaj. Je lakšna možnost?
Ti povem tako čisto prijateljsko in iz prve roke. Sem do nedavnega bila na čisto istem kot ti. Ti povem da ne prinese to nič dobrega in vedno ti bo težje in vedno bolj se boš začela tekmovati z nekom. Je pa že tako ali drugače v prednosti… Ze zato ker mu je žena… Če pa imata še otroke potem pa sploh nimaš kaj praskat. Ima boljšo “vojsko” tukaj si že zgubila. Prišla boš pa do točke ko se ti bo že mešalo če bo šel domov ali kam z njo na izlete…ITD pusti da gre od njega tako nimaš nič kot samo sex in skrivanje. Za deugo pa si tako ali tako sama
pojdi k nekemu osebnemu svetovalcu, terapevtu, da ti pomaga razmišljat drugače, prit do spoznanja, kako se imeti rada in kako najti spoštovanje, ljubezen do sebe in drugih. ne gre za to, da bi ona zmagala, ti pa zgubila, tip nikoli ni bil tvoj, vedel je, kaj ti mora govoriti, da si na voljo za seks, pogovor, druženje, ker je bežal pred družinskimi obveznostmi in pred rutino. zdaj je odrasel ali pa je na poti tega in sprejema svojo odgovornosti, odločil se je za ljubezen do žene, družine in dela naprej … čas je, da tudi ti narediš isto – greš naprej … in najdi si strokovno pomoč, če ne znaš sama tega narediti ….