Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nesretnik sam od malena…

nesretnik sam od malena…

Pozdravljeni.

Med ogledovanjem brezplačnih strani z zanimivimi slikami 😉 , se mi je neka stran nastavila kot domača stran in sedaj je ne morem izbrisat. Prav tako se mi je nekaj strani dodalo med priljubljene. Če jih izbrišem se ob ponovnem zagonu računalnika spet pojavijo. Imam XP-je.

Kaj mi je nesrečniku storiti?

Hvala.

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

Za spremenit domačo stran pejt v IE orodni vrstici Orodja -> Internetne možnosti… in napiš v označeno okno svojo domačo stran. Če se ti ob zagonu naložijo tiste priljubljene pojdi v nadzorno ploščo dodaj odstrani programe. Tam preglej če je kaj sumljivega če nič ne najdeš pojdi v start zaženi napiši msconfig klikni jeziček zagon in tam prebrskaj če je kaj takega kar ne bi smelo biti tam.

Ja saj sem že spremenil, samo se mi ob zagnu ponovno naloži tudi domača stran. Bom probal kar si napisal.

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

Ne najdem nič sumljivega. Ima kdo še kakšno idejo?

Poskusi še s kakim novim adavare ali spybotom.

Sem že počistil z osveženim Ad-aware in z Nortonom pogledal za viruse pa ni nič.

O tem je bilo res že veliko govora. Malce pobrskaj nazaj, nisi edini nesrečnik ki se mu je pripetilo kaj takšnega. Še več: ogromno nas, hočem reči vas je, saj se sicer ne bi splačalo.
Na kratko pa tole:
– prečeši svoj pc z proti vsiljivcem, med uspešnejšimi programi sta
adaware () in
spyboot search & destroy (poskusi na )

– kljub vsem pomislekom si namesti protivirusno opremo

– preglej registry (regedit) in poišči ter briši vse kar diši po tvoji nesrečni strani.

LP
Wega

.. in seveda preventivno: ko boš naslednjič ogledoval prepovedane strani, si nastavi security settings (tools/internet options/security) na High.
Seveda si moraš potem Klik in podobne strani dati med trusted sites…

No sedaj mi je končno uspelo.

Zdravilo:

Hvala za pomoč.

rommel sam bog te je poslal. Tisočkrat hvala za povezavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close