Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nestabilna razmerja

Nestabilna razmerja

Ne vem, tudi jaz ne verjamem dosti zunanjemu videzu.
Na videz ne poznam nesrečnega para in tudi ločil se ni še nihče. Večkrat pa se zgodi, da mi ljudje iz teh srečnih vez jamrajo, kako nekaj ne štima..

1. ne razmišljaj, ker ti ne gre
2. si pa vsaj ti stabilna … v butastosti ☺[/quote]

:)))

Očitno je le to, da nimaš zaupnih prijateljev. Saj zato tudi preživiš cele dneve v virtuali.[/quote]
Eh? In kdo je tebi zaupal to informacijo o meni? :))
Ma neeee. Zaupnih prijateljev imamo itak vsi bolj malo, dva, mogoče tri, štiri. Mogoče pa imajo pri meni ravno ti vsi ok zveze. Misliš, da to ni mogoče in zakaj ne? 😉 Med vsemi ostalimi pari pa je seveda možno, da ni vse tako trdno, kot se meni zdi. Itak je nemogoče zagotovo vedet, kdo je zaupen in kdo ne. Še nekdo, za kogar se ti zdi, da ti vse pove, ti lahko kaj zamolči, malo obrne zgodbo itn itn. Povedat sem pač želel, da je slika nasprotna kot pri Antilopi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V tem je šampijonka. Kaj pa preostane samski štiridesetletnici?[/quote]

Ja,, kot da smo v srednjem veku. Pa kaj če je samska? Ena bolj pametnih. zakaj bi vlekla s sabo dedca na grbi kot mlinski kamen? Inteligentna dama, polna denarja, lahko izbira kavalirje. Cankarjevske matere, vse izžete pri 40, lahko samo zavidajo takšnim bejbam.

Ti moraš biti težek primerek, da iščeš in vidiš takšne slike.

Plitka kot vedno. 🙂 Nisi me razočarala.

Plitka kot vedno. 🙂 Nisi me razočarala.[/quote]

Zdaj je pa moja plitkost kriva za tvoj karakter:)).

Čisto nevtralno gledano, obe sta težki, samo da je ribica bolj strupena.

V tem je šampijonka. Kaj pa preostane samski štiridesetletnici?[/quote]

Ja,, kot da smo v srednjem veku. Pa kaj če je samska? Ena bolj pametnih. zakaj bi vlekla s sabo dedca na grbi kot mlinski kamen? Inteligentna dama, polna denarja, lahko izbira kavalirje. Cankarjevske matere, vse izžete pri 40, lahko samo zavidajo takšnim bejbam.[/quote]

Izbira pa taka. Je precej že obrano, prebrano…

Jaz bi rekla, da se je večina mojih kolegic in kolegov iz otroštva poročila in imajo že otroke. Sem pa splošnega mnenja, da se velikokrat ljudje ločujejo pri nas. Ne vem pa, ali je moja trditev potrjena. Saj ni nujno, da če greš narazen, da poskušaš imeti vedno nove veze. Morda to ni zate in si ravno tako lahko samski/samska in uživaš življenje. Lahko še bolj. Ko ugotoviš, kaj si zamudil/zamudila, ko si bil/bila v vezi. Poznam pa tudi jaz pare, ki so že dolgo let skupaj. Verjetno se to dogaja v bolj revnih družinah, kjer eden izmed partnerjev nima kam iti, če gre narazen. In je kljub prepirom s partnerjem še vedno z njim. Nasilje je lahko psihično ali fizično, vendar pa ravno zaradi benefitov ne gresta narazen. Ko praviš, da poznaš dva, ki sta najraje čim manj skupaj – morda je to, kar sem opisala razlog, da sta najraje čim manj skupaj. V poroko pa ni nujno, da sta šla zaradi sebe, ampak lahko da sta se poročila zaradi pritiskov okolja, družbe. Tisti, ki so preponosni, da bi šli narazen in priznali poraz, morajo verjetno imeti kakšne benefite, da ostanejo skupaj. Ni poraz, če greš narazen, težko je le po tolikih letih vsem obrazložit, zakaj je tako in tako. Spet govorim o pritiskih družbe. Na primer eni ljudje pričakujejo od drugih, da bodo živeli kot oni: hodili v službo, imeli moža/ženo in otroke. Če posplošim, vsi želijo, da bi ti imel/imela moža/ženo in otroke. Da se imajo s čim hvalit potem, ko pride obletnica mature.
Poznam enega, ki pravi, da so okrog njega vsi srečni, da so vsi pari brez težav in prerekanj. Jaz ne mislim tako. Pač ne vidimo vsega, kaj se dogaja med drugimi. Po tem, kar vidimo navzven, ne moremo soditi. Če smo z nekim parom 1 uro ali 1 dan, to še ne pomeni, da tako izgleda njuna zveza, da lahko rečemo, kako sta srečna in brez prepirov in brez nesoglasij.
Razmerja so nestabilna, ker ljudje vedno “rinemo” v družbo, ker tudi po dolgi samoti ugotovimo, da smo družabni ljudje, … in ne mislimo s pametjo ter se zapletemo v razmerje, ko še vemo ne. Morda pa to ni za vsakega človeka in bi bilo dobro poskusiti biti samski in delati stvari, ki jih drugače ne bi počeli. In to sploh ne pomeni, da nismo uspeli.
Je pa tudi res, oz. jaz mislim, da ne znamo več potrpeti, kot so potrpeli včasih. Ampak glede na gospodarsko situacijo v Sloveniji je npr. zelo težko za mlade pare si ustvariti kaj, iti na kakšno potovanje, … (ko pa so večinoma brezposelni), starejši pa ne gredo narazen, ker bi vse finančno breme padlo na enega samega partnerja.

Ne poznam. Saj hočeš to lsišat? Ti je zdajlažje, da pri svojih letih nimaš stabilne zveze in otrok, ker bi bilo “itak vse fejk”? 🙂

Ja, poznam. Dveh sem se spomnila, takole iz glave.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja, poznam. Dveh sem se spomnila, takole iz glave.[/quote]

Če poznaš dva taka (pa še to je samo tisto, kar se kaže navzven), je to zelo malo, če upoštevamo, koliko je parov.

Če poznaš dva taka (pa še to je samo tisto, kar se kaže navzven), je to zelo malo, če upoštevamo, koliko je parov.[/quote]

No, ja, tudi število tvojih prijateljev in prijateljic iz otroštva je izredno majhen vzorec glede na dobrih 7 milijard ljudi…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Popoln zaključek za vse samske. 🙂

Popoln zaključek za vse samske. :-)[/quote]

Robi, pravi moški zame je tak, ki ga ni strah samskosti. Moški, ki niso sposobni funkcionirati brez ženske, me ne zanimajo. Sem sodijo tudi tisti, ki mislijo, da so manj vredni, če niso v razmerju.

Robi, pravi moški zame je tak, ki ga ni strah samskosti. Moški, ki niso sposobni funkcionirati brez ženske, me ne zanimajo. Sem sodijo tudi tisti, ki mislijo, da so manj vredni, če niso v razmerju.[/quote]

A ni prav ženska tista, kot ‘element zemlje’, ki bi morala znati ‘svobodnega zračnega moškega duha’ pritegnit v zvezo, zakon, družino, starševstvo? Ker popotniški sejalec gre od polja do polja, prosto leta od cveta do cveta!? 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če poznaš dva taka (pa še to je samo tisto, kar se kaže navzven), je to zelo malo, če upoštevamo, koliko je parov.[/quote]

Jah, pač kakšnega kužka nabaviš, skrbiš za njega in se mu posvečaš namesto otrok, da lahko izživiš nagonsko žensko naravo (hranjenje, skrb, varovanje). Matematična statistika pa res ne bi smela biti nobena referenca za človeške odnose, čustva, materinstvo, prijateljstvo….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Po moje sploh ni vazno koliko jih poznamo, ampak v kakem sami zivimo ali smo pripravljeni zivet. Videz in govorice pa velikokrat varajo tudi stiri stene marsikaj skrijejo.

Tako kot eni navzven kazejo sreco in jim doma ne stima, so drugi bolj preprosti, se ne smejijo ves cas ali pretvarjajo, imajo pa povsem ok odnos, tudi za stirimi stenami. Zato je tako prestevanje cez palec precej pavsalno, povrsno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, pravi moški zame je tak, ki ga ni strah samskosti. Moški, ki niso sposobni funkcionirati brez ženske, me ne zanimajo. Sem sodijo tudi tisti, ki mislijo, da so manj vredni, če niso v razmerju.[/quote]
Kako pa veš, če je moškega strah samskosti ?
Je tebe strah, da bi te partner oviral pri tvoji svobodi ?
To je sicer bolj značilno za leve, za levinje pa ne vem. 🙂

To je sicer bolj značilno za leve, za levinje pa ne vem. :-)[/quote]

Njo je strah zveze, zato pa ima forum namesto tipa-;))

To je sicer bolj značilno za leve, za levinje pa ne vem. :-)[/quote]

Od kdaj so levi vegetarijanci? :)) Ti si bolj kot tisti črnogorski maček, ki se oglasi na telefon: Alo, ođe tigar. 🙂

V borbi za obstanek ,smo tudi levi prilagodljivi, saj je krompir cenejši od mesa. 🙂

Popolna razmerja so samo na facebooku ;). Kaj pa vem, stabilnih zvez je zelo malo oz. če sploh katera, ker nikoli ne moreš vedeti, kaj se v resnici dogaja v partnerjevi glavi. Prav tako mi je neumno, da sta svetu tista dva za zgled, ki eden drugega pretrpita največ let. Življenje je treba živeti in ne životariti, kakorkoli pač nekomu najbolj paše, ali v eno, ali dvoje ali troje. Nočno dvomim, da smo ljudje narejeni za večno partnerstvo z isto osebo. Vse mine, tudi ljubezen, iz spoštovanja pa je neumno ostajati skupaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close