Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Netko koristi kolagen za zglobove? Trebam mišljenje.

Netko koristi kolagen za zglobove? Trebam mišljenje.

Znam da je ovo slovenski forum, ali ak me admini ne skinu – molim vas, pustite me malo. Šogor mi je pokazao ovaj forum jer kaže da se tu zapravo pričaju pametne stvari (za razliku od Fejsa), a meni su HR forumi ili mrtvi ili zatrpani glupostima.

Uglavnom, već neko vrijeme me zeza koljenski zglob. Nije da imam neku konkretnu ozljedu, ali stalno me nešto špika kad se spuštam niz stepenice. Nije da mi treba štaka, ali zna biti dosta neugodno. Ortoped kaže da je to “početak starenja”, al’ imam tek 41 godinu, pa ne bih baš da odmah dignem ruke.

Čuo sam da neki uzimaju kolagen za takve stvari. Ima li to uopće smisla ili je samo marketinški hype?

hype.

ne ni hajp.

treba je jest redno.

mas pa tudi sportni trak. in si nalepi pod kolen in na  x .na jutub pojdi pogledat kako se lepijo traki

Moja kolena si jst mažem s pernaton gelom. Pomaga olajša bolečino. Kolegen pa se mi zdi bolj kot ne metanje denarja proč. Bo bolje večkrat skuhat govejo juhico ,pa kakšne vaje delat se jih najde na netu kar nekaj.

Ich habe keine Ahnung, aber vielleicht gebe ich dir später Bescheid…

Kwa pa je to zglobovi? Vuhe? Nohti? Trepke? Obrvi? Dlakce? Ritnice? Goltanec? Sklepi? Štriki? Hmmm

Odgovor na objavo uporabnika
Vuk491, 31.03.2025 ob 10:54

Znam da je ovo slovenski forum, ali ak me admini ne skinu – molim vas, pustite me malo. Šogor mi je pokazao ovaj forum jer kaže da se tu zapravo pričaju pametne stvari (za razliku od Fejsa), a meni su HR forumi ili mrtvi ili zatrpani glupostima.

Uglavnom, već neko vrijeme me zeza koljenski zglob. Nije da imam neku konkretnu ozljedu, ali stalno me nešto špika kad se spuštam niz stepenice. Nije da mi treba štaka, ali zna biti dosta neugodno. Ortoped kaže da je to “početak starenja”, al’ imam tek 41 godinu, pa ne bih baš da odmah dignem ruke.

Čuo sam da neki uzimaju kolagen za takve stvari. Ima li to uopće smisla ili je samo marketinški hype?

Žao mi je čuti, da te muče te tegobe već u četrdesetim. Jedna od stvari je dobiti drugo mišljenje. Što znači pregled kod drugog ortopeda.

Ne vjerujem, da kolagen pomaže na opisani način i mislim, da je to više hype (i možda koja mrvica placebo efekta). Ono, što bi kod zglobova vjerojatnije moglo pomoći, je glukozamin.

Srećno. 🫶

Meni je kolagen pomogao, ali moraš biti strpljiv. Imao sam ozbiljne probleme s ramenima, nešto je pošlo po zlu tijekom treninga i bolovi su se samo vukli. Nakon dobrih dva mjeseca uzimanja, primijetio sam razliku. Koristio sam onaj od Swiss Divokoza, kažu da ima još neke dodatne sastojke koji pomažu kod apsorpcije. Samo pazi, nije čudo, ali zna olakšati. I naravno, kretanje je i dalje važno.

Ja sam isto bila skeptična, ali mogu reći da ovaj kolagen stvarno može pomoći. Imala sam baš isti problem… koljeno mi je nekad blokiralo kad idem dolje nizbrdo. Počela sam piti kolagen (onaj hidrolizirani, ništa posebno) i poslije 3 mjeseca bilo je stvarno bolje. Nije skroz nestalo, ali više nije bilo ono stalno grebanje kad hodam. Ako želiš probati, daj si barem 2-3 mjeseca da vidiš ima li razlike. I naravno, nemoj misliti da će ti koljeno biti kao novo odmah preko noći.

New Report

Close