Nettop Averatec A1

Na Mimo vrste sem odkrila tale izdelek:
Sem totalna začetnica v srednjih letih. Nekdo mi je podaril 8 let star računalnik, naročila sem T-2 in postala navdušena nad spletom. Po nekaj tednih je računalnik povsem odpovedal in popravilo staradi starosti ne pride v poštev. Ne bi pa se rada odpovedala vsemu, kar danes ponuja internet.
Ker imam malo prostora, se mi Averatec zdi posrečena rešitev. Uporabljala bi ga samo za splet, pošto, gledanje filmov in DVD-jev. A menite, da je takle mini računalnik vreden svoje cene. Ne spoznam se na računalnike, zato bi rada ustrezno strokovno mnenje koga od uporabnikov tega foruma, preden se dokončno odločim za nakup. Hvala!
Strokovno mnenje lahko podajo le strokovnjaki, to pa večina na tem forumu ni.
Će ti pa kaj pomaga, pa lahko kdo poda tudi laično mnenje. In eno teh bi bilo – ja, za tak namen zna bit taka igračka povsem ok, predvsem pa za zelo ugodno ceno, saj za take evrčke težko dobiš nov in licenčni delujoč komplet.

Sistemčevo mnenje je, da je cena tega mlinčka primerna njegovim zmogljivostim. Če nočeš za približno enak denar kupiti prenosnika z malo manjšim ekranom, oziroma deskopa, ki bi ti omogočal vzdrževanje in razširitve je predlagani nettop prava rešitev zate.
Sicer gre za starejši model, novejši so nekaj zmogljivejši, a ima temu primerno ceno. Za potrebe, ki jih omenjaš je več kot dovolj.

Pred leti sem sodeloval pri poslu, kjer bi HP moral ponuditi all-on-one računalnike, pa jih ni imel, ker so to kao računalniki z visokimi skupnimi stroški lastništva. takrat nisem razumel, zdaj pa. Trik je v tem, da ko zastari računalnik, ga moraš vreči proč, skupaj z ekranom – ekran pa kupuješ enkrat na 10 let (vsaj jaz). in pod črto nisi profitiral – razen če je faktor velikosti tako hudo pomemben.
V specifikacijah pa nisem videl, ali lahko uporabiš samo kot ekran – da ga priključiš na en drug računalnik, ko vgrajeni zastari.

Poznam zgoraj omenjeni mlinček in je za začetnike v zrelih letih povsem zadovoljiva rešitev. Edina slabost je morda svetleča črna plastika, na katero gre prah kot na med. Sicer pa kar živahen kompletek. Celo HD filme 1080 prikazuje brez težav. Res pa je, ko crkne, gre vse skupaj v kanto. Pol pa po novega, malo zmogljivejšega, pa kaj
Forum je zaprt za komentiranje.