Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neugleden avto

Neugleden avto

Če ima človek slabo plačo, če je mlad, je logično, da ima bolj slab avto.

Ampak, če je pa to ženska, 50+, plača skoraj 2000 neto, si pa že lahko privošči kaj boljšega?

Ne pa da kupi staro fabio in jo für leta in leta.

Ne zgleda, da neka poslovna ženska zrelih let fura eno staro ceneno kripo.

Če je avto varen in delujoč, ne vidim problema.

Ali se ti zdi potem tudi narobe, če človek živi v garsonjeri in vozi porsche?

Vsak po svoje, dokler se ne ogroža drugih.

Ženska se s tem avtkom vozi po Nemčiji, Avstriji,  Hrvaški… ne samo po Sloveniji.

To je mestni avto, ne potovalni avto.

A ni fino, da se tvoja kripa na lizing bolj sveti od njene? Vsaj na zunaj je videti, da imaš več od nje. Kar povej vsem, kako je bolj neumna od tebe.

Očitno ne zdravi kompleksov z avtom, tako kot nekateri. Če je avto brezhiben, je zanjo dovolj, sploh če je samska.

Pogledamo lahko tudi tako. Ni vsak les primeren za izdelavo violine. In ni vsak niti za kurjavo.

Nekateri ljudje dajo nekaj na avte, drugi ne. Ni vsak kupec tarča vsake blagovne znamke. Raznolikost nas bogati.

Odgovor na objavo uporabnika
Fabia699, 06.05.2025 ob 16:16

Ženska se s tem avtkom vozi po Nemčiji, Avstriji,  Hrvaški… ne samo po Sloveniji.

To je mestni avto, ne potovalni avto.

Ti samo pazi, da ne parkiraš preblizu in se njena Fabia ne naleze rje s tvoje limuzine.

Enim je avto samo strošek. In dokler varno in zanesljivo prideš it točke A do točke B, je dobro da je ta strošek čim manjši. Če imaš malo starejši avto, prišparaš na ceni, servisih in kasko zavarovanju, ki ga ne rabiš, pa še ne sekiraš se, če kje dobi kakšno prasko. Pri nas zasluživa z ženo skupaj cca 4x toliko kot gospa iz vašega primera, pa imamo sicer dva, ampak zelo poceni avta.

Odgovor na objavo uporabnika
Fabia453, 06.05.2025 ob 15:50

Ampak, če je pa to ženska, 50+, plača skoraj 2000 neto, si pa že lahko privošči kaj boljšega?

odlična reklama za fabio…

fura jo leta in leta… celo po svetu. Pohvalno

Tudi jaz imam avto zato, da pridem iz enega kraja do drugega, ne zato da ga mimoidoči občudujejo… pomembno mi je, da brezhibno deluje, da ne ostanem na cesti. Veliko se vozim.

Ena od mojih krip je 20 let stara Fabia. 150000km. Čudovit avtomobilček. poceni vzdrževanje, malo popije, ni pa za dirkanje.

Sicer pa trije kombiji, ki nikoli niso starejši kot 5 let.

Tudi jaz imam tak način glede avtov. Meni pač ni treba dokazovat, da sem oh in sploh. Avto mi ni statusni simbol, ampak prevozno sredstvo.

Res, da ni tako udoben kot razni veliki avti, je pa veliko veliko cenejši. Razliko v denarju zapravim za hobije.

Si ji fovš, da tvoj superduper avto zgubi 2000 € vrednosti letno v tvojih rokah, njen pa mogoče 300 €?

Ko je človek mlad in neumen, se še pričakuje, da se ne razume na finance in amortizacijo avta, ko je starejši, je pa to žalostno.

Očitno ima dober avto, da lahko gre z njim po svetu in ve,

da je ne bo pustil na cedilu.

Carica.

Ja zakaj pa ne. Avto mora delat. Če dela in če nimaš stroškov velikih z avtom je to top shit. Denar raj zapraviš za kaj druga. Potovanja, tečaji, restavracije…

Hehehe, kam pa se ti s svojo lizing kripo sploh lahko odpelješ? Nimaš za bencin, pa km-je moraš štet , njej si pa  fovš:):):)  Kar ostani še naprej doma, tvoja kripa je vsak dan več vredna:):):)….to misliš ti.

Zakaj ne bi “izgledalo”? A ker denar raje kot za avto porabi za potovanja, spa in wellness, knjige, izobraževanja (npr. tuji jeziki, umetnost), kakšno fancy kosilo/večerjo, kvalitetno kozmetiko in kozmetične storitve …?

Njej ustreza. Ni ga kupila zaradi tebe.

Ja no. Imam plačo, ki je več tisočakov, zaposlitev v upravi. Primarni avto je hyundai ioniq 5, električen.
Če je vreme lepo in razdalje krajše, se pa vozim naokrog s fičkom letnik 1967.

Izbor se mi zdi čisto primeren. 🙂

Jaz sem 50+ in avta sploh nimam.

V sluzbo se vozim s taksijem ali Avantom, po opravkih tudi, ce kam grem, grem z letalom ali rentam avto, sluzbeno s sluzbenim avtomobilom.

Meni je avto nepotreben strosek in nepotrebna skrb.

Pametni ljudje vlagajo denar v zlato in nepremicnine. Le v kakšnih vukojebinah se zahojenci vtikajo, kaj vozijo sosedje.

New Report

Close