Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Neumni beli možje

Neumni beli možje

Ste jo prebrali? Kakšni so vtisi? Hvala za mnenja – odločam se namreč za nakup kot darilo.

LP

Opisuje amerisko realnost, ki je, precej bedna. Dejansko Moore pljuva po Americanih in razbija mit o njih – med Evropejci se mi zdi, da je ze itak dodobra razbit. Je pa prodajna uspesnica – no, mene ni tako zelo prepricala.
Stvar okusa.

Jaz sem jo kupila in prebrala. Ni se mi zdela prav nič smešna, ampak strašljiva in zelo cinična. Dobila sem potrditev svojega mnenja o Američanih, pa tudi ostalih komolčarjih, tudi v Sloveniji. Mislim pa, da je več kot enkrat ne bom brala… Pravzaprav mi je malo žal, da sem jo kupila..

Hm… ali je to res pljuvanje, če nekdo opisuje realnost?!
To mi nekako ne gre v glavo…
Če pa se smatra, da je to pljuvanje zato, ker nekdo opisuje svojo domovino, potem veliko drugih besed ne bi bilo nikoli izumljenih kot recimo resnicoljubje, samokritičnost, objektivnost itd.

Meni knjiga ni bila všeč. Zdi se mi, da spada v ameriško okolje. Tudi samo razmišljanje se mi zdi subjektivno in mnogokrat prepotencirano. Je pa to stvar okusa. Mojemu možu se je zdela super.

Moore je navaden manipulator in samopromotor, ki na veliko sprevrača dejstva, je pa do neke mere zabaven za branje. Toda ne jemljite resno tega, kar pise.
Pred nakupom knjige si poglejte vsaj to:
http://www.mooreexposed.com/

New Report

Close