Neurejene zenske, ki imajo denar
Ravno to sem jaz razmišljala, vidim namreč zelo malo neurejenih žensk naokoli, a ogromno neurejenih moških, da mi dobesedno obrača želodec. V vrstah v trgovini včasih eni tako zaudarjajo, da komaj zdržim zraven. Se dobro, da je zdaj priporočena razdalja. Pa nisem manija rihtanja, sem hitra, zjutraj se uredim v 15 minutah, a nikoli si nisem dovolila oditi od doma z narastkom, mastnimi lasmi (z mokrimi opranimi kdaj ja) porozenelo kožo na petah ali z neurejenimi nohti. Noge depilirat pa je minuta pod tušem tako da ni izgovorov. Nikakor ne razumem takih ljudi. Nimajo radi sebe in ne spoštujejo drugih ker meni je neprijetno ko pride en tak pred mano.
Še dobro, da nimam narastka, saj se ne barvam, ker nimam sivih las. A ker jih umivam (le) dvakrat na teden, so kakšen dan lahko sicer tudi že malo mastni. K sreči se mi tudi ni treba depilirat po nogah, ker skoraj nimam dlak oziroma so razen redkih bolj svetle. Nohtov tudi ne lakiram, še največ težav mi dela poroženela koža, saj bolj kot jo drgnem, bolj raste.
Mi je pa v olajšanje videti kakšno, ki ni “urejena” in spolirana od nog do glave, saj ne vem, zakaj bi se morali sramovati naravnega videza. Za razliko od avtorice so mi takšni ljudje namreč všeč, saj jim je bolj pomembno, kako se sami počutijo, kot pa delati fasado za okolico.
Je pa tudi zanimivo, kako naj bi dandanes bili odprti za vse mogoče različne ljudi, pri zunanjem izgledu pa se očitno vse konča? Če ravno kdo ne smrdi meni pod nos, pa še pri tem smrad ni vedno enak, ne vem, zakaj bi se morala zgražati nad drugimi? V čem so takšne kot avtorica drugačne od tercialk, ki so se zgražale nad spolnim življenjem drugih žensk? Zdaj je očitno enako… le da so seks zamenjale za dlake, lase in kožo. In če je v preteklosti bil smrtni greh vse v zvezi s spolnostjo, je danes očitno v zvezi z zunanjim izgledom. Skratka nič novega, le oblika je malce drugačna.