neuspešni priklop na internet preko modema
Že nekaj časa sem doma uporabljal internet. Včeraj pa se tudi po večkratnih poiskusih ni uspel vzpostaviti povezave. Modem sicer pokliče (sliši se trr) a nbi odgovora, zveza se ne vspostavi. Res pa je da sedaj zraven zelo močno šumi.
poiskusil sem tudi poklicati preko modema npr. št. 195 in se je vzpostavila zveza in dobil sem odzivnik za čas. Ima kdo kakšno idejo kaj storiti?
Njabrž je razlog napačna tf. številka.
Če kličeš na Voljo, oni imajo novo tf. cifro.
Sploh pa napiši kam kličeš.
Kaj se pa zgodi če pokličeš to tf. cifro iz navadnega telefona, ali kaj piska, no ja
ali se oglasi modem ??
lp
Kličem pravo telefonsko številko od Volje. Stvar je delala že skoraj dva tedna od spremembe na novo telefonsko številko Volje. Če pokličem s telefona se sevada zasliši odgovor (piska) s strani Volje. Res pa je , da v tem primeru ne slišim tako močnega šumenja v slušalki. Imam občutek kot bi moj modem prehitro oddrdral številko, saj se (sicer redko) dobi odgovor odzivnika Telekoma, da ta številka ni priključena. Sicer me pa moti tisto dodatno šumenje ob obstoječem piskanju modema.
Ja potem pa med cifre napiši vejico, vejica pomeni 1 sek. pavze, pa bo
mogoče bolje.
Kaj pa če imaš kako hišno centralo, kjer moraš za izhod napisati najprej npr. 0.
Torej poizkusi med cifre dati znak ,
npr.:
1,2,3,4,5,6,7
lp
Po spremembi tel. št. Volje se več uporabnikov pritožuje, da težko vzpostavijo zvezo. Običajno je razlog zasedena linija.
Kaj pa strela? V zadnjem času je bilo spet nekaj neurij.
Jaz sem imel pred časom problem z modemom, ko se mi modem ni hotel povezati na Siol od doma, z enim drugim modemom je pa delalo. Če pa sem klical iz ene druge številke, sta pa oba modema delala.
Sem se pritožil na Telekom, pa so po dolgem pinkponku ugotovili napako na centrali in zamenjali eno kartico v centrali, sedaj je pa OK.
Forum je zaprt za komentiranje.