nevaren zakon
evo repliko, 05.04.2024 ob 09:01
Zakon o psihoterapiji, 03.04.2024 ob 13:45
Upam, da tega zakona ne bodo sprejeli.
Saj je škoda, ki jo SKZP povzroča klientom in študentom izjemna … do laganja in zavajanja..
SKZP ni resna in odgovorna organizacija. Do dan danes ni bil izključen niti en psihoterapevt, kljub tezkim zlorabam ki jih beremo v medijih.
Gre se za klasičen otroški vrtec (prelaganje odgovornosti – zbornica, zakon), namesto da bi sami pri sebi najprej spucali.
Npr. splošno znano “jahanje terapevtov z klientkami”, mogoče bi že bil čas da jim kdo pove da ni ok..
in še mnogo ,mnogo drugega
@ zakon o psihoterapiji
Evo repliko SZKP
https://sfu-ljubljana.si/sl/novice/izjava-za-javnost-zakon-o-psihoterapiji
Ne bi rekla, da se gre tukaj za polarizacijo, ampak za dve paralelni realnosti
Ena osnovana na dejstvih, druga pa na utvarah, sanjah 🙂
Yes, fake it untill you make it 😀
ihhaaaa, 05.04.2024 ob 09:14
Dinamika, 04.04.2024 ob 06:49
je ok, 03.04.2024 ob 13:52
Za njih je ok.
Je del terapije 🙂
Telesna psihoterapija, mislim da to spada pod psihodinamsko smer.
@dinamika
ja. tako in drugače 🙂 🙂 🙂
@ Ihhaaa
Za psihodinamce pa se itak ve da….
Se med drugim radi tudi objemajo.
Preizkusil…
Skupino..
Jaz sem bila na psihoterapiji. Več mesecev sem hodila, 1x tedensko. Spremenila mi je življenje absolutno na bolje. Ena boljših odločitev, kar sem jih sprejela. Vidim, da tu pišete vse mogoče, ampak po moje delate veliko krivico.
Pa verjamem, da obstajajo tudi slabi terapevti, kot so slabi v vsakem poklicu, ampak moja terapevtka je bila super.
sem bila, 11.06.2024 ob 23:34
Jaz sem bila na psihoterapiji. Več mesecev sem hodila, 1x tedensko. Spremenila mi je življenje absolutno na bolje. Ena boljših odločitev, kar sem jih sprejela. Vidim, da tu pišete vse mogoče, ampak po moje delate veliko krivico.
Pa verjamem, da obstajajo tudi slabi terapevti, kot so slabi v vsakem poklicu, ampak moja terapevtka je bila super.
Gre Za vodstvi skzp.
Vedo za terapevte, ki težko zlorabljajo kliente in nič ne ukrepajo.
Jih ne izključijo npr.
Tej terapevti delajo dalje in zlorabljajo dalje.
Za to gre.
Jap, 12.04.2024 ob 20:51
Freud, 12.04.2024 ob 09:30
psihoterapija, 11.04.2024 ob 23:13
Sem na študiju na SFU in moram pohvalit tako profesorja Možino (njegovo iskrenost) kot študij, ki je resno zastavljen, dobiš ogromno znanja in novih pogledov na delovanje človekove psihe, do katerih ne moreš priti zgolj z zdravo kmečko pametjo. Je sicer težko dati cca 3500 eur/letnik (odvisno od vrste študija), ampak dejansko je znesek majhen glede na to, koliko ur vsebin ter truda različnih predavateljev dobiš za to.
Smo pa vsi na nek način travmatizirani, imamo kakšne neustrezne vzorce delovanja (tudi terapevti), ampak čar je to odkrivati, si upati pogledati bolečim vsebinam “v oči”, razumeti in ne več obsojati obnašanja drugih, biti bolj spravljen s sabo in s svetom, vzpostavljati bolj pristne in globoke odnose z drugimi … In to ti da študij psihoterapije (ki zahteva, da greš tudi sam čez fazo “klienta” in osvetliš svoje boleče točke in nefunkcionalne vzorce), tako da jaz ne bi kar tako počez govorila čez študij ali psihoterapevte. So pa tudi ti taki in drugačni, verjamem, da nekateri niso dovolj predelali svojih vsebin in lahko naredijo celo škodo klientom, večina pa menim, da je dobra. In res ogromno truda, časa in denarja je treba vložiti, da prideš do naziva psihoterapevta.
@Psihoterapija
Ti je všeč to kako resno je studij sfu zastavil prof. Možina ko se je poročil s svojo klientko?
Resno?
Pogledati zadevi v oči in se z njo soočiti?
Kot vem on do danes še ni odstopil iz položaja iz naslova prevzeti odgovornost njegovega neeticnega nestrokovnega dejanja.
Ti živiš zgleda v neki bajki
Če bi bilo tako kot ti pišeš bi moral on prvi odstopiti iz položaja ter zamenjati poklic v kolikor se je odločil za ljubezen s klientko.
Ampak ni.
Torej tvoja zgodba ne pije vode.
Ena, k jo jaz poznam je hodila k psihoterapevtki dr.Kobal bivši ženi mag. Možina na terapijo. Pa je povedala.
Zdaj je nek na primorskem
Od te dr. Kobal oče je bil tudi znan psiholog mislim da je bil Miloš Kobal, baje da je bil poročen 5 X.
Očitno je napredovala od psihologa pa do psihiatra.
Na koncu pa ugotovila da sta oba za en k..
Ugotovila pozno.. vendar bolje pozno kot nikoli.
Kot je razvidno iz medijev je cilj te organizacije osebnostna in finančna rast psihoterapevtov na račun klientov.
To je razvidno iz tega da ta organizacija ne opravlja nikakršnega nadzora.
Oziroma celo spodbuja, psihotetapevte da zlorabljajo kliente na stroške klientov.
Kot je ze znano in že mnogokrat zapisano je to zaradi tega ker nimajo klinične prakse.
Nekje sem zasledil, da je g. Možina izjavil da bi klinicni psihologi prakso sicer ponudili in sicer za placilo, vendar je večina študentov znesek označila za previsok.
Če za študij 3 + 2 ( skupaj z osebno izkusnjo) porabijo cca cca 40.000 eur, sam ne vidim razloga zakaj nebi odšteli se par 10.000 eur za klinično prakso?
So dr. Klinične psihologije v njihovih očeh vredni manj od mag. Mozine?
Mhm…
Pojdite malo pogledat na psihiatrijo v LJ. Zalar je še vedno direktor, vse svinjarije, psihično in fizično zlorabljanje pacientov pa je v medijih kar potihnilo, čeprav še vedno obstaja. Zdravniki, psihiatri pa, namesto, da bi se ukvarjali s pacienti, seksajo z zaposlenimi, med delovnim časom pa hodijo ven, delat sodno izvedenska mnenja.
V času covida so celotno psihiatrijo spraznili, paciente potrebne pomoči so odpustili, da so imeli prazne postelje, kao pripravljene za covidne bolnike, da bi dobili denar v ta namen.
Vam se še sanja ne, kaj se res v tej instituciji dogaja. Zaposlite se kot medicinska sestra za en teden, pa vam bo vse jasno. Seveda je tudi šikaniranje medicinskih sester, kot manj vrednega kadra s strani zdravnikov, na dnevni ravni.
Okolje, v katerem te mine delat, pa ne zaradi pacientov.
Mogoče je že čas, da se en in isti človek neha v tej temi pogovarjat sam s seboj in nekaj pisat čez psihoterapevte nekaj na pamet, ker to, kar vidiš in doživiš na psihiatriji, je dejansko nekaj, s čimer bi se morali dejansko ukvarjat tisti, ki jih skrbi psihofizično zdravje državljanov.
Ja.
Ni težava v enem terapevtu. Povsod so dobri in slabi .
Žal se tu gre za to, da vodstvo skzp načrtno ne regulira tega. Ne izvaja nadzora.
Skratka ve za terapevte, ki množično zlorabljajo kliente in niso primerni za to delo. Naredi pa nič.
Se pravi s tem ko jih ne izključi dovoljuje, da ti terapevti množično zlorabljajo dalje.
Za to se gre.
Načrtno ne regulirajo.
Zakaj?
Mhmm.. ozadje zgodbe..
anonim67433, 12.06.2024 ob 11:36
Pojdite malo pogledat na psihiatrijo v LJ. Zalar je še vedno direktor, vse svinjarije, psihično in fizično zlorabljanje pacientov pa je v medijih kar potihnilo, čeprav še vedno obstaja. Zdravniki, psihiatri pa, namesto, da bi se ukvarjali s pacienti, seksajo z zaposlenimi, med delovnim časom pa hodijo ven, delat sodno izvedenska mnenja.
V času covida so celotno psihiatrijo spraznili, paciente potrebne pomoči so odpustili, da so imeli prazne postelje, kao pripravljene za covidne bolnike, da bi dobili denar v ta namen.
Vam se še sanja ne, kaj se res v tej instituciji dogaja. Zaposlite se kot medicinska sestra za en teden, pa vam bo vse jasno. Seveda je tudi šikaniranje medicinskih sester, kot manj vrednega kadra s strani zdravnikov, na dnevni ravni.
Okolje, v katerem te mine delat, pa ne zaradi pacientov.
Mogoče je že čas, da se en in isti človek neha v tej temi pogovarjat sam s seboj in nekaj pisat čez psihoterapevte nekaj na pamet, ker to, kar vidiš in doživiš na psihiatriji, je dejansko nekaj, s čimer bi se morali dejansko ukvarjat tisti, ki jih skrbi psihofizično zdravje državljanov.
Poglejte si tarčo, razne objave zlorabljenih klientov v medijih, .. ki jih skzp ignorira.
Verjamem, da bi si vi želeli da nekdo to blebeta na pamet.
Ampak…
Žal so dejstva.
Primerjati samoplačniško psihoterapevte, ki so šolani v privat podjetjih, ki ponujajo storitve tega izobraževanja pa vendarle ne gre primerjati z zdravniki z dokončano spcializacijo v zdravstvenem sistemu.
Čas je že da se neha mešati jabolka in slone
Slon791, 12.06.2024 ob 11:45
Poglejte si tarčo, razne objave zlorabljenih klientov v medijih, .. ki jih skzp ignorira.
Verjamem, da bi si vi želeli da nekdo to blebeta na pamet.
Ampak…
Žal so dejstva.
Primerjati samoplačniško psihoterapevte, ki so šolani v privat podjetjih, ki ponujajo storitve tega izobraževanja pa vendarle ne gre primerjati z zdravniki z dokončano spcializacijo v zdravstvenem sistemu.
Čas je že da se neha mešati jabolka in slone
Slon, pozabu si dodat da poleg vsega niso niti akreditirani
Saj to, da se v neki DRŽAVNI INSTITUCIJI dogaja to, da se s strani strokovno izobraženega kadra paciente žali, tepe in da dobijo taka zdravila, da cele dneve preležijo, kot da so zadeti, samo da je mir pred njimi, to je skrbi vredno.
To se dogaja VSAK DAN na psihiatriji v Ljubljani, noben pa si ne upa o tem javno spregovorit, noben novinar si ne upa o tem raziskovat. Kolikor je ven prišlo, je pa takoj vse potihnilo, narod je pa pozabil.
Tu pa ne vem, pogovarjate se o parih izjemah, ki očitno ne znajo opravljati svojega dela etično, zaradi katerih bi vi iztrebili psihoterapevtski poklic. Potem lahko iztrebite vse poklice na tem svetu.
anonim67433, 12.06.2024 ob 12:30
Saj to, da se v neki DRŽAVNI INSTITUCIJI dogaja to, da se s strani strokovno izobraženega kadra paciente žali, tepe in da dobijo taka zdravila, da cele dneve preležijo, kot da so zadeti, samo da je mir pred njimi, to je skrbi vredno.
To se dogaja VSAK DAN na psihiatriji v Ljubljani, noben pa si ne upa o tem javno spregovorit, noben novinar si ne upa o tem raziskovat. Kolikor je ven prišlo, je pa takoj vse potihnilo, narod je pa pozabil.
Tu pa ne vem, pogovarjate se o parih izjemah, ki očitno ne znajo opravljati svojega dela etično, zaradi katerih bi vi iztrebili psihoterapevtski poklic. Potem lahko iztrebite vse poklice na tem svetu.
Tema Je širša..
Predvsem je pa težava v vodstvu skzp ter sfu
Javno zdravstveno institucijo ne gre primerjati s privat podjetjem ki nudi neka izobraževanja iz psihoterapije.
Eno je akademski svet, drugo pa biznis.
A se vedno se poraja vprašanje zakaj se zlorabljajocoh terapevtov ne izkljuci?
Sicer pa tema o psihoterapiji ni vredna akademske razprave.
Bolj sodi pod resor biznisa.
Ti Slon upam, da nisi iz katere od nasprotnih branž, ker se prav vidi, da sploh ne znaš poslušat. Anonim ti piše o problemih, ki izvirajo iz področja, ki ga ti zagovarjaš, ti pa izpostavljen problem preprosto ignoriraš in lajnaš svoje.
Sestrična je po mnogih splavih in neuspelih poskusih umetne zanositve šla na psihoterapijo, nekam v LJ. Kot je povedala, je predvsem ugotovila, da ima probleme s pesimizmom in prehitro vznemirjenostjo. Delali sta na tej črnogledosti in pomirjanju. Ugotovila je, koliko tega je pobrala tudi po starših. V glavnem hodila je nekje 3, 4 mesece. Zelo kmalu po tistem je uspešno zanosila in rodila. Je imela psihoterapija kaj pri tem ali nič, je nemogoče reči, ker ne vemo, kako bi bilo brez. Ampak sama meni, da ji je zelo pomagala, če ne za drugo, za to, da je sedaj bolj umirjena in zadovoljna kot starš, kar se seveda pozna na otroku.
joj ti slon, 12.06.2024 ob 13:14
Ti Slon upam, da nisi iz katere od nasprotnih branž, ker se prav vidi, da sploh ne znaš poslušat. Anonim ti piše o problemih, ki izvirajo iz področja, ki ga ti zagovarjaš, ti pa izpostavljen problem preprosto ignoriraš in lajnaš svoje.
Sestrična je po mnogih splavih in neuspelih poskusih umetne zanositve šla na psihoterapijo, nekam v LJ. Kot je povedala, je predvsem ugotovila, da ima probleme s pesimizmom in prehitro vznemirjenostjo. Delali sta na tej črnogledosti in pomirjanju. Ugotovila je, koliko tega je pobrala tudi po starših. V glavnem hodila je nekje 3, 4 mesece. Zelo kmalu po tistem je uspešno zanosila in rodila. Je imela psihoterapija kaj pri tem ali nič, je nemogoče reči, ker ne vemo, kako bi bilo brez. Ampak sama meni, da ji je zelo pomagala, če ne za drugo, za to, da je sedaj bolj umirjena in zadovoljna kot starš, kar se seveda pozna na otroku.
Ne.
Želi dobro poslušam. V prejšnjem postu se gre za to da preusmerja pozornost.
Kaže s prstom na druge Oz. Psihiatrijo ljubljana.
Ta tema je odprta na temo o zakonu o psihoterapiji.
Se vedno pa niso odgovorili na vprašanje zakaj se niso izključili nobenega terapevta, ki zlorablja kliente.
Izogibajo se odgovorom s tem, da kažejo s prstom na druge Oz pteusmerjajo pozornost.
Pogosto se delajo norca it povprečnih ljudi, .. predvsem množično zavajajo.
Težava je v vodstvu skzp.
Ne, ta tema je odprta zato, da se razglablja, zakaj psihoterapevti niso primerni, da se jih vključi v javno zdravstvo, da bi služili psihofizičnemu zdravju ljudi. Anonim ti je pa povedal/a, da je v javnem zdravstvu, ki služi psihofizičnemu zdravju ljudi – konkretno je izpostavila celotno institucijo psihiatrije v LJ, stanje povsem nasprotno tistemu, čemur naj bi bila ta institucija namenjena. Da bi bilo potrebno tu zganjat vik in krik. Tu, kjer so že strokovnjaki priključeni na državne jasli, pa na dnevni ravni delajo veliko škodo pacientom. Ne pa tam, kjer sploh še niso in obstaja nekaj šarlatanov, ki mečejo slabo luč na vse.
Ne poslušaš oziroma ne bereš dobro. Zato pa pravim, da upam, da nisi iz teh branž, sicer si še en več, ki dela škodo pacientom. Ker v prvi vrsti potrebuje pacient nekoga, ki ga zmore slišati. Ti pa lajnaš svoje brez predaha. Sploh ne prenehaš.
Če samo tole stran malo poanaliziram, je po načinu pisanja jasno, da večino časa čez psihoterapevte piše ves čas ista oseba.
Tale zadnja Marija je ista oseba kot Slon, Mogoce, Nikoli, Petra, Fa fa la si do, Zakon o psihoterapiji
in še kdo.
Predvsem se vidi po načinu pisanja, kjer se večinoma piše vsak stavek v svojo vrstico, še najbolj izrazito pa izstopa uporaba tropičja, kjer se pri vseh teh osebah večkrat uporabita dve pikici namesto treh.
Nekdo, ki zagovarja psihologe in psihiatre, ima razcepljeno osebnost in se že ves čas pogovarja sam s sabo. Če to ni ena huda ironija.
Analiza812, 12.06.2024 ob 14:11
Če samo tole stran malo poanaliziram, je po načinu pisanja jasno, da večino časa čez psihoterapevte piše ves čas ista oseba.
Tale zadnja Marija je ista oseba kot Slon, Mogoce, Nikoli, Petra, Fa fa la si do, Zakon o psihoterapiji
in še kdo.
Predvsem se vidi po načinu pisanja, kjer se večinoma piše vsak stavek v svojo vrstico, še najbolj izrazito pa izstopa uporaba tropičja, kjer se pri vseh teh osebah večkrat uporabita dve pikici namesto treh.
Nekdo, ki zagovarja psihologe in psihiatre, ima razcepljeno osebnost in se že ves čas pogovarja sam s sabo. Če to ni ena huda ironija.
Ta oseba vsaj tu piše in ne terapira. Kot npr g Možina,ki se je poročil s svojo klientko in nima jajc da bi izkljucu tetapevte,ki zlorabljajo kliente.
Ah, kaka ironija. Vprašanje kdo dela več škode?
Vprašanje verjetno ni težko 😀
Tako hitro podajanje diagnoz?
Super! Bravo!
Kako diagnozo bi pa pripisal mag. Možina?
Res me zanima če s strinjava v diagnozi. 😀
joj ti slon, 12.06.2024 ob 13:55
Ne, ta tema je odprta zato, da se razglablja, zakaj psihoterapevti niso primerni, da se jih vključi v javno zdravstvo, da bi služili psihofizičnemu zdravju ljudi. Anonim ti je pa povedal/a, da je v javnem zdravstvu, ki služi psihofizičnemu zdravju ljudi – konkretno je izpostavila celotno institucijo psihiatrije v LJ, stanje povsem nasprotno tistemu, čemur naj bi bila ta institucija namenjena. Da bi bilo potrebno tu zganjat vik in krik. Tu, kjer so že strokovnjaki priključeni na državne jasli, pa na dnevni ravni delajo veliko škodo pacientom. Ne pa tam, kjer sploh še niso in obstaja nekaj šarlatanov, ki mečejo slabo luč na vse.
Ne poslušaš oziroma ne bereš dobro. Zato pa pravim, da upam, da nisi iz teh branž, sicer si še en več, ki dela škodo pacientom. Ker v prvi vrsti potrebuje pacient nekoga, ki ga zmore slišati. Ti pa lajnaš svoje brez predaha. Sploh ne prenehaš.
Poglej Si nekaj člankov,kjer so bili zlorabljeni klienti igniorirani s strani skzp. Tu se ne gre za nekaj terapevtov, ampak za organizacijo skzp, ki ne sankcionira terapevtov.
Ti ki so priključeni na drzavne jasli pa so zdravniki s specializacijo iz zdravstva.
Psihoterapevti pa se izobražujejo v večini v privat podjetju in nimajo veze z zdravstvom.