Nevarne menstrualne skodelice
No, včeraj sem prvič uporabila to zadevo, menstrualno skodelico, ki naj bi bila oh in sploh varna in boljša kot “strupeni” tamponi, ki naj bi bili beljeni z nečem blazno strupenim. In si torej jaz to vstavim notri, bil je ravno tretji dan menstre, ko mi najbolj lije. In čez par ur, ko sem hotela zadevo dobiti ven, da bi jo izpraznila …. ni šlo! Zdrsnila je tako daleč notri, da sem jo komaj otipala s konicami prstov. Ker je bila ura že toliko, da zdravnik ni več delal sem jo pač pustila notri, čeprav sem cel večer probavala to sranje dobiti ven, pa ni šlo. Sem napenjala mišice, sproščala mišice, čepela, skratka vse kar tam svetujejo v navodilih pa še kaj zraven ampak nisem dosegla. In sem pač pustila notri čez noč, takoj zjutraj pa h ginekologu.
Že sestra v ordinaciji mi je rekla, da sem ta mesec že druga, ki je prišla k njim zaradi tega. Potem ginekologa je pa itak kap zadela, češ kaj si tlačimo notri to in naj bom vesela da nisem fasala sepse (zastrupitev krvi). Pošteno se je namučil da je zadevo sploh ven dobil, jasno po skoraj 20 urah se je notri kri že začela strjevati, bilo je je pa seveda polno in se je kar vlilo ven ko je skodelico končno dobil ven. Baje da se je čisto prisesala v nožnico in sama jo ne bi dobila ven nikoli. Je rekel, da edina sreča da imam zdravo nožnico, ker če bi bile kake bakterije (kako minimalno vnetje bi bilo dovolj), bi bil cel hudič.
Samo toliko v opozorilo, da so te skodelice lahko potencialno tudi smrtno nevarne in to da je ne dobiš ven, očitno niti ni tako redek pojav.
No ja, glede na vso dobro reklamo, ki je bila napisala tudi že tukaj, ni prav nič čudnega, da je poskusila, ne?
Sicer pa kriza, da se ti je to zgodilo, res. Je pa tako, da ima čisto vsaka stvar svoj + in -. Ravno včeraj sem na primer slišala zgodbo o Mireni, kako težko so jo dali ven eni znanki, ker je bila vrvica previsoko. Pa bi ene tukaj imele kar precej za povedat, če rečeš, da Mirena ni ok. :))
Joj, oracena, men je pa zelo lepo od nje, da je napisala in opozorila. mislim, da ni edina, ki je to kupla, tako da če reši enega, je dovolj. jaz osebno sem ta letak/reklamo dobila in prebrala, samo se mi je zdelo malo čudno in sicer nisem pomislila, da bi uporabila, ampak – kot sem rekla – hvala za opozorilo.
Ne znam si predstavljat da hodim po svetu s Kinder jajčkom med nogami.Si morate ve s temi lonci kupiti še pribor za stoječe lulanje.Pa boste komplet. Pa kva si še ne boste zmislile, pa hvalile.Lonc ven, pa nastavk gor, evo pa boste čist feministke do kraja – stoječe lulanje. A to pa še niste pohvalile.
Punce jaz pa sploh ne morem verjeti, da kdo to uporablja, res. Meni je to tako neapetitlih da je groza.Prvič, da šariš po nožnici s prsti, da notri daješ neko skodelico (?), da moraš potem to spirati ali prati al karkoli že ih… Joj oprostite ampak meni to še zdaj ni jasno??? A mi lahko poveste kako to zgleda v zlužbi recimo ? Ko ste cel dan ? In morate sprati “skodelico”? Greste iz wc-ja ven do umivalnika z polno sklečko in potem tam spirate? Joj res prosim za pojasnilo!
Men pa zanima, kako to v praksi zgleda.
Jaz si ze predstavljam, da nekaj tlacim v noznico in vlecem iz nje, ampak da to potem ne vrzem v smeti, si pa ne predstavljam.
Kako to zgleda na javnem wc? Ali pa doma, saj je vseeno. Das ven, papir med noge, do umivalnika, speres in nazaj not? Zlijes v umivalnik ali v skoljko? In medtem ko spiras, ti kri tece med nogami? Meni se to zdi ful packarija.
Ja, to je obvezno, da greš s POLNO do umivalnika, kajti če bi slučajno vsebino zlila v WC, bi bila katastrofa, saj vendar ne moreš hoditi naokoli s prazno skodelico, nooo!
Pa še to. Če uporabljate skodelico, jo morate obvezno uporabljati tudi v službi, na plavanju, na potovanju, itd, kajti če jo imate, je prepovedano uporabljati vložke ali tampone. Tako da, če si jo slučajno nabavite, je konec z vami. Kombiniranje skodelice z vložki in tamponi recimo v službi, kjer nimaš možnosti prazniti skodeloco je smrtno nevarna!
Ravnokar mimo prvega ciklusa uporabe.
Zanjo sem se odločila zaradi pohval in zato, ker čutim, da mi tamponi po dvajsetletni uporabi ne služijo več oz. mi izsušujejo nožnico. Po porodu imam dva dni zelo močno menstruacijo, tako, da mi extra tamponi držijo po dve uri, potem pa še tri dni zelo šibko in tukaj me je vstavljanje tamponov bolelo.
Prvi dan uporabe skodelice je bil obup, ker si tistega peclja nisem upala odrezati, drugi dan pa sem ga odrezala in je nisem več niti čutila. Me pa še vedno boli, ko jo vzamem ven, ker je ogromna.Ustje je za štiri extra tampone. Zato se sploh ne bojim, da bi mi zdrsnila navzgor po ustju, jo pretežko notri spravim, da bi se sama dvigala.
Mislim, da če je prav vstavljena, kri ne more koagulirat, ker ni dotoka kisika. Jaz sem jo zdaj imela dva dni od jutra do večera oz. od večera do jutra. Ko jo vzameš ven, kar nekaj časa ne čutiš nobenega vonja.
Si pa ne predstavljam, da bi jo uporabljala brez bideja.
Jaz sem se tudi skoraj operirala prvih par dni. Prvič je sploh nisem mogla dobiti ven. Čist je bila zavakumirana. Ven sem jo zvlekla šele s peanom. Potem sem si jo vstavila za čez noč in pazila, da ne bi bilo pregloboko. No, pa mi je puščala … Ampak operacija ni bila potrebna. Pa sem še kar vztrajala, ker imam tudi jaz izsušeno nožnico od tamponov, vložkov pa res n maram.
Ampak pri naslednji menstruaciji sem se spet poslužila tamponov … Mislim, res je ta skledica kar nekaj. Malo me sicer spominja na diafragmo, ampak okoli diafragme ni bilo nikoli take drame kot zdaj s to lunetko. Mal preveč jo hvalijo. Menim, da ni domišljena do konca.
samo razmišljam…če vam je tako grozno in ne prenesete ne vložkov, tamponi vam delajo škodo, menstruacije so močne in boleče, mirena tudi ni ok…ne vem, zakaj se pa ne odločite za depo provera kontracepcije in je konec vseh težav? jaz že eno leto nimam M in mi je zakon…nobenih stranskih učinkov, nobenih skrbi, nobenih bolečin, nobenih vložkov zaradi kakršnihkoli izcedkov
halooo, ustje te skodele je veliko kot 4 extra tamponi, ma ni hudič potem, da vse boli, ko to jemljete ven ali vstavljate…jaz še extra tampon ne morem imet notri, ker me vse boli, pa sem 2x rodila…ne hvala, to ni zame, po mojem je še vedno najbolje vložek in ga večkrat enjat in v tistih dneh imeti tam doli čim manj dlak, na črtico in čim večkrat umit, če se le da…tampon pa ko res ne gre drugače, vsaj prve dva dni in menstuacija mine hitreje, ker se hitreje vse odlušči in steče ven, ne pa ostaja notri ali na tamponu ali skodeli. Danes sem prav opazovala, izluščila se mi je kar neka mala kepica, kam bi to šlo, če ne bi bil vložek, ostaja zabarasa, dokler ne vzameš ven tampon, skodelo..je to vredu? Po mojem ne…ampak vsaka zase že ve kaj njej paše, meni tako kot sem opisala!
Jaz po enoletni uporabi končno nimam nenehnih vnetij in ne latam vsak mesec okrog ginekoliginje, se pravi ima tudi svoje pluse.
Če pogledaš navodila za uporabo, se skodeliva pri vstavljanju zloži in postane velika za en tavelik tampon.
Ko jo jemlješ ven, pa ne smeš kar vlečt, ampak rahlo stisnit, da sprostiš vakum, potem gre lepo ven.
Si pa ne predstavljam, kam bi lahko zlezla, jaz sem jo vedno lahko dobila ven, po prebranem sklepam, da imajo nekatere precej daljše nožnice :)))
btw: meni je svetovala nakup ginekologinja
Ni dolgo nazaj, ko je ena sprašvala kaj uporabljamo pa to. Napisala sem, da uporabljam le Ob Procomfort ker so edini ki mi ne “puščajO” saj so res vpojni in dejansko zelo doglo držijo.
Napisala sem da si ne predstavljam da bi si not tlačila eno in isto reč, več mesecev ali celo let. Higiensko si ne predstavljam da tam nekje perem neko posodo, in če ni mila, kaj naj, rok ne morem umit pa si potem tisto umazano reč spravim vase? Ali pa doma ko pač nimam M, kam naj jo dam? pa iskanje pa to, ne, to res ni zame. Totalno neapetitlih. Enkratna uporaba, zame je stvar opravljena ko povlečem špagico in vržem v koš.
Napisala sem tudi da se mi gravža met krvavo plenico med nogami, tisti občutek, da mi kri ostaja na vložku tako dolgo in ko bi šla na wc bi imela občutek, da cela služba voha, da imam jaz M. Dejansko me izločki načeloma ne motijo, ampak če jih ne vidim je čisto ok.
Zato pravim da so tamponi zakon, zame že še.
Potem se je ena perla javila in mi začela s štosi, češ, ali uporabljam kondom, ker se mi najbrž gnusi sperma? mislim podn, od razmišljanja res.
Zato na tole, no comment.
mnenje bivše up. na drugem forumu vam kopiram
Tudi jaz sem si to obliko kontracepcije izbralakot prvo po porodu in moram reči, da sem zelo razočarana. Namreč krvavela sem cele tri mesece po njej. Stalno sem imela občutek, da sem noseča trebuh sem imela tako napihnjen kot, da bi bila v 6 mesecu. Stalno sem jedla, dojke so me bolele, na trebuhu sploh nisem mogla več ležat, da ne govorim o slabostih…
Ko sem šla k mojemu G da kontracepcijo zamenjam mi je povedal, da to kontracepcijo vsaka ženska doživlja drugače in da zame pač ni primerna, večina žensk pa ne čutijo nobenih stranskih učinkov. No danes je nekje pol leta kar semprenehala z depa provera in še vedno čutim posledice.
Ta kontracepcija je menda najbolj primerna za ženske prestopnice, ki neznajo ali nočejo pazit in rojevajo enega otroka za drugim. Tam jim ne dajo izbire ampak jih kar špikajo s to stvarjo…. Tako so mi povedali.
kje notri? del mi mal več napiši prosim.[/quote]
ja konjček a maš blont laske
ene mislijo,da ostaja kri v maternici
druge pa celo, da gredo strupi menstrualne krvi v nazaj telo
ihaha ihahaha ihahahah
folk je čist mim in o osnovah svojega telesa ne ve nič
to je kot tista čenča, da je otrok notri tolk brcal, da ji je jetra strgal, ampak po porodu je bilo vse ok-ihaha