Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nevarne menstrualne skodelice

Nevarne menstrualne skodelice

če pa to mislijo pol pa itak nimam besed

Ja, kaj jaz vem kje notri, zato sem pa napisala v narekovajih. Preberi razpravo od “ne, hvala”, ona že zgleda da tako misli, pa njo vprašaj, kje je to :-). Vsakič, ko je taka tema, se kakšna najde, ki misli, da menstrualna kri pz. “tisti koščki” ostanejo “notri, če uporabljaš tampone:-).

lepa reč.pa ok smo si različni hvala za pojasnilo.

Po prebranem sodeč, je sporočila pod to temo pisalo 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} konzervativnih, zadrtih žensk, ki ne vidijo dlje od svojega nosu in ne sprejamjo oz.se zgražajo nad tistimi, ki zadevo uspešno uporabljajo.
Ostalih nekaj, ki so Lunettko uporabile, a jo zavrgle, pa popolnoma nepismenih oz. nesposobnih. Navodil je za cca.pol strani, a so očitna preveč zakomplicirano napisana, da bi dojele bistvo.
Lunettka je prožna, je res precej široka, a ne širša od “spolnega organa” vašega moža. Kako pa potem tisto spravite notr?? A vas takrat tud sili na bruhanje, ko nekdo šari po vaši tamali?
Kar nekaj, no sicer pa hvala bogu, da imamo možnost svobodno izbrati kaj bomo uporabljale. Mi gre pa res pošteno na živce, ker si ena bejba to porine bog ve kam, potem pa cela panika, kako je to nevarno itd.! C`mon, a misliš, da se še nobeni ni strgala nitka na tamponu in je zato morala h ginekologu, da ga vzame ven?

Toliko traparij, kot se jih vedno prebere na večnih temah o menstrualnih skodelicah, ni v vseh drugih temah skupaj. Seveda predvsem od tistih, ki same ne bi nikoooli probale, ampak obvladajo pa v nulo.

Napisal: @${04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}&@
Datum: 01.02.2009 12:22
Kolikor vem, je to forum, kjer lahko vsakdo izrazi svoje mnenje.

ali potem to ne velja za vse forume, ali le za takrat,ko nimaš slabega dne
prosim,če naslednjič negiraš izjave,mnenja….,ne pa ljudi

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Predvsem lepo v navodilih piše, da je možna sepsa!

Ja, in ne vem, kako spravite penis v nožnico, če tisto ne. Pa vidim, da imajo ene res izredno daljšo nožnico, kot druge. Saj je lunetka s pecljem vred kar dolga. Da pa pecelj ne dosežeš, uuu.
Pa če potiskaš, kot za na veliko potrebo… Saj jo že s tem porivaš dol.

No, seveda smo veseli, da imamo možnost izbire, a ne? Samo, da ena drugi ne tupamo, kaj da dela, pa je vse ok. 🙂

Če sem napisala da je zame sprejemljiv le tampon sem tudi pojasnila zakaj tako mislim, kot pravi TIffany, ni treba predalčkat ljudi, lahko pa njihovo določeno mnenje.

Če imam higienske zadržke do posodice jih pač imam, in zagotovo ne bom šla kupovati silikonsko posodico, ki bo vmes izpostavljena bakterijam, pa drugi nesnagi, pa potem v mojem telesu nekaj dni, pa spet nekje zbirala bakterije in tako naprej, Torej, da bi si vedno eno in isto posodo vnašala v telo me enostavno higiensko ovira.

S tem mnenjem izražam le mali delček svoje osebnosti, zato je res skrajnje primitivno označevati drugače misleče za konzervativce, pa kislo pripomnit kako da smo neumne ni podobno kot to počne Ajda in tista afna…

Hja, seveda ima vsak konec koncev pravico od predsodkov, ampak tvoji so povsem neutemeljeni. Nožnica je že zaradi svoje reproduktivne funkcije narejena za “prehodnost” – ima svojo lastno zaščito v obliki kislega okolja in je naseljena z laktobacili, ki sproti jemljejo življenjski prostor in ugodne pogoje za razmoževanje patogenim bakterijam. Najbrž nočete vedeti, kaj vse je na penisu, če se vam že (umiti) prsti zdijo tako oh in sploh fuj. Dejstvo je, da zdrava nožnica z lahkoto prenese take “tujke” in tudi z lahkoto nevtralizira nezaželene bakterije (pustimo SPB tukaj pri miru). Toliko, kar se tiče “vtikanja in šarjenja”. Večini ljudi se ne sanja, kako dober je v resnici človeški obrambni sistem in da mora biti tako dober, drugače ljudje niti preživeli ne bi, kaj se šele reproducirali.

Zgolj osebno pa mislim, da bodo najbrž imele z uporabo menstrualnih skodelic težave tiste ženske, ki imajo preohlapne mišice.

Bistvo ti je Janis lepo razložila. Zdaj pa mi prosim citiraj, kje sem komu napisala, da je neumen. Ja, da je pa na temo menstrualnih skodelic bilo in žal še bo napisanih za celo knjigo nebuloz, pa mirno napišem še enkrat. Če sem zato po tvoje primitivna pa tudi prav. Ti boš že vedela.
S svojimi predsodki si mirno lahko kompliciraš življenje na vseh frontah še naprej.

Vidim da je to že zelo stara tema, pa ne vem če je to zdaj nekaj novega ampak ob robu imajo zdaj lukne, da se ti ne more prisesat. Uporabljam že kako leto pa pol brez težav, če se mi pa ne ljubi še ven jemat jo včasih mirno tudi noter pustim polnih 24h. Kokrkol, toplo priporočam. Enkrat se mi ni dalo pa sem mela vložke, se ti zdi, da se ti kri gravža ko pucaš šalčko? Pazi ko moraš spet krvavo smrdljivo plenico sabo nosit pa nazaj gor potegnt hlače, ko vložek še ni za v kanto, se mi je tok gravžal… pa selektivni položaji spanja, da ne bi bila spet postelja krvava, nisem zdržala več kot 2 dni. Glede tamponov mi je bil pa zmer grozen občutek vn vlečt, pa vse izsuši pa spraska. Definitivno ne grem nazaj.

Še ena pozitivna izkušnja. Uporabljam jo že okoli 10 let. Najbolje je, da sploh pozabiš da imaš menstruacijo. Neprecenljivo v službi, športu in najbolj od vsega na morju…

Uporabljam od vsega začetka, kakih 15, 16 let bo že. Zamenjam jo za novo, ko čutim, da ne “prime” več tako. Hvaležna sem tistemu, ki jo je iznašel. Nimam več vnetij, krvavih hlačk, umazanega jogija, nič več ne uporabljam kloriranih tamponov, plastičnih vložkov v velikosti plenic …prihranek denarja ogromen, ne bojim se več ne plesa, ne izleta, morja …meni je super.

Berem kot moškim in sem srečen, ker sem moški.
Kaj imaste to babšeta enih problemov s pičkicami. Džizus.

Tudi jaz nimam nobenih težav z njo. Kakšne so bile v času, ko se je tema odprla, ne vem, a sedaj imajo na vrhu luknjice in se ne more preveč “prijeti”. Niti mi ni jasno, kako jo lahko tako noter zatlačiš, da jo komaj tipaš s prsti in rada bi vedela, zakaj za vraga je avtorica čakala toliko časa, preden je poiskala zdravniško pomoč. Jaz bi v takem primeru šla takoj v dežurno ambulanto, pa magari če plačam.

depo provera je hudičeva iznajdba. Nobena poštena slovenka se ne bi odločila za kaj takega. Američanke, ki depo še največ uporabljajo, bodo vse po vrsti šle v pekel, čeprav so v cerkvi vsako nedeljo.

No, jaz sem nekaj podobnega začela uporabljati že davno. Že 15 let uporabljam diafragmo za zaščito in kadar imam močno menstruacijo, uporabim diafragmo kot menstrualno skodelico, skupaj z vložkom. Tako je manj možnosti, da bi mi prišlo kaj skozi. Ko pridem domov, grem pod tuš in to je to. Sepso lahko dobi pa tista, ki si pred vstavljanjem ne umije rok, ne opere skodelice ali jo pusti predolgo notri. Tako kot pri tamponu. Tampon meni ne paše in ga imam samo izjemoma.

Jaz samo bombazne vlozke.

Sama se nisem poizskusila niti tamponov ;moji teti se je zgodilo,da se vrvica od tampona strgal ala, Jr šla tudi k ginekologu, …

Meni je eden najbolj priznanih ginekologov v Slo, zdaj je že v penziji, ko sem ga vprašala za mnenje o tem rekel, da jo absolutno odsvetuje. Me ni brigalo zakaj, verjetno iz več razlogov, torej NE!

Aha, absolutni odgovor brez pojasnila je merodajen? In ta isti ginekolog je sigurno predpisal na tone kontracepcijskih tablet, ki so tudi strup. Ljudem je treba predstaviti pluse in minuse, odloči pa se vsak sam.

Vejrento se ri je naredil vakuum – torej se ti je rob “zažrl v tkivo pod tlakom. Zato je nisi mogla ven dobit…

Aha, absolutni odgovor brez pojasnila je merodajen? In ta isti ginekolog je sigurno predpisal na tone kontracepcijskih tablet, ki so tudi strup. Ljudem je treba predstaviti pluse in minuse, odloči pa se vsak sam.
[/quote]

A veš, da mi je hotel začet razlagat, pa sem ga prekinila, ker me bk zakaj ni primerna. Samo da vem, da ni. Si znam sama prebrat in predstavljati, zakaj ni dobro tistega silikona not rint. Sva imela veliko bolj pomembne stvari za predebatirati.
Ve kar tlačte not to nagnusnarijo, ki jo potem še perete v službenih umivalnikih. Gnusno!

A veš, da mi je hotel začet razlagat, pa sem ga prekinila, ker me bk zakaj ni primerna. Samo da vem, da ni. Si znam sama prebrat in predstavljati, zakaj ni dobro tistega silikona not rint. Sva imela veliko bolj pomembne stvari za predebatirati.
Ve kar tlačte not to nagnusnarijo, ki jo potem še perete v službenih umivalnikih. Gnusno!
[/quote]
Zato, ker imata ti in tvoj stari ginekolog predsodke, še ne pomeni, da nekaj ni dobro in da celo škoduje. Mlajši ginekologi, ki se še vedno izobražujejo, tekoče spremljajo stroko, menstrualne skodelice ne odsvetujejo, še več – ji celo dajejo prednost pred tamponi. Je pa, tako kot pri tamponih, izredno pomembna higiena.

[/quote]

Pa daj se umiri ženska, nihče ti nič noče. Govorimo o razlogih za in proti. Poskusi še ti na kulturnem nivoju.
Moja, tudi izredno znana ginekologinja, nima nič proti skodelici. Pravi da dobi izredno veliko pozitivnih izkušenj s terena. Vidiš, dva zdravnika, dva strokovnjaka, dve mnenji.

New Report

Close