Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nevarne pasme psov

nevarne pasme psov

Predvsem sem hotela povedati, da govoriš kar nekaj na pamet.
Po številu ugrizov niso najbolj napadalni ovčarski psi. Zdej, eden od pogojev, da nemški ovčar dobi vzrejno dovoljenje, je tudi poslušnost … hm.
Ena od zmot glede ovčarskih psov: ne vem, zakaj bi se en medved bal psa, če je pa vsaj 15-krat težji od njega in še bolj krvoločen. Prav tako ne vem, zakaj bi se ga bal volk, ki je veliko spretnejši v lovu in napadu, poleg tega pogosto lovi v tropu. Funkcija ovčarskega psa je bila predvsem zastraševanje in izzivati napadalca, da se je raje lotil njega namesto ovc. In potem je obstajalo upanje, da bo plenilca minila volja. En pes sicer nima osnovnih šans proti medvedu ali tropu volkov (mimogrede, volkovom drobnica predstavlja še niti en procent njihove prehrane, načeloma ne gredo nanje).
Če bi bili ovčarji tako napadalni, kako da potem ne gredo na ovce ali na gospodarja? Ovčarji morajo v osnovi imeti radi živali in človeka ter dobro sodelovati z njim.
[/quote]

En rottweiler je prava ovčka proti kavkaškemu ovčarju in nemški ovčar že dolgo ni več ovčarski pes, če je sploh kdaj bil.
Mislim, da število ugrizov ni ravno merilo nevarnosti psa/pasme

Gre zgolj za retoriko, “NEVARNE pasme”.
S tem, ko nekoga vprašaš, če prepove NEVARNE pasme ti bo itak pritrdil saj so vendar nevarne…..
Te pasme so trenutno najbolj popularne in jih je največ med ljudmi zato prihaja tudi do ugrizov in poškodb, ker je pasma večja, če bi bile katere druge bi pa tiste razglasili za NEVARNE.
Lahko bi tudi prepovedali nevarne avtomobile, pregledaš statistiko in ugotoviš, da je največ nesreč z določeno znamko avta in jih prepoveš, da zmanjšaš št. nesreč. Bedarija

Nevarni so neodgovorni lastniki, veliko bolj kot psi…
[/quote]

Ti se malo izobrazi. Najprej o kakšni statistiki, koliko je katerih psov, kolikokrat je prišlo do napada pri kateri pasmi itd., potem pa si preberi še kaj o psih in o tem, da niso vse pasme enake, ampak se zelo razlikujejo tako po videzu, kot po karakterju, napadalnosti, nagonu po lovu, tolerantci, nagonu po varovanju,….. Ker nimaš pojma. Pa skači do neba če hočeš, tako pač je.

Ne mi nisi. Ti si se obesila na mnenje o mučenju psa in da zato ni čudno, da nima nobene. Zakaj? Zakaj bi dejstvo, da je proti mučenju psov, ženske odbijalo in te ne čudi da je tako?
[/quote]

Po čem sklepaš da ženske to odbija, da je proti mučenju psa? Jaz kaj takega še nisem slišala. Sicer se mi pa zdi da odnos do živali le ni čisto na vrhu kriterijev pri izbiri partnerja.

Najbolj popularni so trenutno majhni- do srednjeveliki beli psi. Od JR terierja- do višavca- do bigla
druga popularna skupina torbičarji čivave, pekinezerji, špici, štzuji
tretja popularna pasma rešenci iz zavetišč.

pa potegnimo _______________________________________________________________________________________
Statistika – če bi bila vodena za vsak ugriz zmagajo gladko.

dejstvo je ,da njih nihče ne bo okarakteriziral kot nevarne pasme
drugo dejstvo ki velja je, da so v 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zgoraj našteti v lasti t.i. pasjeljubcev- ki nam vsem grejo na nerve.

in tretje dejstvo dokler so to samo ti grizači v lasti neandertalcov še ni tak problem. Ponavadi itak njih obgrizejo
Problem nastane ,ko si pasjeljubci omislijo pasmo katere karakter je drugačen- delovni psi kateri so “po kinološko” heavy-duty.
taka pasma v rokah pasjeljubca-neandrtalca je pa orožje” loose cannon”
in tukaj bi morala biti restrikcija- da nek buksl neveden kobajagi ljubiteljski pasjeljubec do take pasme ne bi mogel niti priti.

Po čem sklepaš da ženske to odbija, da je proti mučenju psa? Jaz kaj takega še nisem slišala. Sicer se mi pa zdi da odnos do živali le ni čisto na vrhu kriterijev pri izbiri partnerja.
[/quote]

Sklepam po tem, ker si me, misleč da sem moški, napadla s tem, da ni čudno, da nimam nobene, ko si prebrala moje mnenje o mučenju psov in mi zabrusila, da me nima kaj brigat, kaj nekatere ženske z njimi delajo. A se delaš neumna ali si res? Sklepam po tvojih lastnih besedah. Vrni se par postov nazaj, pa preberi, kaj si ti sama napisala.

Sklepam po tem, ker si me, misleč da sem moški, napadla s tem, da ni čudno, da nimam nobene, ko si prebrala moje mnenje o mučenju psov in mi zabrusila, da me nima kaj brigat, kaj nekatere ženske z njimi delajo. A se delaš neumna ali si res? Sklepam po tvojih lastnih besedah. Vrni se par postov nazaj, pa preberi, kaj si ti sama napisala.
[/quote]

A bo letelo perje? Si gremo po kokice?

A bo letelo perje? Si gremo po kokice?
[/quote]

Vzemi tiste brez masla. So bolj zdrave.

Ti se malo izobrazi. Najprej o kakšni statistiki, koliko je katerih psov, kolikokrat je prišlo do napada pri kateri pasmi itd., potem pa si preberi še kaj o psih in o tem, da niso vse pasme enake, ampak se zelo razlikujejo tako po videzu, kot po karakterju, napadalnosti, nagonu po lovu, tolerantci, nagonu po varovanju,….. Ker nimaš pojma. Pa skači do neba če hočeš, tako pač je.
[/quote]

Po statistiki imamo ljudje manj kot dve nogi, ker niče nima treh, mnogo njih je pa brez nog.
Zakaj potem prodajajo čevlje v parih, če statistično dokazano sploh nimamo dveh nog?!

Ti se spusti z neba ker mešaš hruške in jagode da se o psih in njihovih lastnikih sploh ne pogovarjamo, kje je tu še propaganda za obvladovanje množic.

Po statistiki imamo ljudje manj kot dve nogi, ker niče nima treh, mnogo njih je pa brez nog.
Zakaj potem prodajajo čevlje v parih, če statistično dokazano sploh nimamo dveh nog?!

Ti se spusti z neba ker mešaš hruške in jagode da se o psih in njihovih lastnikih sploh ne pogovarjamo, kje je tu še propaganda za obvladovanje množic.
[/quote]

Hruške in jagode mešaš ti. Na vprašanje, ki ti ga postavljam, pa le nočeš odgovoriti. Saj ni treba. Je kljub temu vse dovolj jasno.

[/quote]

On-etov fante, tukaj se pa res motiš. Tudi jaz sem mislila, da bo moj mali beli ljubki princ najbolj prijazen kuža na celem svetu. Opozarjali so me, nisem verjela. Res je, da je veliko odvisno od lastnika/vzgoje. Levji delež gre pa pasmi. Tako da, ko boš naslednjič prišel k meni na obisk, se le pazi … kljub temu, da sem jaz odgovorna in nežna in ljubeča in … (sej veš, sama milina me je :))))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Hruške in jagode mešaš ti. Na vprašanje, ki ti ga postavljam, pa le nočeš odgovoriti. Saj ni treba. Je kljub temu vse dovolj jasno.
[/quote]
Me veseli, da se ti je zjasnilo 😛

Me veseli, da se ti je zjasnilo 😛
[/quote]

Tebi se še ni.

Tebi se še ni.
[/quote]
Te boli?

Vsak nesocializiran pes je nevaren.

Za oskrbo psa bi morali ljudje opravit obvezen tečaj. Mnogim se ne sanja kako bi psa zdresirali in socializirali.

Te boli?
[/quote]

Ja. Boli me k…… da si izpadel bebec.

Težje od 20 kg? čivava nima 20 kil, pa me je ugriznila. kaj potem, a čivave pa lahko grizejo?? VSI lastniki bi morali s psom v šolo, VSI! Brez izjeme. če hočeš met psa, naredi z njim BBH izpit. Pa da vidmo koliko ljudi bo še imelo psa. Aja in pudlja sem tudi že videla ugriznit, tako da….
[/quote]

Ne smejo, ampak će ćivava ugrizne, moraš imeti res res res veliko smolo, da so kakšne resnejše posledice. Će pa ugrizn ebulmastif, moraš pa imeti res veliko srečo, da takšnih posledic ni.

Samo eni tega pač nočete razumeti. A veš, je tudi razlika, ali te na gobec 90 letna bakica ali pa 25 letni 100 kilski profesionalni boksar. Pa ne bi smela ne bakica ne on…

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Gre zgolj za retoriko, “NEVARNE pasme”.
S tem, ko nekoga vprašaš, če prepove NEVARNE pasme ti bo itak pritrdil saj so vendar nevarne…..
Te pasme so trenutno najbolj popularne in jih je največ med ljudmi zato prihaja tudi do ugrizov in poškodb, ker je pasma večja, če bi bile katere druge bi pa tiste razglasili za NEVARNE.
Lahko bi tudi prepovedali nevarne avtomobile, pregledaš statistiko in ugotoviš, da je največ nesreč z določeno znamko avta in jih prepoveš, da zmanjšaš št. nesreč. Bedarija

Nevarni so neodgovorni lastniki, veliko bolj kot psi…
[/quote]

Ni res, niso najbolj ‘popularne’, ampak psi teh pasem v povprečju malce raje grizejo, prištej še temu velikost psov, pa imaš smolo.

Aja, v Nemčiji baje bmejaši plačujejo višja zavarovanja.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ni res, niso najbolj ‘popularne’, ampak psi teh pasem v povprečju malce raje grizejo, prištej še temu velikost psov, pa imaš smolo.

Aja, v Nemčiji baje bmejaši plačujejo višja zavarovanja.
[/quote]
Če si si že nabavil psa , “ki malce raje grize” ga potem imej bolj na kratki ketni…
Pes je kakeršen je, lastnik je tisti, ki se mora temu primerno obnašat, ampak se ne in potem imamo “nevarne” pasme.

Tu bode v oči že sama retorika, ko poudarjajo “nevarnost”. Podobno kot pri poročilih napr. navajajo kako je zveza nato uničila muslimanske ekstremiste…bla,blabla v resnici so pa pobili prebivalce neke vasi. Nikoli ne rečejo da so krščanski ekstremisti (beri nato) pobili
civiliste.

Ja. Boli me k…… da si izpadel bebec.
[/quote]

Če si bebec to nič ne boli, tebe pa očitno močno muči tvoj organ…. 😛

Če si bebec to nič ne boli, tebe pa očitno močno muči tvoj organ…. 😛
[/quote]

Za moj organ obstajajo tablete proti bolečinam. Za tvojo glupost pa ne.

Velik problem je tudi, da se ljudje psov grozno bojijo. In ko vidijo spuscenega psa se zacnejo dreti, otrpnejo….. in pes strah vedno cuti, nevarnost. Kot clovek pri strahu bezi ali se sooci. Pes nima teh kalkuliran kot clovek ampak samo napad. Boji se clovek zaradi medija, ker jim trosi zgodbe. Se spomnim mamce vcasih, v roke metla in odlocen glas, bezi. In pes se je ponizno odstranil. Danes clovek se trese, tuli, skace. Torej popolna zgubljenost. Res je ni nevarnih pasem, samo clovek je nevaren drugim in sebi.

smo imeli spuščene pse, take na verigah v ogradah, na dvoriščih, ni da ni, pa polno vas otrok, pa v 30 letih ni bilo niti ugriza kaj šele napada. Pa pride PBT oz en model si je omislil 2, pa sta poklala čredo ovac, še pred tem imata na vesti vaškega Bobija.
Ob vseh pseh takih in drugačnih sta ravno PBT naredila največji pokol na vasi, kaj misliš zakaj?
[/quote]

Ja ziher samo zato, ker sta pitbull terierja ane…logično, druge razlage ni.
Pri moji prejšnji vasi pa je sosedova mešanka (švicarski planšar pa še ena “miroljubna” pasma) ugriznila sovaščanko…ker je bil sosed prijavljen na policijo, so seveda sledili ukrepi, psica pa je pridobila status nevarnega psa, šla v evidenco, in ob naslednjem morebitnem ugrizu gre skoraj zagotovo na uspavanje… En model v bližini ima kavkaške ovčarje-kangale zaprte kar med ovcami v ogradi. Res čudno, da jih ne požro…so tudi tamali jagenjčki vmes, tako da bi bili glih tapravi za pod zob…fast food😊

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Ja ziher samo zato, ker sta pitbull terierja ane…logično, druge razlage ni.
Pri moji prejšnji vasi pa je sosedova mešanka (švicarski planšar pa še ena “miroljubna” pasma) ugriznila sovaščanko…ker je bil sosed prijavljen na policijo, so seveda sledili ukrepi, psica pa je pridobila status nevarnega psa, šla v evidenco, in ob naslednjem morebitnem ugrizu gre skoraj zagotovo na uspavanje… En model v bližini ima kavkaške ovčarje-kangale zaprte kar med ovcami v ogradi. Res čudno, da jih ne požro…so tudi tamali jagenjčki vmes, tako da bi bili glih tapravi za pod zob…fast food😊
[/quote] pastirski pes nikoli ne sme unicevati drobnico, ce jo, zaradi napadalne drobnice, da se spet vzpostavi red, kot pitbull ne sme cloveka, ker nima tega v sebi, vse kar pise medij so mesanci, ki nimajo vec v sebi tega klika in se lastnik Vazna, ker hoce nevarnega psa, ko pride do napada, pa prvi bezijo….ja res so posrancki. Pitbulle je potrebno vzgajati, da so do drugih psov civilizirani, kar pa je za lasnika velik izziv. Samo v sloveniji na cesti, ne vidis pitbulla, ker jih ni. Mogoce kaksen cigan, da ima, ker jih prodaja v tujino za pasje boje.

pastirski pes nikoli ne sme unicevati drobnico, ce jo, zaradi napadalne drobnice, da se spet vzpostavi red, kot pitbull ne sme cloveka, ker nima tega v sebi, vse kar pise medij so mesanci, ki nimajo vec v sebi tega klika in se lastnik Vazna, ker hoce nevarnega psa, ko pride do napada, pa prvi bezijo….ja res so posrancki. Pitbulle je potrebno vzgajati, da so do drugih psov civilizirani, kar pa je za lasnika velik izziv. Samo v sloveniji na cesti, ne vidis pitbulla, ker jih ni. Mogoce kaksen cigan, da ima, ker jih prodaja v tujino za pasje boje.
[/quote]

Slovenski pregovor pravi: Vsak pes ima kosmata ušesa.

Pitbulli so lahko tako scrkljani, da ti jasno ni. In v SLO jih je kar nekaj btw. Itak pa pasme že dolgo ne služijo več svojemu namenu, nekaj karakteristik seveda ostane, za te pa MORA lastnik sam poskrbet, da jih zavre oziroma zna ukrotuti. Mislim, da je še vedno (če ne celo vedno bolj) problem v lastnikih samih, ki si ne znajo izbrat prave pasme zase, jih ne znajo vzgajat, jih zapostavljajo in maltretirajo, najbolj pomemben pa je izgled psa, da se zlije z lastnikovim imetjem…

Meni osebni so všeč več ali manj vsi psi, edino kitajski goli pes in pumi ali puli al kaj je že se mi ne dopadeta. Ko sem razmišljal o pasmi zase, sem prišel do zaključka, da bi verjetno izbral rodezijskega grebenarja. No, to pasmo je belec razvil v časih kolonializma iz afriških psov z namenom čuvanja vaščanov pred velikimi mačkami…simpatičen, energičen, kratkodlak z zelo malo izpadanja dlak (mam alergijo in dermatitis), poslušen, ne laja skoraj nič baje, pa kar me je najbolj presenetilo se ga da naučit plezanja na drevesa😁 Pa border collieji so mi tudi eni najljubših, tako značajsko, kot vizualno.

Zame nevarne pasme ne obstajajo v glavnem, me ne prepriča nihče, niti pes ne. Se jih ne bojim niti malo, sem pa se že ustrašil kakega, ki me je presenetil nepripravljenega, enkrat bernardinec, ki je prinorel okoli vogala hiše direkt proti meni nekje v okolici Ljutomera če se ne motim, pa dalmatinec v Litiji, ki je sam odprl vhodna vrata, ko sem zvonil, da bi kaj knjig prodal. Obakrat sem letel na cesto s svetlobno hitrostjo😂

Prekajen meso dl cajt gvera;)

New Report

Close