Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NEVEDNA

NEVEDNA

Razmišljamo o nakupo mikrovalovne pečice. Rabila bi jo predvsem za odtajevanje in pogrevanje. Ker o teh stvareh nimam pojma, vas prosim za pomoč:
– na kaj moram pri nakupu paziti
– ali je v navodilih za uporabo navedeno, kaj in koliko časa se lahko pogreva
– kakšno posodo se uporablja
– kje bi lahko kar največ zvedela o tem

Lep pozdrav in hvala.

Če jo boš imela samo za odtajevanje in pogrevanje glej na to, da se lahko nastavlja moč in čas. Drugače ti bo zrezek namesto odtajalo, skuhalo.

Čas naj se nastavlja digitalno in ne mehansko…. Običajno imajo tiste najbolj poceni mikrovalovke mehansko nastavljanje časa, pri čemer pa ne moreš nikoli biti dovolj natančen. Npr. če želiš samo pogreti jogurt, ki si ga vzela iz hladilnika, ti je dovolj 10-15 sekund, enako časa potrebuješ, da omehčaš kruh od predvčerajšnjim.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Midva imava to od CLAtronic – ki se nastavlja digitalno – v Sparu jo dobiš za 20.000 sit, ima tudi žar in možnost kombinacije. Moja mama pa ima navadno mehansko.
Tudi jaz priporočam, digitalno nastavitev, ker lahko nastavlja do sek. natančno – napr. za kake male količine rabiš le 20s, pri mehanski pa imaš le na min.

Pri tej, ki jo imava midva, so tudi navodila zraven in knjižico z recepti. Ima dve možnosti – ali izbereš vnaprej nastavljen program (1-10), določiš težo
in sam določi čas ali pa sama izbereš moč in čas . V glavnem jaz sem kar zadovoljna z njo (glede na to, da je ena no-name znamka) in jo kar veliko uporabljava – predvsem za pogrevanje (njegova mama stanuje blizu in včasih skuha še za nas), odtaljevanje ali pa za kake kokice ipd.

lp

1. kupila bi digitalno
2. ne bi kupila pečice oz. žara, temveč le za odtajevanje, kuhanje, pogrevanje
3. nastavljati se mora moč od keep warm (min) do 800 W
4. Jaz bi mogoče pazila še na znamko in bi raje kupila nekaj priznanega, kot no name. Menda je na področju mikrovalovk Wirpool med vodilnimi, vsaj tako so rekli meni pred 5 leti, ko sem jo kupovala. Če pa je to res, pa ne vem. Povprašaj v kakšni specializirani trgovini. Jaz sem s svojo Wirpoolko zelo zadovoljna.
5. Ko si že odločena za znamko, pa samo še potelefoniraš naokoli, kje je ceneje in si zmagala!

New Report

Close